Πρόστιμο καλείται να πληρώσει εργαζόμενη του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» που εντοπίστηκε να καπνίζει και να μην τηρεί τον αντικαπνιστικό νόμο στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

 

Το πρόστιμο επέβαλαν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, μετά από επιτόπιο έλεγχο που έκαναν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα όσα μεταδίδει με το iatropedia.gr, η εργαζόμενη συνελήφθη επ' αυτοφόρω να καπνίζει στην Μονάδα Λοιμώξεων. Προηγήθηκε καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από τον ακτιβιστή της διαδικτυακής ομάδας «Συνήγορος των ΑμεΑ», κ. Ανδρέα Μπαρδάκη.

 

«Κατά την ώρα της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι μια εργαζόμενη κάπνιζε σε γραφείο της γραμματείας της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων και της επιδόθηκε η επιβολή προστίμου εκατό (100) ευρώ, σύμφωνα με την πράξη αριθμό Νο 197. Ο Προϊστάμενος της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων απουσίαζε λόγω κανονικής άδειας, όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό πόρισμα και μεταδίδει το itropedia.gr.

 

Ακόμη, στο πόρισμα των επιθεωρητών αναφέρεται ότι όταν δεν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα επιβάλλονται σχετικά πρόστιμα και στους υπεύθυνους των υγειονομικών μονάδων.

 

 

 

 

Τα πρόστιμα για κάπνισμα σε νοσηλευτικά ιδρύματα και φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας

 

Συγκεκριμένα, «για τους κλειστούς χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, στον κάθε παραβάτη επιβάλλεται το πρόστιμο των εκατό ευρώ. Πρόστιμα επιβάλλονται και στους υπεύθυνους Διαχείρισης των Μονάδων, ύψους 500 ευρώ, για κάθε παράβαση στις εξής περιπτώσεις: i) Ανοχή ή μη επέμβαση του Υπευθύνου, ii) Μη πραγματοποίηση συστάσεων στους παραβάτες, iii) Μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων, iv) Μη Ανάρτηση της σήμανσης, v) Μη ανταπόκριση του υπεύθυνου σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης, vi) Μη κλήση αρμοδίων οργάνων και vii) Μη συνεργασία του υπεύθυνου με τα αρμόδια κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου.