«Μαύρη τρύπα» 100 εκατομμυρίων στο ΠΑΣΟΚ

«Μαύρη τρύπα» 100 εκατομμυρίων στο ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
7

Τρύπα άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία υπήρχαν το 2007 αλλά εξαφανίστηκαν με περίεργο τρόπο στη συνέχεια, αποκάλυψαν οι έρευνες από τις εταιρίες  ορκωτών λογιστών Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος, το οποίο συνέταξαν οι εταιρίες μετά από εντολή της σημερινής κυβένρησης για έρευνα, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου. Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα "Καλογεροπούλου", η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου.

Οι δαπάνες για μετακινήσεις στελεχών με ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ ανέρχονται για την ίδια περίοδο στα 53,3 εκατομμύρια ευρώ, και εμφανίζονται να έχουν εκδοθεί 45 χιλιάδες εισιτήρια σε ένα μόνο χρόνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή να φτάσει η έρευνα μέχρι τέλος ενώ σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το αποτέλεσμα της έρευνας από το ΠΑΣΟΚ, τότε θα πρέπει να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας. Χαρακτηριστικό του τι γινόταν στα οικονομικά του κινήματος είναι ότι για καμία από τις δαπάνες δεν υπήρχαν παραστατικά και όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι το ίδιο διάστημα, δηλαδή από το 200 έως το 2010 το ΠΑΣΟΚ συνέχισε να δανειοδοτείται, προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες οικονομικές του ανάγκες.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πάντως δεν μπορείς να τους πεις: «Δείτε σε τι χάλια φέρατε τη χώρα; Στο σπίτι σας το ίδιο κάνετε;».Αυτά όμως ανήκουν στο εννεάκτινο παρελθόν. Μπροστά μας έχουμε το επτάκτινο μέλλον.