ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι για ηθική αυτουργία Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι για ηθική αυτουργία Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο» Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Ενόχους για ηθική αυτουργία στην επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10 Ιουλίου του 2013, έκρινε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τους Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.

Το δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζονται συνολικά εννέα κατηγορούμενοι, για την επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών στον κοινωνικό χώρο ύστερα από μοτοπορεία στην περιοχή, δεν δέχθηκε την εισαγγελική εισήγηση, που επικαλούμενη διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Με την απόφασή του έκρινε ενόχους τούς επτά από τους εννέα κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την κρίση των δικαστών, ο ευρωβουλευτής καθώς και ο κ. Μίχος κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά μετατροπή της κατηγορίας από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο κήρυξε επίσης ενόχους ως φυσικούς αυτουργούς για την κατηγορία της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για οπλοχρησία ως προς αυτή τους κατηγορούμενους Μπαρέκα, Γαλανάκη, Αγιοβλασίτη, Σταμπέλο και Καλπιτζή, ενώ έκρινε αθώους τους άλλους δύο κατηγορούμενους, Μπραβάκο και Κονταξίου.

Το δικαστήριο απάλλαξε των κατηγοριών τους άλλους δύο από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ για όλους, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, έπαυσε την ποινική δίωξη την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Η εισαγγελέας Έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, επικαλούμενη μόνο αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.

Η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά για να τοποθετηθεί η εισαγγελέας επί των ελαφρυντικών και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι ποινές.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι για ηθική αυτουργία Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο» Facebook Twitter
Φωτογραφικό ντοκουμέντο από την επίθεση στο «Συνεργείο», το οποίο έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.». Αριστερά, στη μηχανή ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. Ν. Μίχος.

Η επίθεση στο «Συνεργείο», είχε γίνει ενώ μέσα στον χώρο βρίσκονταν παιδιά που έκαναν μάθημα Αγγλικών. Στην δικογραφία αναφέρεται πως η επίθεση έγινε τη νύχτα της 10ης Ιουλίου 2013 από ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε περίπου 50 μηχανές. Σύμφωνα με την κατηγορία, περίπου 20 από τους συμμετέχοντες στη μοτοπορεία «φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ' αυτών κράνη, εισήλθαν σε υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, έσπασαν τα τζάμια και προκάλεσαν ζημιές στον εσωτερικό χώρο.

Οι μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής περιέγραψαν την αγριότητα με την οποία είχαν εισβάλλει οι χρυσαυγίτες μέσα στον χώρο, χτυπώντας, σπάζοντας και κατατρομοκρατώντας τα παιδάκια με τη δασκάλα τους, που είχαν κρυφτεί στην τουαλέτα για να σωθούν. 

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
'Η εισαγγελέας Έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, επικαλούμενη μόνο αλλαγές του Ποινικού Κώδικα. Πηγή: www.lifo.gr'και μετά περιμένουν από εμάς (τους μη νομικούς)να έχουμε εμπιστοσύνη και πίστη στις αποφάσεις της δικαιοσύνης!!!!!!!