ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.10.2019 | 11:15

Η άποψή μου είναι

Καλύτερα 2 χρόνια έντονος παθιασμένος έρωτας παρά 20 χρόνια αγάπης.
23
 
 
 
 
σχόλια
Θέλω να πιστεύω πως άλλο εννοούσες, όμως δεν το διατύπωσες σωστά . Αν εννοούσες λοιπόν ότι είναι προτιμότερη μια σχέση που δεν είχε ίσως μια μακροχρόνια κατάληξη, όμως ξεκίνησε από έρωτα, από μια σχέση που καταλήγει στο ''για πάντα μαζί", η οποία ναι μεν έγκειται στην αγάπη αλλά όχι στην ερωτική, θα συμφωνήσω μαζί σου.
Καλό είναι το πάθος. Όμως αφού το ζήσεις, κάποια στιγμή τα πράγματα ηρεμούν. Μπορεί να ηρεμήσουν χωρίς να χάσουν την ομορφιά τους όμως. Γιατί μετά τον έρωτα, η βαθιά αγάπη είναι κάτι σπουδαίο.
Όταν ηρεμεί το πάθος το ερωτικό και μένει η βαθιά αγάπη η οποία είναι όντως σπουδαία ,τι γίνεται σε περίπτωση που αναζητηθεί το πάθος αλλού; Αλλά η βαθιά αγάπη ακόμα παραμένει.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως η εποχή μας, απόρροια άλλων καιρών, δεν ενδείκνυται για τέτοιες ρομαντικές σκέψεις. Ναι μπορούμε να "αγαπήσουμε", να "αγαπηθούμε", να ερωτευτούμε αλλά όλο αυτό είναι επιφανειακό. Κάποιος σε μια τράπεζα που ήμουν είπε "ζούμε σε καιρούς πονηρούς " δεν υπάρχει άνθρωπος άντρας ή γυναίκα που να μην παραβιάσει τον όρο "βαθιά αγάπη". Αγαπάμε ναι μεν αλλά βρίσκουμε χίλιες δυο δικαιολογίες για τα αίσχη που κάνουμε όταν η αγάπη κοιμάται. Όταν δέ, νιώσουμε πλήρεις από τα έντονα σαρκικά πάθη μας, γυρνάμε στην γνώριμη βαθιά αγάπη μας που τόσο υπερασπιζόμαστε και αναζητάμε.
Nαι, έχουμε ξεμείνει ακόμα κάποιοι ρομαντικοί σ' αυτή τη ζωή...Εξαρτάται απ' το χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου, θα σου απαντήσω. Μην το γενικεύουμε. Αν θες να ζήσεις ένα έντονο πάθος, γιατί η αγάπη δεν σου αρκεί φεύγεις και αναλαμβάνεις την ευθύνη των επιλογών σου. Δεν γίνεται να τα έχει κανείς όλα. Το πρόβλήμα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι θέλουν και το πάθος να ζήσουν και την αγάπη στο σπίτι να περιμένει. Δεν γίνεται όμως. Στο κάτω κάτω αν είσαι ερωτευμένος, πως μπορείς να επιστρέφεις σπίτι σου και να παριστάνεις πως όλα είναι όπως πριν; Δεν γίνεται. Γνώμη μου πάντα. Σαφώς υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να λένε με ευκολία ψέματα. Το ερώτημά μου είναι, είναι πράγματι τόσο ερωτευμένοι; Πως να γυρίσει κάποιος σπίτι, όταν είναι ερωτευμένος με κάποιον άλλο; Πόσο μπορεί να αντέξει να το κάνει αυτό; Συνήθως όταν κάποιος αναζητά κάτι άλλο ενώ έχει σχέση μαζί με το πάθος έχει τελειώσει στην ουσία και η αγάπη.
Τι πρέπει να κάνεις για την αγάπη; Θα έρθουν κάποιοι και θα σου πουν για αξιοπρέπεια. Θα σου μιλήσουν για ανασφάλειες. Γενικότητες είναι όλα. Οι σχέσεις των ανθρώπων, η αγάπη ο έρωτας το πάθος, είναι όλα μαζί σε μια σχέση και όλα είναι δούναι και λαβείν, δράση, αντίδραση.
Τα πάντα πρέπει να κάνεις για την αληθινή αγάπη.Ειναι υπέρ νόμου αξιών και λογικής.Μια μάνα θα κρύψει το δολοφόνο γιο της.Ενας άνθρωπος θα συγχωρήσει το σύντροφο του για τα κακά που του έκανε ,ένας άλλος θα σκοτώσει για να προστατέψει τους αγαπημένους του .Ειναι πάνω από το δούνε και λάβειν κατά τη γνώμη μου είναι πάνω από το εγώ και το εμείς .
Δεν ξέρω αν θα έκρυβα τον γιο μου αν ήταν εγκληματίας (το αίσθημα του δικαίου είναι πιο δυνατό, μάλλον θα αυτοκτονούσα γιατί τότε θα ήμουν μια αποτυχημένη μάνα .Τον σύντροφό μου ίσως τον συγχωρούσα αν κατανοούσα την αιτία που τις προκαλέσε. Ισως να μην σκότωνα ποτέ για τα αγαπημένα μου άτομα
Ο καθένας εκδηλώνει την ανιδιοτέλεια που έχει για τον άλλο με διάφορους τρόπους.Η ανιδιοτέλεια είναι χαρακτηριστικό της πραγματικής αγάπης .Θα δώσεις και ούτε καν θα σε νοιάζει αν θα πάρεις πίσω κάτι .
Η ανιδιοτέλεια είναι μια και εκδηλώνεται με Έναν και Μοναδικό τρόπο . Είναι η αγάπη που διέδωσε με τον θάνατό του ο Κύριος. Οι άνθρωποι μπορεί να δημιουργήθηκαν καθ' εικόνα και ομοίωση Κυρίου, αλλά ποτέ δεν έπραξαν τα δέοντα για να τιμήσουν το ανεκτίμητο αυτό δώρο. Ας έρθουμε λοιπόν στο επίπεδο της επιστήμης αφήνοντας τα θρησκευτικά για όσους πιστεύουν . Με την Βιολογία νευρολογία ερμηνεύονται κάθε λειτουργία σωματική και συναισθηματική του ανθρώπου. Ολα οφείλονται σε εκρήξεις μικρές ή μεγάλες των ενζύμων που βρίσκονται ανάμεσα στους νευρώνες. Αυτές οι εκρήξεις ενεργοποιούν τον εγκέφαλο όπου θα παραχθεί το συναίσθημα . Πόνος φόβος άγχος χαρά αισιοδοξία κτλ. Όταν ο εγκέφαλος δίνει εντολή να παραχθεί ένα συναίσθημα πόνου και απογοήτευσης τότε όλο το σώμα του ανθρώπου αντιδράει. Αμέσως παράγονται άμυνες ψυχικές ή και σωματικές. Το ένστικτο επιβίωσης συναισθηματικής και σωματικής είναι αυτό που καθορίζει τις συμπεριφορές μας. Το ένστικτο της επιβίωσης λοιπόν, αρνείται να αποδεχτεί την πείνα, την δίψα την απογοήτευση, την αδικία . Κατά συνέπεια θα υπάρξει μια αλυσιδωτή αντίδραση οργανική συναισθήματικη με στόχο την εξυγίανση. Χωρίς να θέλω άλλο να κουράσω, δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια. Υπάρχει πάντα σε μια σχέση ή εξάρτηση από την δυάδα δίνω-λαμβάνω.
Αυτό ακριβώς. 20 χρόνια με αγάπη σημαίνει καλά και άσχημα. Πάνω και κάτω. Εφόσον υπάρχει αγάπη σημαίνει δουλειά επίσης.Προφανώς πλέον πολλοί να ζητούν 2 χρόνια με έρωτα όπου όλα είναι εύκολα και δεν απαιτείται τίποτα..

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ