Μεσσηνία: Σύλληψη και φυλακή σε εμπρηστή - Έβαλε δέκα φωτιές

Μεσσηνία: Σύλληψη και φυλακή σε εμπρηστή - Έβαλε δέκα φωτιές Facebook Twitter
Eurokinissi / Φωτό Αρχείου
4

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επιβλήθηκε σε έναν 52χρονο άνδρα στη Μεσσηνία ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό καθώς δημιούργησε δέκα εστίες φωτιάς στην περιοχή. 


Ειδικότερα, στη σύλληψη ενός 52χρονου άνδρα με την κατηγορία εμπρησμού από πρόθεση προχώρησαν μετά από έρευνες οι Αρχές στη Μεσσηνία. Ο 52χρονος άνδρας συνελήφθη καθώς με άγνωστα μέχρι στιγμής κίνητρα δημιούργησε περίπου δέκα εστίες πυρκαγιάς γύρω από την περιοχή που εκτείνεται γύρω από την παλιά Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Τρίπολης και από το δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ξημερώματα της Πέμπτης κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για μικρές πυρκαγιές που ξεκινούσαν από δασική έκταση στα όρια Μεσσηνίας – Αρκαδίας και επεκτείνονταν δυτικότερα κατά μήκος του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό, σε ξερά χόρτα στα πρανή.

Παράλληλα με το έργο της κατάσβεσης η Πυροσβεστική με την συνδρομή αστυνομικών από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας και δυνάμεις της ΟΠΚΕ ερεύνησαν την περιοχή για ύποπτες κινήσεις. Κατά την έρευνά τους εντόπισαν τον 52χρονο να περιφέρεται στην περιοχή, έχοντας μεταξύ άλλων στην κατοχή του και αναπτήρα. Προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, όπου μετά από λίγο ομολόγησε τις πράξεις του και συνελήφθη, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ο 52χρονος συλληφθείς που κατάγεται από χωριό της ευρύτερης περιοχής και σύμφωνα με την eleftheriaonline είναι τοξικομανής, δικάστηκε την Πέμπτη με την διαδικασία του Αυτοφώρου στην Καλαμάτα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Κατόπιν αυτού οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ διατάχθηκε επιπλέον ψυχιατρική εξέταση.

Με πληροφορίες από eleftheriaonline

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

3 σχόλια
Η μόνη ποινή που θα είχε νόημα να εκτίσει ένα τέτοιο άτομο είναι να τον πας στα καμμένα κ να τον βάλεις αφού πρώτα περισυλλέξει τα κουφάρια των ζώων, να κάνει αναδάσωση μέχρι να επανέλθει ο τόπος στην αρχική του μορφή. Δέκα χρόνια, εκατό χρόνια, όσα χρόνια χρειάζεται με ποινή μη εξαγοράσιμη. Να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε. Να δει πως αυτά που η φύση με τόση αρμονία, μεράκι και υπομονή όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε, αυτός ο άχρηστος κατέστρεψε σε λίγα λεπτά! Μην τον πάτε σε κελί να τον πληρώνουμε τσάμπα. Απευθείας στο σημείο της καταστροφής κ ξεκίνα σκάβε μέχρι να διορθώσεις μέρος αυτού που προκάλεσες (γιατί προφανώς οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω)
Μια χαρά είναι οι ποινές.. διαβάσατε το άρθρο; μιλά για μικρές εστίες, άρα προφανώς καταδικάστηκε για τη βασική μορφή του εμπρησμόυ δάσους (φυλάκιση 3-5 χρόνια)..ο νόμος προβλέπει διαβαθμίσεις:αν κινδυνεύσουν άνθρωποι 5-10 έτη,αν κινδυνεύσουν άνθρωποι και βλαφθουν εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας ή καεί μεγάλη δασική έκταση ή προκληθούν σωματικές βλάβες 5-15,αν κινδυνεύσουν άνθρωποι και προκληθεί θάνατος ή θάνατοι 10-15 ή και ισόβια κάθειρξη.. προφανώς εδώ η φωτιά ήταν σε μικρή έκταση, αλλιώς θα πήγαινε σε άλλα πλαίσια ποινής. Επίσης κοιταξτε να μάθετε τις ποινές που προβλέπονται για αντίστοιχα εγκλήματα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη,θα καταλάβετε ότι έχουμε τις υψηλότερες ποινές στην ΕΕ.. αλλά αυτά πού να τα μάθετε βέβαια;στο fb και στο Twitter που σπουδάσατε νομικά δεν σας τα λένε.. φτάνει πια με τους άσχετους και τους ημιμαθείς σε αυτή τη χώρα