Δείξε μου το διαφωτισμό σου

Δείξε μου το διαφωτισμό σου Facebook Twitter
5

Δείξε μου το διαφωτισμό σου Facebook Twitter
Στο περιγιάλι το κρυφό



Τον Σεφέρη τον έχω για γρουσουζιά. Και τη Μαρώ και το ζεύγος Τσάτσου-όλο το σόι. Ούτε ποιήματα,ούτε φωτογραφίες. Δυο στίχους να διαβάσω,σ' ένα αφιέρωμα να πέσω,μια αεροφωτογραφία από Στοκχόλμη κι η παράσταση αρχίζει: ιδρώτας,δύσπνοια -κάτι σαν ίωση, τριανταεννιά,τριανταεννιά μισό και βήχας,σκληρός βήχας με φλέμματα. Σμυρνιός, άγριο μάτι το πρώτο μας Νόμπελ. Tο '92 στο τσακ γλύτωσα από περιτονίτιδα (είχα απλά τη Στροφή στο κομοδίνο μου) και το '98 μου έκλεψαν τσάντα και πορτοφόλι (πήγαινα,ακόμη πιο απλά, να δω μια φίλη που έμενε Γεωργίου Σεφέρη 14).΄Ενας ,που (κάποτε) ήξερα πολύ καλά, έχασε όλα του τα μαλλιά (κι έσπασε και το πόδι του) ξεκινώντας διδακτορικό στα Ημερολόγια Καταστρώματος. 'Εκτοτε φυλάγομαι-δεν ψάχνω απαντήσεις,λόγους,αίτια κι αιτιατά. Δεν κοτάω να τα βάλω με το σύμπαν,δεν διαλέγομαι με το μεταφυσικό, δεν πιάνομαι στα χέρια με το παράλογο -μόνο φυλάγομαι.

 

(Και ενίοτε προειδοποιώ.)

 

Δείξε μου το διαφωτισμό σου Facebook Twitter
Τρι και τρι και τρι και τρι, τι πικρή που'ναι η ζωή
 

 

Τύχη,εύνοια,λαμπερό δέρμα είδα με το δεύτερό μας Νόμπελ. Ετεροθαλή, Μαρία Νεφέλη, Ημερολόγιο ενός αθέατου Απριλίου και (κυρίως) η συγκεντρωτική του '79 από τον ΄Ακμωνα, με την εισαγωγή του Αρανίτση, μπορούν να συναγωνιστούν τα εκλεκτότερα λαγοπόδαρα και τα πλέον συλλεκτικά πέταλα αλόγου. Συνιστώ (ανεπιφύλακτα) το υποκοριστικό Σωσός, τα βιντάζ σαπούνια Αλεπουδέλη, τα εορταστικά τριήμερα στη Σίκινο και τις βόλτες πλησίον της Σκουφά. Εξασφαλίζουν ευζωία, κοινωνική αναγνώριση, μακροημέρευση και τύχη στα ερωτικά. Μια (πρώην) φίλη μου έχασε έντεκα ολόκληρα κιλά (από πόντους και περιφέρεια) κάνοντας μια εργασία για τη λειτουργία της στίξης στο ΄Αξιον Εστί κι ένας (πολύ) γνωστός μου κέρδισε τρεις χιλιάδες ευρώ στο Λόττο μελετώντας, επίσης, τη λειτουργία της στίξης (και επιπροσθέτως της μεταφοράς ) στον Μικρό Ναυτίλο. Ζωντανά παραδείγματα. Δεν υπερβάλλω, δεν ωραιοποιώ -απλά καταθέτω.

 

 

(Και ενίοτε αγριεύομαι.)

 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
κρύψε έναν Σεφέρη ανάμεσα σε δύο Ελύτες (αδόκιμο, αλλά τέλος πάντων...) μήπως και βρεις τη γιατρειά σου.για τη Μαρώ και το σόι του Τσάτσου δεν ξέρω.