Αποκάλυψη ΣΚΑΙ για τον 28χρονο οδηγό που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο

Αποκάλυψη ΣΚΑΙ για τον 28χρονο οδηγό που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο Facebook Twitter
4

Πώς είχε εμπλακεί σε ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με τραυματίες δύο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ο 28χρονος, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε μία 68χρονη γιαγιά και τον λίγων μηνών εγγονό της στο Αίγιο.

Όπως μετέδωσε το δελτίο του καναλιού, σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο 28χρονος έφεδρος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού εμπλέκεται σε περιστατικό που σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου του 2016 στη Νέα Χαλκηδόνα. Τότε, αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο επιβάτες, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο 28χρονος.

Το όχημα δεν σταμάτησε στο σήμα για αστυνομικό έλεγχο και συνέχισε την πορεία του με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Κατά την καταδίωξη, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε μία μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα δύο από τους αστυνομικούς να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και τελικά συνελήφθησαν οι δύο επιβάτες, οι οποίοι αντιστάθηκαν στην σύλληψη. Στη συνέχεια σε κατ' οίκον έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών. Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία αλλά δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Τι καταθέτει η 20χρονη συνοδηγός

 

Δύο μέρες μετά το τροχαίο έγινε γνωστό πως μαζί με τον 28χρονο βρισκόταν και μία 20χρονη και πως ο έφεδρος σημαιοφόρος είχε αποκρύψει την ύπαρξη της. Η 20χρονη, στην κατάθεση της περιγράφει με  λεπτομέρειες τις τραγικές στιγμές που έζησε και την αντίδραση του 28χρονου μετά την παράσυρση της γιαγιάς και του εγγονού.

Αρχικά δήλωσε πως του είχε πει να ελαττώσει ταχύτητα γιατί έτρεχε υπερβολικά ενώ μετά την πρόσκρουση πάνω στην 68χρονη και το εγγόνι της φαίνεται ότι βγήκε από το αυτοκίνητο και είδε τι είχε συμβεί.

Όπως καταθέτει η 20χρονη, μπήκε ξανά στο πολυτελές όχημα και εκείνη του φώναξε να σταματήσουν και να καλέσουν την αστυνομία. Ο 28χρονος την αγνόησε, ανέπτυξε ταχύτητα και την άφησε στο σπίτι της που ήταν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση, ο 28χρονος κατευθύνθηκε στο σπίτι του και έπεσε στη θάλασσα μπροστά από αυτό. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου υποστήριξε ότι έπεσε στη θάλασσα για να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Ωστόσο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο συγκεκριμένο σημείο που έπεσε στη θάλασσα ελλιμενιζόταν και σκάφος που ανήκει στην οικογένεια του δεν αποκλείουν ότι θα μπορούσε να διαφύγει με αυτό.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Και μια ερώτηση:γιατί οι ποινικές υποθέσεις ενστόλων που δεν αφορούν αδικήματα που σχετίζονται με την υπηρεσία τους αλλά προσβολή κατά πολιτών να δικάζονται από στρατοδικεία; Οπου, μεταξύ πολλών άλλων, δεν ισχύουν οι ρυθμίσεις περί αυτοφώρου που ισχύουν για όλους εμάς; Μήπως, απλούστατα, η απάντηση είναι για να βγαίνουν πολύ ευκολότερα "καθαροί" οι ένστολοι, καθώς στα στρατοδικεία υπερισχύει η νοοτροπία της κάστας;
Ποιος ένστολος καλέ μου άνθρωπε;; Την θητεία του κάνει και αν ήμασταν στην θέση του εγώ ή εσύ θα μας είχαν πάει κατευθείαν μέσα...ούτε στρατοδικεία, ούτε ψυχιατρικές, ούτε τίποτα. Αν έχεις υπηρετήσει, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μπαίνεις σε καμία κάστα. Απλά είναι από τζάκι, τόσο απλά.