Αλεξιάδης: Καμία εξαγγελία για μείωση των 29 δήθεν άδικων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Αλεξιάδης: Καμία εξαγγελία για μείωση των 29 δήθεν άδικων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

«Έκλεισε η περίοδος της συζήτησης για τους λεγόμενους 29 "άδικους" φόρους του ΣΥΡΙΖΑ (...) δεν υπάρχει καμία εξαγγελία ούτε προοπτική για μείωση ούτε ενός από αυτούς» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής Β' Πειραιά, για τα μέτρα φοροελαφρύνσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «δεδομένο» πως «οι πολίτες δεν θα δουν το επόμενο χρονικό διάστημα τις μειώσεις που είχε ήδη εξαγγείλει, είχε συμφωνήσει με ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο Αλέξης Τσίπρας, σε σχέση δηλαδή με τη μείωση της προκαταβολής του φόρου, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ το 2020 και μείωση για μεγαλύτερα και άλλες ελαφρύνσεις».

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, «ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε, βεβαίως, δικές του φορολογικές μειώσεις, χωρίς όμως να υιοθετεί τις φορολογικές μειώσεις που είχε κληρονομήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση και το μόνο που κάνει είναι να κληρονομεί μία κατάσταση της οικονομίας και να θριαμβολογεί για τα μέτρα που έχει φέρει λόγω αυτής της πολύ καλής κατάστασης της οικονομίας».

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι «η κάθε μείωση φόρου αρχικά είναι μια θετική ενέργεια», όμως -συμπλήρωσε- «πρέπει να δούμε αν προάγει αυτό που καθορίζει το Σύνταγμά μας (...) δηλαδή τη δίκαιη κατανομή των φόρων και αν ευνοεί τους πολλούς ή αν ευνοεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το ερώτημα είναι αν τα πλεονάσματα θα εξυπηρετούν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας ή αν τα πλεονάσματα θα εξυπηρετούν πολιτικούς ή άλλους σκοπούς».

Όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, τόνισε πως «είναι πλέον σαφέστατο σε κάθε πολίτη ότι τα εργασιακά δικαιώματα που κληρονομήσαμε εμείς στη νέα κυβέρνηση, η νέα κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή και με επείγουσα τροπολογία και με έναν σχεδιασμό που υπάρχει θα τα μειώσει, διότι ειναι στη λογική της η μείωση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Για το θέμα της απλής αναλογικής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Εάν θεωρεί η κυβέρνηση ότι η απλή αναλογική δεν είναι κάτι το οποίο θέλει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γιατί δεν προχωράει σε ένα δημοψήφισμα και να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός αν θέλει η ψήφος όλων των πολιτών να έχει την ίδια βαρύτητα ή αν θέλουμε ένα άλλο εκλογικό σύστημα».

«Και στο θέμα της εξάντλησης της τετραετίας το ακούω ως ανέκδοτο πολιτικό (...) Γιατί ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει τέτοια θέματα τη στιγμή που έχει μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εκτός και αν υπάρχει κάτι που εμείς οι άλλοι δεν ξέρουμε», πρόσθεσε. Για την κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε: «Εμείς βεβαίως και προχωρήσαμε αυτές που έπρεπε να προχωρήσουμε(...) χωρίς όμως τη λογική του ξεπουλήματος και τη λογική την προβληματική, την οποία ακολουθεί η ΝΔ».

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης, ο οποίος πήρε το κόμμα μας από πολύ μικρό ποσοστό και το έκανε κυβέρνηση και είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης που έχει αναλάβει έναν πολύ δύσκολο ρόλο σ' αυτήν την περίοδο, να ανασυγκροτηθεί το κόμμα, να διευρυνθεί το κόμμα και να μπορέσει να εκφράσει όλη εκείνη τη μεγάλη, δημοκρατική παράταξη, όλους εκείνους τους προοδευτικούς πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (...) έχει τώρα μια νεοφιλελεύθερη, σκληρή πολιτική και χρειάζεται ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο για να αντιμετωπιστεί η πολιτική αυτή. Σ' αυτό θα είναι ηγέτης ο Αλέξης Τσίπρας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BLACKROCK CEO AI ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ

Οικονομία / BlackRock: Η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης θα διευρύνει το χάσμα πλούτου, προειδοποιεί ο CEO

Όπως σημείωσε, όταν η χρηματιστηριακή αξία αυξάνεται αλλά η ιδιοκτησία παραμένει περιορισμένη, η ευημερία γίνεται λιγότερο αισθητή για όσους βρίσκονται εκτός αυτής της δυναμικής
THE LIFO TEAM
ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου ΜΙΔΑ - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ως το τέλος Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) - Ποια η λειτουργία του
THE LIFO TEAM
Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Εμείς βεβαίως και προχωρήσαμε αυτές που έπρεπε να προχωρήσουμε(...) χωρίς όμως τη λογική του ξεπουλήματος"Η αλήθεια είναι ότι την ΔΕΗ πχ δεν την ξεπούλησαν. Απλά έδωσαν δωρεάν την πελατεία της σε ιδιώτες! Τέτοια απιστία σε βάρος του Δημοσίου μόνο διαπραγματευτές του διαμετρήματος του Τσίπρα θα μπορούσαν να κάνουν.