ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

I Love Beer

I Love Beer Facebook Twitter
7

Brauhaus

Δεκελείας 67, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2510710

Το Brauhaus στεγάζεται σε ένα από τα πιο παλιά αρχοντικά της Νέας Φιλαδέλφειας, έχει μια πανέμορφη αυλή και αποτελεί μία από τις πιο σίγουρες επιλογές για φαγητό και μπίρα, αφού η λίστα μπίρας του έχει βραβευτεί δύο φορές με βραβείο Gourmet. Στα πιάτα του ξεχωρίζουν το κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες και κρέμα, το κότσι, που είναι και η σπεσιαλιτέ του, αλλά και τα χειροποίητα κριτσίνια και το ψωμί. Η λίστα με τις μπίρες περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές βαρελίσιες που σερβίρονται και σε 2λιτρα ή 5λιτρα βαρελάκια. Στα highlights, o μπουφές που λειτουργεί κάθε Κυριακή από τις 14:00 ως τις 18:00 με €10 το άτομο (τα παιδιά δωρεάν).

Excalibur Castle

Υμηττού 39, Καισαριανή, 6932 600269, 212 1028926

Το Excalibur είναι ένα μικρό κάστρο στην καρδιά της Αθήνας και η ιδιομορφία στη διακόσμησή του προκαλεί την περιέργεια των φανατικών της μπίρας. Με κλασικό ροκ/μέταλ μουσικό ύφος, έναν κατάλογο με 8 βαρελίσιες ποικιλίες μπίρας και 50 ετικέτες μπουκαλιών και μία αυλή ιδανική για τις ζεστές μέρες, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα το κάνουν στέκι σου. Highlight: Οι προσφορές του με το 3λιτρο βαρελάκι με ποικιλία κρεατικών στα €29 και με το 5λιτρο βαρελάκι με 2 ποικιλίες κρεατικών στα €44€. Extra tip: Τα Excalibur που θα βρείτε Λεωκορίου 20 στου Ψυρρή και Ορμηνίου 4 στα Ιλίσια.

I Love Beer Facebook Twitter

Βeer Garden Ritterburg

Εθνικής Αντιστάσεως 214 & 2ας Μαΐου 12, Καισαριανή, 210 7222235, www.ritterburg.gr

Το Beer Garden Ritterburg είναι εδώ και πολλά χρόνια (από το 1974) ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Αθήνας, όχι τόσο για τις μπίρες του, αλλά για τις αυθεντικές βαυαρικές και αυστριακές γεύσεις του και τις προσιτές τιμές του. Από το αυθεντικό σνίτσελ Βιέννης έως τα μανιτάρια, οι επιλογές για καλό και ποιοτικό φαγητό είναι πολλές. Στις μπίρες έχει ευρεία γκάμα από βαρελίσιες (9 το σύνολο), ενώ είναι από τις λίγες μπιραρίες που προσφέρει μαύρη καπνιστή μπίρα. Για τα τελευταία νέα και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε το site του.

Ίντριγκα

Θεμιστοκλέους & Δερβενίων 60, Εξάρχεια, 210 3300936, www.facebook.com/intrigabarccc

Πασίγνωστη μπιραρία των Εξαρχείων που μετρά περισσότερα από 30 χρόνια και παραμένει μέχρι σήμερα αγαπημένος προορισμός όσων αποζητούν μια arty ατμόσφαιρα, ψαγμένες μουσικές, καλό καφέ, σοκολάτα, έξυπνα κοκτέιλ και, φυσικά, αυθεντικές μπίρες. Από βαρελίσιες weiss διαθέτει Erdinger και Guiness (τις σερβίρει με τον σωστό τρόπο) και από ξανθές, Heineken. Στα μπουκάλια ξεχωρίζουν η Pilsner, η Μεξικάνικη (Sol) και η McFarland. Διαθέτει και χώρο για εκθέσεις, ενώ ο ωραίος πεζόδρομος απ' έξω, με τα τραπεζάκια και τον χαμηλό φωτισμό, είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Αλεξάνδρα Mπιραρία

Αργεντινής Δημοκρατίας 14, Πάρκο Παναθήναια, λεωφόρος Αλεξάνδρας, 210 6450345, www.alexandrabeerhouse.gr, facebook.com/alexandra.beerbar

Αυθεντική μπιραρία που δεσπόζει στο πάρκο των Παναθηναίων επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας εδώ και πολλά χρόνια. Η κάβα της διαθέτει περισσότερες από 50 διαφορετικές μπίρες εισαγωγής και περίπου δέκα από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες. Επίσης, μπορείτε να πείτε draft μπίρα με 6,5 ευρώ το λίτρο. Αν είστε της παρέας ή σας αρέσουν οι μεγάλες ποσότητες, μπορείτε να τις παραγγείλετε και με το μέτρο και να σας έρθουν σε σωλήνα με κάνουλα, για να σερβιριστείτε μόνοι σας. Η κουζίνα της Αλεξάνδρας είναι πολυεθνική, με επιρροές και πιάτα από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως τα fajitas με κοτόπουλο ή το σνίτσελ και η σαλάτα με χαλούμι, ενώ το μενού περιλαμβάνει και μία μεγάλη ποικιλία από μεζεδάκια μπίρας με μόλις 3 ευρώ το πιάτο.

I Love Beer Facebook Twitter

King Size Beer House

Σάρδεων 6, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2510977, facebook.com/pages/Kingsize-Beer-House

Το King Size Beer House άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στη Νέα Φιλαδέλφεια, φέρνοντας μαζί του ένα πληθωρικό μενού, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το όνομά του. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται 5 βαρελίσιες ποικιλίες μπίρας και 70 ετικέτες μπουκαλιών που αντιστοιχούν σε 12 διαφορετικά είδη, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με κλασικά γερμανικά και όχι μόνο πιάτα, όπως η σπιτική πατατοσαλάτα, το χοιρινό σνίτσελ, το kingsize burger, το ζουμερό κότσι και οι μοναδικές ποικιλίες κρεατικών, αλλαντικών και τυριών. Αν πάλι δεν έχετε όρεξη για μπίρα, στο King Size Beer House έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό cocktails menu, με επιλογές που θα ζήλευαν ακόμα και μεγάλα μπαρ της Αθήνας. Φυσικά, τώρα που καλοκαιριάζει, μην ξεχάσετε να ανεβείτε και στον πάνω όροφο, όπου ένα εκπληκτικό μπαλκόνι σας περιμένει για πολύ beer-καταστάσεις.

Barley Cargo

Κολοκοτρώνη 6, Κέντρο, 210 3230445, www.facebook.com/BarleyCargo8

Εδώ και έναν χρόνο, το πρώτο beer bar της πόλης υποδέχεται τους επισκέπτες και τους φανατικούς θαμώνες του στον χώρο μιας παλιάς αποθήκης, απέναντι από το πρώτο φρουραρχείο, σε μια γειτονιά που θυμίζει κάτι από την παλιά Αθήνα. Η DIY αισθητική και η φιλοσοφία του το κατατάσσουν σε κάτι τελείως διαφορετικό από μία τυπική ελληνική μπιραρία. Στο Barley Cargo θα βρείτε πάνω από 200 μπίρες απ' όλο τον κόσμο, περισσότερες από 50 ελληνικές μπίρες, πολλές μοναστηριακές αλλά και 10 draft μπίρες που σερβίρονται σε 4 μεγέθη: 0,250 lt (€2-2,20 οι ελληνικές και €2,50 έως €3 οι εισαγόμενες), 0,500 lt (€3,80 οι ελληνικές και €4,80 έως €5,80 οι εισαγόμενες) και 1 lt (€7 οι ελληνικές και €9,2 έως €11 οι εισαγόμενες). Για μεγάλες παρέες, προτιμήστε τον ειδικό σωλήνα σερβιρίσματος που χωράει 3 lt (€20 οι ελληνικές και €27 έως €34 οι εισαγόμενες). Η κουζίνα του Barley Cargo δημιουργεί καθημερινά νόστιμους και πάμφθηνους μεζέδες που θα ταιριάξουν με την μπίρα σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ποικιλία από 4 λουκάνικα και, φυσικά, το πεντανόστιμο κότσι που σερβίρεται με μια διαφορετική συνταγή.  

Διάφορα
7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Από άποψη ποικιλίας (ο τύπος φέρνει βαρέλια ακόμα κι από ζυθοποίηση μεγέθους 80-100 βαρέλια το χρόνο) μια εξαιρετική περίπτωση είναι κι η Villa Marietta στον Άλιμο (http://www.villamarietta.gr). Αν εξαιρέσουμε μια ανανέωση στη μουσική επένδυση (παλιοροκάδες, αλλά με μόνιμο playlist...να το κοιτάξετε παίδες), όλα τα υπόλοιπα είναι εξαιρετικά. Ακόμα και τα συνοδευτικά πιάτα ξεφεύγουν από την τυπική μπυραρία κι είναι ιδιαίτερα προσεγμένα.Αν επισκεφθείτε, φροντίστε να ζητήσετε να σας πουν προφορικά οποιαδήποτε μπύρα που έφεραν τελευταία και δεν βρίσκεται στον κατάλογο. Συχνά θα βρείτε διαμάντια.König Ludwig!
Ε όχι και "μπυραρία" άξια αναφοράς η Ιντριγκα στα Εξάρχεια ρε παιδιά,υπάρχουν πολύ καλύτερες σε ποικιλία,γεύσεις και ατμόσφαιρα μπυραρίες στην Αθήνα. Η Ιντριγκα θα έλεγα πως είναι ιδανικό μέρος για καφέ πρωϊ ή μεσημέρι κυρίως όταν πιάνουν οι ζέστες..
Λείπει από την λίστα η μπυραρία στα Μελίσσια Muenchen λέγεται (http://www.clickatlife.gr/story.aspx?id=1963770). Ο κύριος που την έχει είναι από την Γερμανία (οποτε και το μαγαζι εει πιο αυθεντικη ατμοσφαιρα), φέρνει τα προιόντα από εκεί και έχει μεγαααααλη ποικιλια σε πολυ καλες τιμες. Το χοιρινο κότσι είναι θε-ι-κο!!