Η αυτοψία των επιθεωρητών στην Ικαρία αποκάλυψε τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες η Νάταλι Κρίστοφερ βρήκε τραγικό θάνατο στο νησί, τη Δευτέρα. 

 

Η 34χρονη αστροφυσικός από τη Βρετανία είχε βγει για τρέξιμο εκείνο το πρωί και, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο ακαριαίος θάνατος της οφείλεται σε πτώση καθώς, όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα έπεσε στην χαράδρα 20 μέτρων μαζί με έναν μεγάλο βράχο που αποκολλήθηκε και την παρέσυρε στο κενό. 

 

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που έκαναν αυτοψία στο σημείο, φαίνεται να αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν μετά τη νεκροψία - νεκροτομή.

 

Οι αξιωματικοί δεν εντόπισαν ίχνη πάλης στη σορό της αστροφυσικού και αποκλείστηκε κάθε πιθανότητα μεταφοράς του πτώματος από άλλο σημείο. «Μακροσκοπικά, φαίνεται ότι όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση. Υπάρχουν στοιχεία και από την αυτοψία του χώρου και από τη νεκροψία, από την εξωτερική επισκόπηση, που συνάδουν με πτώση από ύψος. Ακαριαίος θάνατος. Έχει βαρύτατο τραύμα», δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ο κ. Καρακούκης.

 

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μια πρωτογενής κηλίδα, η οποία είναι κάτω από το κεφάλι του θύματος και από εκεί και πέρα δορυφορικές κηλίδες, που να σημαίνει ότι η σορός εσύρθη εν ζωή, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα και άλλα στοιχεία τα οποία συνάδουν με πτώση από ύψος», κατέληξε. 

 Για ώρες, επιθεωρητές ερευνούσαν το σημείο με τον απόκρημνο βράχο, ώστε να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Οι αξιωματικοί έψαξαν για τυχόν αποτυπώματα παπουτσιών, ίχνη σπρωξίματος ή ύποπτα αντικείμενα στον χώρο χωρίς να βρουν το παραμικρό.

 

«Ρωτούσε πληροφορίες για το νησί, ορεινό το νησί κι αυτή είχε μανία με τις ορειβασίες», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που η διέμενε η Κρίστοφερ μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ζευγάρι, που ήταν περίπου 10 χρόνια μαζί, διασκέδαζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. 

  

Οι αρχές αναφέρουν ότι η πτώση και ο θάνατος οφείλονται στην προσπάθεια της 34χρονης να αναρριχηθεί (ή να κατέβει) από τον βράχο και επισημαίνουν ότι η γυναίκα έπεσε μαζί με τον πέτρινο όγκο που αποκολλήθηκε και βρέθηκε πάνω της. Η τελευταία επικοινωνία που είχε με τον σύντροφό της ήταν λίγο πριν τις 10.μ.μ το πρωί της Δευτέρας, όπου τον ενημέρωσε ότι είχε βγει για τρέξιμο και θα καθυστερούσε λίγο να επιστρέψει. Τα ίχνη της όμως χάθηκαν και τελικά η 34χρονη βρέθηκε νεκρή, 56 ώρες αργότερα, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο που έμεναν.