Φαρμακοποιοί Αττικής: «Όχι» στη δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις

Φαρμακοποιοί Αττικής: «Όχι» στη δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Την αντίθεσή του εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) στην πρόταση του υπουργείου Υγείας σχετικά με τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

«Οι φαρμακοποιοί προφανώς είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους πάσχοντες συμπολίτες, αλλά με όρους σεβασμού και αξιοπρέπειας προς το επάγγελμά τους. 'Άλλωστε, φανταζόμαστε ότι το υπουργείο δεν απηύθυνε την ίδια πρόταση στους γιατρούς περί δωρεάν εξέτασης και περίθαλψης των ασθενών, ούτε στη βιομηχανία για δωρεάν χορήγηση των αντίστοιχων φαρμάκων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί εκφράζουν την αντίθεση τους με «απόψεις που ακούγονται περί διάθεσης φαρμάκων με κούριερ κ.λπ.» και κάνουν λόγο για «υποτίμηση του επιστημονικού και κοινωνικού ρόλου του φαρμακοποιού, ο οποίος συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών σε σχέση με τον τρόπο λήψης των φαρμάκων, την φαρμακολογική τους δράση, τις παρενέργειες και τις αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα».

Ταυτόχρονα, όπως προσθέτει ο ΦΣΑ, «καταδεικνύουν άγνοια για τον τρόπο διακίνησης και λήψης των συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως την πιστοποίηση διακίνησης προϊόντων ψυχρής αλυσίδας». Οι φαρμακοποιοί της Αττικής δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο για να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 59ΧΡΟΝΗ ΕΥΟΣΜΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ 47ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ελλάδα / Εύοσμος: Εξιχνιάστηκε γυναικοκτονία 59χρονης - Φυσικός αυτουργός 47χρονος έγκλειστος σε φυλακές

Σε βάρος του κατηγορούμενου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία που έγινε με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
THE LIFO TEAM