Ο στρατός του Ερντογάν επελαύνει στη Συρία: Ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στον Ευφράτη

Ο στρατός του Ερντογάν επελαύνει στη Συρία: Ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στον Ευφράτη Facebook Twitter
3

Την έναρξη του χερσαίου σκέλους της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ η Τουρκία

«Τουρκικά στρατεύματα μπαίνουν στη βορειοανατολική Συρία, ανατολικά του Ευφράτη. Αρχίζει η χερσαία επιχείρηση», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.  Τούρκοι στρατιώτες και εφεδρικές δυνάμεις σύρων ανταρτών μπήκαν σήμερα στη βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο μιας επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος μιας ομάδας σύρων ανταρτών που μετέχουν στην επίθεση δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χερσαία αυτή επίθεση απόψε, βράδυ Τετάρτης, με κατεύθυνση την πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία. «Οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας και ο Εθνικός Συριακός Στρατός (Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα) άρχισαν τη χερσαία φάση της επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη σύρων μαχητών, μπήκαν στη Συρία σε τουλάχιστον τρία σημεία του συνόρου.

Οι πρώτοι νεκροί άμαχοι

 

Της χερσαίας επιχείρησης προηγήθηκαν οι  βομβαρδισμοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων  που σκότωσαν 5 αμάχους και 3 μαχητές των υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τραυματίζοντας επίσης δεκάδες αμάχους, ανέφεραν οι SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις).

Ο Μαρβάν Καμισλό, στρατιωτικός αξιωματούχος των SDF και αρμόδιος για την υπηρεσία τύπου, τόνισε πως μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων των SDF στη βορειοανατολική Συρία και τουρκικών δυνάμεων κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων. «Οι συγκρούσεις μαίνονται κατά μήκος σχεδόν όλης της συνοριακής γραμμής. Οι SDF απαντούν», τόνισε ο Καμισλό στο Reuters.

Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), τουλάχιστον 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 8 αμάχων, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία. Μεταξύ των θυμάτων, δύο σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού ενάντια στην πόλη Καμισλί, μια πόλη ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Κούρδοι, ανέφερε το Παρατηρητήριο

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Anadolu/AFP

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιράν: Η Τεχεράνη διαβίβασε στις ΗΠΑ τους όρους της για να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

«Μέχρι να ικανοποιηθούν αυτές οι προϋποθέσεις δεν θα υπάρξει περιθώριο για επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση των διαπραγματεύσεων ή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ», ανέφερε ο Γαλιμπάφ
THE LIFO TEAM
ΣΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛ ΣΑΡΑΑ ΦΙΝΤΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Διεθνή / Η επίσκεψη Φιντάν στη Συρία ανησυχεί το Ισραήλ – Φόβοι για τουρκική στρατιωτική παρουσία

Η Άγκυρα ενισχύει τις σχέσεις της με τη νέα κυβέρνηση της Δαμασκού, ενώ το Ισραήλ φοβάται ότι μια μεγαλύτερη τουρκική στρατιωτική παρουσία θα περιορίσει τις επιχειρήσεις του στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕΡΤΣ

Διεθνή / Γερμανία: Έκλεισε το ρωσικό προξενείο στη Βόννη – Στο χαμηλότερο σημείο οι σχέσεις με τη Μόσχα

Η Γερμανία κατηγορεί τη Μόσχα για κατασκοπευτική δραστηριότητα και υβριδικές επιθέσεις - H Ρωσία απάντησε κλείνοντας το γερμανικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Περιμένω ανακοίνωση από ΚΕΡΦΑΑ κ διάφορες ομαδουλες που εχιυν λεφτά να βγάζουν σωρηδόν αφίσες για τον ελληνικό ιμπεριαλισμό κ τον ρόλο του καθώς κ φυσικά με την έμεση καταδίκη του sdf. Η αλλοιως την εκκωφαντική σιωπή τους
Εγώ έχω να πω πως τελικά η Συρία ήταν πολύ καλύτερα με τον Άσαντ πριν οι άλλοι ψυχοπαθείς αρχηγοί κρατών (βλ. ΗΠΑ, Τουρκία, κ.ά.) αποφασίσουν να "βοηθήσουν". Είναι παράδειγμα για το πως να κάνεις χειρότερα μια κατάσταση.
Surprise suprise αλλά ο εμφύλιος αυτός σπονσοραριστηκε κυρίως από Τουρκία Ιράν Α. Αραβία κλπ η ΗΠΑ μείναν σε μεγάλο βαθμό σε απόσταση ασφαλείας.