ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.8.2019 | 13:34

Το mood των ημερών

Η αδερφή μου περασε εκεί που ήθελε. Ελα, ομως, που δεν υπάρχουν χρήματα για να της νοικιασουμε σπιτι. Εστιες, υποτροφίες δεν παιζουν γιατί δεν έχουμε τόσο χαμηλό εισόδημα. Δυσκολευομαστε ήδη παρα πολύ που νοιακιαζουμε δυο σπίτια. Στο ενα σπιτι ζουμε εμεις και στο αλλο ο αδερφός μου που σπουδαζει. Ο αδερφός μου τελειωνει σε δυο χρόνια σε μια σχολη απαιτητική με φουλ εργαστήρια. Το να ξενοικιασουμε το σπιτι του αυτη τη στιγμη ειναι δυσκολο. Στο τοπο διαμονης μας δεν υπήρχει καμια αξιολογη σχολη. Στην πολη που μενει ο αδερφός μου δεν υπηρχαν σχολες για που να μπορουσε να δηλωσει η αδερφή μου. Οποτε ξεραμε οτι το να δηλωσει εκεί που δηλωσε ηταν μονοδρομος. Απο τη μια η αδερφη μου γκρινιαζει και δεν θελει να πηγαινοέρχεται καποιες μερες γιατι θα χασει την ευκαιρία στο να μπει στο κλιμα της σχολης. Απο την άλλη οι γονεις μου δεν μπορουν με τιποτα να διαθετουν ενα 500αρι το μηνα. Ολοι εχουν δικιο, ολοι γκρινιάζουν και στη μεση εγώ που τους ακουω ολη μερα.
10
 
 
 
 
σχόλια
Στο να αφιερωνουμε ολη μας την ενεργεια στο να γκρινιαζουμε ειμαστε ολοι καλοι, στο να την αφιερωνουμε για να προσπαθουμε να λυσουμε ολα οσα μας απασχολουν ομως οχι.Αν η σχολη δεν ειναι τοσο μακρια απο το πατρικο ναι αναγκαστικα θα πηγαινοερχεται αρχικα τουλαχιστον. Απο κει και περα , μπορει να ψαξει να βρει ατομα που ψαχνουν συγκατοικο, η αν κανει φιλες/ους να ψαξουν μαζι 2-3 ατομα για ενα οικονομικο σπιτι. Αν δουλευει κ μερικες ωρες την βδομαδα τα εξοδα της θα τα βγαζει. Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη.
Για να συμπληρωσω τουςυπολοιπους,αδερφος και αδερφη δουλεια.Σκιστηκα στα 10ωρα για να μπορω να συντηρηθω μονη μου και εκανα 7 χρονια να αποφοιτησω.Αλλα τα καταφερα.ΜΟΝΗ μου.
Οσο απαιτητικη και να ειναι η σχολη του αδερφου σου, εχει σιγουρα το χρονο να κανει μια παρτ-ταιμ δουλεια τα απογευματα ή τα σ/κ. Το ιδιο και η αδερφη σου. Ετσι οι γονεις σου θα μοιραζουν τα λεφτα του ενοικιου στα 2 παιδια και τα παιδια θα συμπληρωνουν το υπολοιπο.Δεν ειναι ιδανικη λυση, αλλα θα ειναι πολυ αδικο για την αδερφη σου μετα τον κοπο που εκανε να περασει να αναγκαστει να καθυστερησει τις σπουδες της για χαρη του αδερφου της.
Ξεκινάει το πρώτο εξάμηνο παίρνοντας τα βιβλία και διαβάζοντας στο πατρικό για να δώσει τα θεωρητικά μόνο (αυτά που δεν θέλουν εργαστήριο). Παράλληλα βρίσκει δουλειά σε καφετέρια για να μαζέψει λεφτά για τα πρώτα έξοδα τουλάχιστον και προσπαθεί να βρει δουλειά μετέπειτα στην πόλη που πέρασε. Αν δεν γίνεται αυτό, κάνει υπομονή δύο χρόνια εφαρμόζοντας το μοτίβο διάβασμα από το σπίτι και εμφάνιση μόνο στην εξεταστική και παράλληλα δουλειά για αποταμίευση. Όταν τελειώσει ο αδερφός, της νοικιάζουν σπίτι και έχει και καβαντζα από τα χρήματα που έχει δουλέψει. Όλα γίνονται. Να λέμε και ευχαριστώ που δεν πληρώνουμε και δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο και οι παρακολουθήσεις δεν είναι υποχρεωτικές (εκτός από τα εργαστήρια).
Υπάρχουν λύσεις αλλά απαιτούν συνήθως πολλές θυσίες. Έχω γνωρίσει παιδί που σπούδασε -ολομόναχος- ιατρική, με δουλειές από δω κι από κει. Μάντεψε, τώρα είναι στο εξωτερικό και κάνει καριερα. Υπάρχει και η λύση της συγκατοίκησης... Το θέμα είναι κατά πόσο το θέλει ο καθένας. Το τραγικό θα είναι να μην σπουδάσει καν επειδή πέρασε εκεί, ενώ το ήξεραν εξαρχής οι γονείς σας. Αυτό θα είναι άδικο για εκείνη. Το μόνο που χρειάζεται καμία φορά είναι να κάνουμε υποχωρήσεις...
.Αν και το έχω δει μόνο στο σινεμά και δεν ξέρω αν συμβαίνει στην πραγματικότητα, μήπως κάθε οικογένεια με το που γεννιέται ένα παιδί να έβαζε λίγα χρήματα στην άκρη κάθε μήνα για τις σπουδές;Για να μην συμβαίνει αυτό το "ξαφνικό" ωχ τώρα τι θα κάνω.Αλλά τι να τα λέω σε αρκετές οικογένειες έχει πιο μεγάλη αξία το καινούργιο αμάξι από το μέλλον του παιδιού. Και φτάνουμε στο έχει ο Θεός λες και ο Θεός θα πληρώσει τα ενοίκια
Δεν πάνε πάντα έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν οικογένειες που χρόνια έκαναν οικονομίες όταν η επιχείρηση ή η εργασία τους πήγαινε καλά και όταν άλλαξαν τα πράγματα για αυτές αναγκάστηκαν να δώσουν από τις οικονομίες. Επίσης υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να αφήσουν χρήματα στην άκρη γιατί βγαίνουν ίσα ίσα. Ταυτόχρονα όταν έχεις να σπουδάσεις δύο παιδιά σε διαφορετικά μέρη και ένα πατρικό σπίτι τα έξοδα είναι περισσότερα από όσα μπορείς να φανταστείς. Οπότε πριν τρέξει ο νους σου στα αμάξια σκέψου καλύτερα.