Θεοδωρικάκος: Τους επόμενους μήνες η ρύθμιση για τους Έλληνες του εξωτερικού

Θεοδωρικάκος: Τους επόμενους μήνες η ρύθμιση για τους Έλληνες του εξωτερικού Facebook Twitter
4

Εντός του 2019, θα έρθει στη Βουλή η ρύθμιση που θα δίνει το δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στις χώρες που ζουν, επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στη Real News.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε: «Το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη γη είναι πρώτα απ' όλους δικό τους δικαίωμα. Συζητάμε μαζί τους τη βέλτιστη λύση. Όπως και να διασφαλίσουμε το αυτονόητο, ότι τα παιδιά των Ελλήνων είναι Έλληνες πολίτες, όπου κι αν γεννιούνται».

Οι πολίτες, υπογραμμίζει, «είδαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του να έχουν σχέδιο και να το υλοποιούν με ταχύτατο ρυθμό. Η μείωση των φόρων είναι πραγματικότητα, η αποκομματοποίηση του κράτους και η επιτελικότητα του υλοποιούνται, η Αυτοδιοίκηση στηρίζεται, η διεθνής αξιοπιστία της Ελλάδας ενισχύεται, επενδύσεις αρχίζουν να υλοποιούνται».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μεγαλο μερος απο τους Ελληνες του εξωτερικου εχουν γονεις αδελφια στην Ελλαδα.Το οτι δεν μενει εκει δεν παει να πει οτι δεν θελει να γυρισει πισω.Τωρα αν ειναι ενας μεταναστης και παει να ριξει την ψηφο του σε ακδροδεξιο κομμα μαλλον δεν ξερει που ριχνει την ψηφο του
Από πού κι ως πού αυτός που έφυγε και ξέχασε τι συμβαίνει στην Ελλάδα να ψηφίζει κάποιον για να τον λουζομαι εγώ! Όσοι θέλουν να ψηφίσουν να έρθουν να ζήσουν εδώ για να δουν τι εστι βερίκοκο! Αντε πια!
Σωστά ,θα ψηφίζει ο άλλος που ειναι στην Αμερική 50 χρόνια και που δεν έχει ιδέα πλέον τι ειναι η Ελλάδα τον ακροδεξιό για να τον λουζόμαστε εμείς εδώ...Οχι κύριοι,κανονικά θα έπρεπε οποίος ψηφίζει να υποστεί και τις συνέπειες της ψήφο του..
Πάλι εργαλιοποιείται ο μπαμπούλας της ακροδεξιάς; Δεν ξόφλησε αυτό το παραμυθάκι πις;Η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων του εξωτερικού, που ενδιαφέρεται μάλιστα για την ψήφο του απόδημου ελληνισμού, και θα ήθελε να ψηφίσει, ζει σε χώρες φιλελεύθερες με υπαρκτό καπιταλισμό, είναι προιόν του brain drain κι έχει ανώτατο μορφωτικό επίπεδο και ηλικιακό "άνοιγμα" ψαλίδας 25-50. Μια δηλαδή παραγωγικότατη ομάδα που έχει κάθε λόγο να έχει ακόμα πρόσφυση στην σύγχρονη Ελλάδα! Δεν πρόκειται για γερόντια της δεκαετίας του '60 με την ταβέρνα με τον greek moussaka...Κι αυτό σημαίνει ότι σε ενδεχόμενη ψηφοφορία δεν θα ψήφιζαν ακροδεξιά, φυσικά, αλλά κέντρο ή κεντροδεξιά. Που εξηγεί και γιατί τόσος πόλεμος από το Σύριζα συγκεκριμένα. Οι "δικοί του" άλλωστε δεν μπορούν να βγουν εξωτερικό και να υο'θελαν ούτε για να βγάζουν φωτοτυπίες, που λέει ο λόγος, μιας και έχτισαν "καριέρα" σε καταλήψεις και πορείες ως επι το πλείστον, αρετές αναγνωρίσιμες μόνο στα βυσματικά καθ'ημάς.