Mέλος της ΝΔ αποκάλεσε πρόσφυγα «πίθηκο» - Οργή και έντονες αντιδράσεις στο Twitter

Mέλος της ΝΔ αποκάλεσε πρόσφυγα «πίθηκο» - Οργή και έντονες αντιδράσεις στο Twitter Facebook Twitter
EUROKINISSI
16

Αντιπαραθέσεις και σφοδρές αντιδράσεις ξέσπασαν στο Twitter, όταν ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας αποκάλεσε έναν πρόσφυγα και φωτογράφο, «πίθηκο».

Ο Θεόδωρος Γιάνναρος, μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς», απάντησε σε μια ανάρτηση του Arash Hampay, πρόσφυγα από το Ιράν που ζει στην Ελλάδα, ο οποίος έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

O κ. Γιάνναρος έσπευσε να σχολιάσει: «Θα πας εκεί από όπου ήρθες, πίθηκε».Ο Θεόδωρος Γιάνναρος συστήνεται στο προφίλ του ως μοριακός Βιολόγος Γενετιστής, τ.Διοικητής Ελπίς, Μέλος Τομέα Υγείας ΝΔ, Αρθρογράφος capital.gr. Έτσι συστήνεται στο προφίλ του ο κύριος που αποκάλεσε πίθηκο έναν πρόσφυγα.

Η δικαιολογία που προβάλλει είναι ότι ο πρόσφυγας "μας είπε φασίστες".

Στη συνέχεια, το μέλος της ΝΔ, δεν απέσυρε τις αναρτήσεις του, και τα ποσταρίσματα συνεχίστηκαν με χαρακτηρισμούς:


Πολιτική
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Εγώ δεν μπήκα να υπερασπιστώ τον γιατρό, μπήκα να υπενθυμίσω ότι κάτι τύποι που αρμέγουν κρατικό χρήμα μέσω ΜΚΟ και παραβιάζουν καμιά ντουζίνα νόμους κλείνοντας κεντρικούς δρόμους νομίζοντας ότι είναι υπεράνω του νόμου αλλά μόλις φάνε κανα μπινελίκι κλαίγονται και επικαλούνται τον νόμο.
Α, συγγνώμη, σε παρεξήγησα. Μάλλον δεν κατάλαβα καλά τα δύο πρώτα σου σχόλια, όπου είναι εμφανές ομολογουμένως το γιατί μπήκες να σχολιάσεις. Κατά τα άλλα, ωραίο το τσάμικο.
@Ramon Ramone 5.9.2019 | 12:08Θες γενικώς και αορίστως? Γενικώς και αορίστως λοιπόν το είπε και κάποιος του απάντησε με το ίδιο ύφος.Πριν αρχίσει λοιπόν την κλάψα ας προσέχει την γλώσσα του και αν δε μπορεί να σέβεται τους πολίτες αυτής της χώρας ας σεβαστεί τουλάχιστον το χρήμα που τσιμπάει απο την ΜΚΟ για να κλείνει δρόμους και να μην τον ακουμπάει κανείς.(για την διαγραφή το ξέρω από χθες, ευχαριστώ για την ενημέρωση.Η ΝΔ διαγράφει αυτούς που έχουν έστω σκιά επάνω τους, δεν είναι σαν κάτι συριζαίους που τους κρατάνε όλους για να μη χάσουν ψήφους)
Δεν έχω social media. Απ' ότι βλέπω εδώ λοιπόν, το ότι του απάντησε στο ίδιο ύφος είναι ανακριβές. Το σχόλιό του δεν είναι γενικό και αόριστο. Έχει συγκεκριμένο αποδέκτη (το τι είναι αυτός εν προκειμένω είναι δευτερεύον), είναι καταφανώς ρατσιστικό και περιέχει ευθείες απειλές σωματικής βίας προς τον αποδέκτη αυτόν. ("You are gonna be kicked back where you came from, you monkey! Πηγή: www.lifo.gr.) Μίσος σπέρνει ο γιατρός, όχι λουλούδια. Ο ίδιος είναι που δεν σέβεται, όχι μόνο τους πολίτες της χώρας του, προσβάλλοντάς τους ο ίδιος με την συμπεριφορά του, αλλά και τους ανθρώπους διαφορετικής φυλής από την δική του. Ο ίδιος είναι που πρέπει να προσέχει την γλώσσα του. Και πολύ καλά έκανε η Νέα Δημοκρατία που τον διέγραψε. Και μπράβο της. Αν και απ' ότι φαίνεται τελευταία, από λουλούδια σαν τον γιατρό δεν έχει έλλειψη. Τόσο εντός, όσο και εκτός κόμματος.Κατά τα άλλα, την κλάψα την αρχίσανε κάποιοι που βγήκαν να υπερασπιστούν τον γιατρό, για να στρέψουν την προσοχή αλλού (στο τι είναι ο αποδέκτης του σχολίου του γιατρού). Αυτοί ουρλιάζουν οργισμένοι για την ύβρι της κριτικής προς τον ντόκτορα, λες και πρέπει να τον λυπηθούμε τον δόλιο.Τέλος, το λινκ μπήκε για να διαβάσεις το εκεί σχόλιό μου ως συμπληρωματική απάντηση. Αυτά.
Θα έλεγα ότι ο κ. Γιάνναρος θά έπρεπε να παυθεί άμεσα από την θέση του.Μετά δε να σταλεί για επιμόρφωση, ώστε να μπορεί να διακρίνει ένα πολιτικό χαρακτηρισμό από τον απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια χαρακτηρισμό "πίθηκε" / "ζώο".Απερίφραστα - δυστυχώς - επίπεδο Καρανίκα, καθόλου ταιριαστό στον πολιτικό πολιτισμό που ισχυρίζεται ότι έχει η ΝΔ.
Ε όποιος έχει τη μύγα μυγιάζετε, προφανώς, και σπεύδει να απαντήσει με τόσο μένος και μίσος! Εγώ που το διάβασα δεν κατάλαβα να αποκαλεί έτσι τους Έλληνες γενικά, αλλά μία συγκεκριμένη μειονότητα. Τι, δεν υπάρχουν τέτοιοι στην Αθήνα ή σε καμία άλλη ελληνική πόλη;! Πέφτω από τα σύννεφα...
Αριστερός ή δεξιός, το να αποκαλείς έναν ανθρωπο "πίθηκο" λόγω της καταγωγής του ειναι ρατσισμός. Τώρα αν θίχτηκες γιατί αυτός ο άνθρωπος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν φασίστες στη χώρα φιλοξενίας του και θεωρείς οτι απέκτησες το δικαιωμα να τον βρίζεις ή οτι αυτό σε κάνει λιγότερο ρατσιστή, κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Κάπου οπα δηλαδή
Φυσικά υπάρχουν φασίστες, το να λες φασίστα όποιον θες και μόλις σου απαντάει σε ανάλογο ύφος να κλαίγεσαι δεν σε κάνει και πολύ δίκαιο.Είπαμε, αν είσαι αριστερός μπορείς να λες ότι θες σε όποιον θες, γερμανοτσολιάδες, προδότες, προσκυνημένοι, φασίστες, ακροδεξιοί αλλά όχι και να απαντάει ο άλλος, που ζούμε δηλαδή...
Πάντως ο τύπος αυτός (ότι κι αν είναι) δεν αποκάλεσε τον συγκεκριμένο γιατρό φασίστα. Γενικά μιλούσε. Ο γιατρός θίχτηκε θεωρώντας ότι αναφέρεται (και) στον ίδιο (γιατί άραγε;) και αποκάλεσε τον συγκεκριμένο άνθρωπο ως πίθηκο. Μόνος του καρφώθηκε. Αυτό δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: είτε ότι ο γιατρός είναι ντιπ για ντιπ στόκος, είτε ότι δεν τον νοιάζει που καρφώνεται ως ρατσιστής και φασίστας. Μπορεί μάλιστα να είναι και υπερήφανος.
Ο τύπος αυτός έχει έρθει από χώρα που υπάρχει θρησκευτική αστυνομία μη τυχόν και κυκλοφορήσει καμία με το μέτωπο έξω και ήρθε εδώ, στη Δύση, για να κλείνει δρόμους με το έτσι θέλω, να λέει γενικώς και αορίστως κόσμο φασίστα, να τα τσεπώνει από ΜΚΟ και να μην τον ακουμπάει κανείς.Και ναι, όταν ο άλλος λέει "εϊ φασίστες" γενικώς και αορίστως για μια χώρα εννοεί και εσένα και εμένα και τον άλλον.
Ο τύπος αυτός μπορεί να είναι όλα αυτά που λες, και ακόμα χειρότερα. Όμως μίλησε "γενικώς και αορίστως", σκέτο. Όχι γενικώς και αορίστως "για μια χώρα". Δεν μας απεκάλεσε όλους φασίστες. Αυτό είναι δική σου ερμηνεία. Και διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρείται από πολλούς για να φύγει το focus από τον "καημένο" τον γιατρό που τον αδικήσαμε τον κακομοίρη και δεν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί του. Κατά τα άλλα, ο έχων την μύγα, μυγιάζεται.Επίσης:https://www.lifo.gr/now/politics/250217/diegrafi-apo-ti-nea-dimokratia-o-theodoros-giannaros-eixe-apokalesei-prosfyga-pithiko