ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.10.2019 | 14:06

Πόσο σημαντικός ειναι ο βαθμός πτυχίου;

Καλησπέρα!Φέτος, είμαι δευτεροετής φοιτητής και απο την πρώτη χρονιά, από τα 15 μαθήματα που έδωσα και στις εξετάσεις του εαρινού και στις εξετάσεις του χειμερινού και στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, κόπηκα σε 3 σύνολο .Αυτό που με προβλήματιζει, είναι πως από τα 12 αυτά μαθήματα που πέρασα, τα 8 (!!!), τα πέρασα με 5...Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, δεν είμαι αυτός που θα ρίξει πολλές ώρες στο διάβασμα.Πιστεύω πως, τις περισσότερες φορές, ο βαθμός αντικατοπτρίζει τη δούλεια που ένας μαθητής έριξε στο διάβασμα.Έτσι και σε μένα, το 5 δείχνει πως είμαι ένας φοιτητής, ο οποίος δε διαβάζει για 7-8+ και άριστους βαθμούς, αλλά πως απλώς στοχεύει για να περάσει...κι Ο,ΤΙ δήλαδη είμαι όντως και στα αλήθεια.Όμως, αυτό που με προβληματίζει εδώ και μια εβδομάδα είναι ο τελικός βαθμός πτυχιού.Πολλοί και πολλές θα μου πείτε "Ειναι νωρίς ακόμα να σκέφτεσαι τέτοια" κτλ., αλλά επειδή ακρίβως με ξέρω καλά, και όπως σας είπα δεν είμαι από αυτούς που διαβάζει πολύ, το πτυχίου θα το βγάλω με μάξιμουμ 6 (άντε μέχρι 6,5, με τίποτα παραπάνω)...Γι'αυτό τώρα ρωτώ, πόσο μετράει ο βαθμός πτυχίου στην εργασία Ελλάδα/εξωτερικό, μεταπτυχιακό και ό,τι άλλο σκεφτέται που ζήτανε πτυχίο πανεπιστημίου (και συγκεκριμένα βαθμό);Ειδικά, όταν μίλαμέ για το 2019, όπου οι πτυχιούχοι είναι πάρα πολλοί και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, ζητώ συγγνώμη άμα σας κούρασα με τις πολλές λεπτομέρεις και ξερω πως το θέμα μου ειναι εντελώς άσχετο με το θέμα της σελίδας αλλά δε ξέρω που μπορώ να απευθυνθώ που να ζεί με τα σημερινά δεδομένα και έχει και τις δικές μου ανησυχίες.Υ.Γ. Ίσως να μη παίζει ρόλο, αλλά σπουδάζω διοίκηση επιχειρήσεων.Αυτό το γράφω για να μη πιστεύετε πως θα βγώ με κανά πτυχίο πολυτεχνίου ξέρω γω, οπότε να είχα ένα "ελαφρυντικό" με τον χαμηλό βαθμό πτυχίου, πως δηλαδή ειμαι σε μία απαιτητική σχολή με δύσκολα μαθήματα κτλ. (κι αυτό το γράφω χωρίς, φυσικά, να στοχεύω να μειώσω τη σχολή/το τμήμα του καθενός).
2
 
 
 
 
σχόλια
Το διάβασμα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Έχω την τύχη να εργάζομαι στο τομέα μου σε καλή θέση για την εποχή με πολύ καλά θεσμικά κυρίως κεκτημένα (όχι ότι τα μισθολογικά δεν είναι καλά για δεδομένα ηλικίας και κλάδου). Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο βαθμός πτυχίου πρέπει να είναι υψηλός μόνο όταν:1. θέλεις να μπεις στο Δημόσιο σε θέση (διοικητικής ευθύνης) με (αυξημένα) προσόντα για να κερδίσεις τα αναγκαία μόρια. Έτσι όχι για ποιοτικούς λόγος αλλά καθαρά για να μπορεί να υπάρχει ένα μέτρο κατανομής των υποψηφίων θεσπίζεται και το κριτήριο του βαθμού.2. θέλεις να συνεχίσεις σε πολύ ανταγωνιστικού τύπου ερευνητική δραστηριότητα με υποτροφίες σε διδακτορικό ή μεταδιδακτορικό επίπεδο σε Ελλάδα η εξωτερικό. Εκεί ο βαθμός πιθανώς να προσλαμβάνει και μια ποιοτική διάσταση για τον υποψήφιο.Η πλειοψηφία εξ ημών δεν ανήκει ούτε στη μία ούτε κυρίως στη 2η κατηγορία και το αντικείμενο σου τουλάχιστον στη φάση που το εξασκείς γνωστικά τώρα δε παραπέμπει σε κάποια από τις δύο. Νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσεις και να ασχοληθείς με τη σχολή σου χωρίς βαθμοθηρικό άγχος ώστε να αποκομίσεις το καλύτερο που μπορείς.