16 στάσεις λεωφορείου στην πρώην Σοβιετική Ένωση

Facebook Twitter
6

Ο φωτογράφος Christopher Herwig, ταξίδεψε στην πρώην Σοβιετική Ένωση από το 2002 έως το 2006, φωτογραφίζοντας διάφορα μέρη και κτίρια. Από αυτά, ξεχώρισαν οι φωτογραφίες των στάσεων της δημόσιας συγκοινωνίας του καθεστώτος, που, όπως λέει και ο ίδιος, "βρίσκονται στα πιο απίθανα μέρη, πολλές φορές καταμεσής μιας ερημιάς, χωρίς ίχνος κατοικημένων κτιρίων γύρω τους".

[via]

Design
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι που αλλάζει συνεχώς

Design / Ένα σπίτι όπου η αξία των πραγμάτων του δεν μετριέται με χρήματα

Στο διαμέρισμα του ζωγράφου Γιώργου Σταματάκη στην Κυψέλη συνυπάρχουν η βρετανική θαλπωρή, η γιαπωνέζικη λιτότητα, η σύγχρονη τέχνη και οι γάτες, που διεκδικούν επάξια μια θέση στο σπίτι.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι που περνάει σαν σκυτάλη από γενιά σε γενιά

Design / Ένα σπίτι που έζησε πολλές ζωές

Το διαμέρισμα του Φοίβου και της Ιωάννας στο Φάληρο δεν ξεκίνησε σαν «λευκό χαρτί» αλλά συνεχίζει την οικογενειακή ιστορία, χωρίς να βαραίνει απ' την πατίνα του χρόνου· πλέον φιλοξενεί πάρτι και φέρνει ανθρώπους κοντά.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αν η παλιά Αθήνα είχε εσωτερικό, ίσως να έμοιαζε κάπως έτσι

Design / Ένα σπίτι χτισμένο από τις ζωές που το κατοικούν

Για το διαμέρισμά τους στο Θησείο η Ξένια Ραπτοπούλου και ο Χαράλαμπος Φωκάς δεν αγόρασαν σχεδόν τίποτα καινούργιο. Δεν ακολούθησαν μια συγκεκριμένη αισθητική, μόνο τον τρόπο που τους αρέσει να ζουν με τα παιδιά, τα ζώα, τους φίλους τους.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ένα σπίτι ταυτόχρονα μποέμικο, βαθιά αθηναϊκό και διεθνές

Design / Ένα σπίτι μποέμικο, βαθιά αθηναϊκό, βαθιά κοσμοπολίτικο

Το ρετιρέ της εικαστικού Εύας Μήταλα στην Πατησίων έχει θέα την Ακρόπολη, αλλά θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε, στο Βερολίνο ή στο Τόκιο. Είναι γεμάτο τέχνη, μνήμες, μουσική και σινεμά, και πάντα ανοιχτό στους φίλους.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«ASTY», η Αθήνα του 2999: Μια πόλη στα όρια της ασφυξίας

Design / Αθήνα 2999: Μια πόλη στα όρια της ασφυξίας

Ο αρχιτέκτονας και δημιουργός κόμικς Δημήτρης Πασχάλης μετατρέπει την ανησυχία του για τη σύγχρονη Αθήνα σε μια δυστοπική αφήγηση που εκτυλίσσεται στο έτος 2999. Μέσα από το «ASTY» εξερευνά την υπεραστικοποίηση, την απώλεια του προσωπικού χώρου και τη σχέση ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, την ψυχική υγεία και το μέλλον της πόλης.
M. HULOT
Ο άνθρωπος που σχεδίαζε για εκατομμύρια τώρα προσπαθεί να σχεδιάσει τη δική του ζωή

Πολιτισμός / Eugene Whang: Ο άνθρωπος πίσω από το iPhone και τα AirPods προσπαθεί τώρα να σχεδιάσει τη δική του ζωή

Ο Eugene Whang πέρασε πάνω από 20 χρόνια στην ομάδα design της Apple. Σε νέα του συνέντευξη, μιλά για τη ζωή μετά τα iPhone και τα AirPods, το σπίτι του και τον χρόνο ως την απόλυτη πολυτέλεια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
γιατι,εδω τα υπεραστικα κτελ δεν εχουν στασεις οπου να ναι?2-3χιλιομετρα εξω απο χωρια(γραμμη ηρακλειο-σητεια,γραμμη παργα-πρεβεζα πχ)..πανω στην εθνικη οδο,ενα τσακ να κανει ενας με το τιμονι του σ'εχει φαει.Υπαρχει σταση κτελ 4χιλ εξω απο το χωριο της μανας μου ακριβως μετα απο στροφη και απλα περιμενεις οσο πιο συριζα με το λοφο που εχει απο πισω για να μην σε παρουν παραμαζωμα.
Από το στυλ τους, κάποιες πρέπει να είναι κάπου Καζακστάν, Τουρκμενιστάν μεριά...Ατελείωτη στέπα. Εκεί πολλοί άνθρωποι ζούσαν ακόμα νομαδικά (και ακόμα ζουν), ενδεχόμενα να ήταν κάποιο σημείο κοντά στις περιοχές που έστηναν...Ποιος ξέρει, πάντως τις βρίσκω πολύ όμορφες!