Σαμοθράκη: Έκκληση του δημάρχου για λύση στο ακτοπλοϊκό - Έκτακτες αναχωρήσεις τουριστών

Σαμοθράκη: Έκκληση του δημάρχου για λύση στο ακτοπλοϊκό - Έκτακτες αναχωρήσεις τουριστών Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αθανάσιος Βίτσας, δήμαρχος Σαμοθράκης/Facebook
2

Έκκληση για λύση στο ακτοπλοϊκό ζήτημα που έχει προκύψει στη Σαμοθράκη απευθύνει ο δήμαρχος του νησιού, ενώ επισκέπτες αναχωρούν εκτάκτως καθώς νιώθουν αβεβαιότητα για την ύπαρξη πλοίου στην γραμμή τις επόμενες μέρες. 

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του νησιού, Αθανάσιος Βίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για την ανάγκη άμεσης αποκατάσταση ενός προγράμματος ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Σαμοθράκης, από αύριο κιόλας, και υπογράμμισε ότι η αβεβαιότητα ωθεί τους τουρίστες να επισπεύδουν την αναχώρησή τους. 

«Μέχρι σήμερα υπάρχουν ανακοινωμένα δρομολόγια από τα πλοία που έχουν έρθει εδώ, το Andros Jet και το Άναξ, δεν υπάρχουν όμως για αύριο. Το πρόβλημα της εκτόνωσης των εγκλωβισμένων έχει λυθεί, έχουν φύγει αυτοί οι άνθρωποι, συγχρόνως όμως δεν έχει αποκατασταθεί ένα πρόγραμμα ακτοπλοϊκών συνδέσεων του επόμενου διαστήματος, όπως έχουμε αιτηθεί, για να γνωρίζει ο κόσμος τι θα κάνει», ανέφερε ο κ. Βίτσας. 

Ουρές στο λιμάνι για έκτακτες αναχωρήσεις

«Σήμερα, επειδή υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα, έχουν σχηματιστεί ουρές στο λιμάνι για να αναχωρήσουν εκτάκτως άνθρωποι που είχαν σκοπό να παραμείνουν, αλλά δεν ξέρουν τι θα γίνει τις επόμενες μέρες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

«Είναι έκτακτες αναχωρήσεις ανθρώπων που νιώθουν αβεβαιότητα για το τι θα γίνει», επισήμανε ο δήμαρχος Σαμοθράκης, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από τη διαμορφωθείσα κατάσταση, με δεδομένο ότι οι ακυρώσεις είναι ήδη πολλές, εκτίμησε πως όταν στο τέλος του μήνα οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Σαμοθράκη θα κάνουν «ταμείο», θα βρεθούν αντιμέτωποι με συντριπτικά δυσμενέστερες συνθήκες απ' ό,τι με πέρυσι.

«Η λύση της Σαμοθράκης είναι να μπει μια εταιρεία που θα μας προσφέρει σταθερότητα και αξιοπιστία. Δεν μπορεί να εμφανίζει προβλήματα τόσο συχνά όσο εμφανίζει εδώ η δική μας εταιρεία. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό», σημείωσε ο κ. Βίτσας, απαντώντας για το ποια θα ήταν μια μόνιμη λύση για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς το νησί.

Μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος η Seajets, το Andros και το πλήρωμά του

Σε ό,τι αφορά τα περιορισμένης, όπως σημειώνει, επεισόδια στο λιμάνι της Σαμοθράκης τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου, με την άφιξη του Andros Jet,ο κ. Βίτσας τόνισε ότι για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνεται ούτε το πλοίο και το πλήρωμά του ούτε η εταιρεία.

«Αυτό που θέλω να διευκρινίσω είναι ότι σ' αυτό δεν ευθύνεται ούτε το Andros Jet και το πλήρωμά του ούτε η Seajets. Ίσα ίσα, τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους ευχαριστήσουμε καθώς άφησαν μια γραμμή στις Κυκλάδες -προφανώς πιο συμφέρουσα- άλλαξαν το πρόγραμμά τους, ταλαιπωρήθηκαν πολύ, το πλήρωμα δούλευε νυχθημερόν σε συνθήκες δύσκολες για να ανταποκριθεί και γενικά και η Seajetsκαι το πλήρωμα φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

«Δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι μέρος της λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σαμοθράκης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια