Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις - Ανησυχία για τους συνεχείς θανάτους

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις - Ανησυχία για τους συνεχείς θανάτους Facebook Twitter
1

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορευτούν όλα τα υγρά αναπλήρωσης με γεύσεις για ηλεκτρονικά τσιγάρα, εκτός από τα μεντόλ και καπνού.

Η απαγόρευση έρχεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρή πνευμονική ασθένεια, που σε κάποιες περιπτώσεις οδήγησε στον θάνατο και αποδίδεται στο άτμισμα.

Ο Κουόμο είπε ότι το άτμισμα είναι επικίνδυνο και ανησυχεί ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις φρούτων ή γλυκών οδηγούν τους νέους στην εξάρτηση από τη νικοτίνη. «Προφανώς αυτά στόχευαν τους νέους και ήταν πολύ επιτυχημένα στον στόχο τους», είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μανχάταν.

Σχεδόν 400 άνθρωποι σε όλες τις ΗΠΑ έχουν ασθενήσει από μια μυστηριώδη πνευμονική νόσο που ενδέχεται να σχετίζεται με το άτμισμα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Έξι από τους ασθενείς πέθαναν.

Οι ειδικοί προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν τι προκαλεί την ασθένεια. Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να μην αγοράζει προϊόντα ατμίσματος στον δρόμο και να μην χρησιμοποιεί ουσίες που περιέχουν μαριχουάνα.

Η Νέα Υόρκη είναι η δεύτερη Πολιτεία που υιοθετεί μια τέτοια απαγόρευση. Είχε προηγηθεί το Μίσιγκαν, στις αρχές του μήνα. Την Τετάρτη, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει από τα ράφια όλα τα προϊόντα με γεύσεις.

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στη Νέα Υόρκη απαγορεύονται σε νέους κάτω των 18 ετών και αυτό το ηλικιακό όριο θα αυξηθεί στα 21 από τον Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια