Τσίπρας: Η κυβέρνηση διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας - Κάλυψη σε Παπαγγελόπουλο

Τσίπρας: Η κυβέρνηση διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας - Κάλυψη σε Παπαγγελόπουλο Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ/Φωτογραφία Αρχείου
1

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η καθημερινότητα μας «δεν έχει γίνει πιο γαλανή» κατά την πρώτη του εφ' όλης της ύλης συνέντευξη μετά τις εκλογές. 

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ALPHA, ανέφερε ότι η «Ελλάδα θα έπρεπε εδώ και τρεις μήνες να πιέσει την Ευρώπη για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. Έπρεπε η κυβέρνηση να πιέσει. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική κατευνασμού «που σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία δεν θα οδηγήσει πουθενά».

«Πέρασε από την πλάτη μας η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κατάσταση σήμερα είναι μπάχαλο και πως παρέδωσαν στην κυβέρνηση μία Μόρια με 5.600 πρόσφυγες και την 1η Οκτωβρίου καταμετρήθηκαν 12.280 πρόσφυγες στον καταυλισμό. «Πέρασε από την πλάτη μας η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση όλων των εποχών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά.

Προανακριτική: «Καραγκιοζιλίκι» το θέαμα των άδειων κυβερνητικών εδράνων

Αναφερόμενος στο θέμα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κυβερνητικό ρεβανσισμό και δειλία, ενώ χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκι» το θέαμα των άδειων κυβερνητικών εδράνων στη Βουλή. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ άλλοτε. Πρώτη φορά συστήνεται προανακριτική, με προοπτική ειδικού δικαστηρίου,με την κατηγορία ότι κάποιος υπουργός προσπάθησε να αναδείξει σκάνδαλα προηγούμενων υπουργών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Όχι μικροπολιτική στην ψήφο των αποδήμων»

 

Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οφείλουμε να κρατήσουμε μακριά την μικροπολιτική αντιπαράθεση και την πλειοδοσία».

 

«Προσέρχομαι με διάθεση θετική και με έναν τόμο. Περάσαμε νόμο να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να υπάρξει ένα πόρισμα ώστε να γίνει η πράξη το αίτημα για ψήφο αποδήμων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «αν η πρόταση της ΝΔ είναι να αφήσουμε ανοιχτούς τους εκλογικούς καταλόγους και να καθορίζουν 10 εκατομμύρια εκλογείς την κυβέρνηση των υπόλοιπων που ζουν εδώ, όχι».

 

Οικονομία: «Ό,τι θετικό φυσικά και θα το ψηφίσουμε»

 

«Πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει 4ο μνημόνιο (...) σήμερα, η οικονομία πάει καλά χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για να βγούμε από τα μνημόνια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει «δεν δημιουργήθηκε τους τελευταίους 3 μήνες».

«Η πορεία της οικονομίας για εμάς είναι δικαίωση. Η οικονομία χάρη στην προσπάθεια που κάναμε πάει καλά και βλέπουμε διαρκώς την αποκλιμάκωση των ομολόγων. Ό,τι θετικό θα το ψηφίσουμε. Η άρνηση Μητσοτάκη για το σχέδιο που καταθέσαμε σημαίνει 2 δισεκατομμύρια λιγότερες ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά», είπε. 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει ένας νέος κύκλος

Τέλος, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος με στόχο «να αντιστοιχηθεί ο κομματικός με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ίσως επειδή δεν ρωτήθηκε ειδικά, δεν σχολίασε κιόλας, σχετικά με την συγκριτική συνολική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τα υπεσχημένα.Και τώρα H "ΕΙΔΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ" νομίζω που αποδεικνύει την ενσυνείδητη υφαρπαγή ψήφου,των αφελών, με ψεύτικες υποσχέσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε - και το γνώριζε - να τις υλοποιήσει :Μόλις προ ολίγου μαθεύτηκε, ότι ο κ. Βούτσης - τέως ΠτΒ -, δήλωσε στην παρουσίαση του βιβλίου Μπαλτά, ότι "Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ 2015".Με δύο λόγια - γιατί νομίζω θα χυθεί πολύ μελάνι αν υπάρξει ειδικό άρθρο στην "Λ" -, ο κ. Βούτσης είπε, ότι υπήρχε προβληματισμός και συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΕΠΙΔΊΩΞΗ ΑΝΆΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΊΑΣ, όμως, εν γνώσει των πολιτικών αδυναμιών τους (δηλαδή απουσία σχεδίου, κατάλληλων προσοντούχων στελεχών κλπ) η ηγετική ομάδα - λέγε με Τσίπρα - επέβαλε την διεκδίκηση της εξουσίας με οποιονδήποτε τρόπο.Προφανώς ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ !Απλά - για αυτούς, - η κατάκτηση της Εξουσίας ήταν αυτοσκοπός !Έτσι εξηγούνται λοιπόν όλα όσα περάσαμε.ΚΑΙ η "αβίαστη" συγκατοίκηση με τον ακροδεξιό Καμένο, μέχρι που δεν ήταν χρήσιμος πια, οπότε, με περισσή ευκολία ο Τσίπρας "υποδέχθηκε αβίαστα" σαν "ειδόντες το φως το αληθινόν" κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και την κ. Μεγαλοοικονόμου, που δεν θέλανε να χάσουν τα προνόμιά τους. Πολλοί θα μπορούσαν να εικάσουν, ότι ο Παππάς των Συνοικεσίων έκανε τα συνοικέσια !...Ότι κάποτε παρόμοια μεθόδευση είχε χαρακτηρισθεί "αποστασία" - και έτσι την ονόμασε και ο Καμένος - ήταν μια ασήμαντηη λεπτομέρεια.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ περάσαμε, την εικόνα ενός ΠΘ που χαρακτήριζε "asset" τον υπουργό του των Οικονομικών, αλλά που προφανώς δεν είχε τις γνώσεις και τα προσόντα να τον εκτιμήσει σωστά. Τα αποτελέσματα λοιπόν της ερασιτεχνικής Αριστεράς τα ζήσαμε.Εγώ πάντως λυπάμαι και συμπαθώ - άσχετα αν "κοντραρίστηκα" πολλές φορέςμαζί τους - όσους ευκολόπιστους ξεγέλασε ο ΣΥΡΙΖΑ.