ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.8.2019 | 17:49

Εξηγησα στη δωδεκαχρονη...

Ανιψιά μου,που άκουσε τις λεξεις τι είναι "φεμινισμος", "πατριαρχια","μισανδρια","μισογυνισμος" με το εξης παράδειγμα:"Φεμινισμος Ελενίτσα,είναι να ισχυριζεσαι οτι ξυρισεις τα ποδια σου πριν απο καθε ραντεβού με τον Κωστακη ,επειδη ...ετυχε..και όχι λογω του Κωστάκη...""Πατριαρχια Ελενιτσα ,είναι να ισχυρίζεται ο Κωστακης οτι πρεπει να ξυρισεις τα ποδια σου επειδη εισαι κοριτσακι,γιατι αλλιως δε θα πατε βόλτα""Μισανδρια ειναι Ελενιτσα ,να πεις βλακα τον Κωστάκη πριν σου πει ακομη τιποτα για τα ποδια σου ,και οι φιλες σου να σου λενε μπραβο..""Μισογυνισμος Ελενιτσα ειναι να αρχισει ο Κωστακης να σε φωνάζει τριχωτη και οτι εισαι αηδιαστική και κακιά επειδή δε του έκανες το χατηρι να ξυριστεις"...Ετσι μπόρεσα .Ετσι της τα εξηγησα.
16
 
 
 
 
σχόλια
Η απλά θα μπορούσες να την παραπέμψεις σε ετυμολογικό λεξικό του Μπαμπινιώτη ή του Τριανταφυλλίδη (κ αυτό καλό είναι), χωρίς να την μπερδεψεις με τα παραδείγματα της αποτρίχωσης.
Μπορούσες απλά να της πεις ότι αυτές είναι βλακωδεις έννοιες απλά για να διαιωνιζεται η μάχη των φύλων.. Αλλά αλλά μάλλον διαβάζεις και εσύ πολύ προχω άρθρα τύπου βγάλε τη φεμινιστρια που έχεις μέσα σου αφήνοντας αξυριστη μασχαλη.. Εύγε, η νεολαία θα σου είναι υποχρεη για τις απόψεις που μεταλαμπαδευεις..
Δε σε υποχρεωνει κάνεις να τα διαβάζεις ούτε έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη και άποψη για το τι συμβαίνει γύρω μας. Απλά μόνο σκέψου πόσο πιο απλός και όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν δίναμε τόση βάση σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν. Δεν έχω να ζηλεψω τίποτα από τους άντρες και ούτε αυτοί φυσικά από εμένα. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί τους παρά μόνο να ενωσω. Δεν ξέρω για σένα αλλά εμένα αυτό καλύτερο μου φαίνεται να μεταφέρω σαν εμπειρία σε ένα παιδί.. Γνώμη μου, και έχω κάθε δικαίωμα να την εκφράζω.
"Απλά μόνο σκέψου πόσο πιο απλός και όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν δίναμε τόση βάση σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν." Ακόμα ομορφότερος θα ήταν αν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο δεν χρειαζόταν να φοράνε μπούρκα, αν καμία γυναίκα που βιάστηκε δεν άκουσε να της λένε ότι αυτή έφταιγε, αν οι εργοδότες δεν είχαν αλλεργία στην μητρότητα, αν όσοι κάνουν την ίδια δουλειά παίρνανε τα ίδια χρήματα, αν καμία γυναίκα που απολαμβάνει το σεξ δεν θεωρούταν πουτανα, αν οι μανάδες που είχαν γιους και κόρες δεν τις μάθαιναν ότι πρέπει να είναι δούλες ενώ οι αδερφοί τους να κάθονται, αν καμία γυναίκα δεν υφιστατο ενδοοιγονενειακη βία. Επίσης ακόμα καλύτερος θα ήταν αν κανένας δεν χλευαζοταν ως "που στης" ή μαύρος και άλλα πολλά. Συμφωνώ με την λογική σου ότι δεν πρέπει να βλέπουμε τους άνδρες ως αντιπάλους. Έτσι είναι, τα δύο φύλα συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Στα παιδιά μας πρέπει να μαθαίνουμε την αγάπη. Τα παιδιά όμως αργά ή γρήγορα θα πάψουν να είναι παιδιά. Θα γίνουν ενήλικες και θα βγουν στον κόσμο, σε έναν πολύ δύσκολο κόσμο. Δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα ροζ συννεφάκι. Πρέπει να είναι προετοιμασμενα για το τι θα αντιμετωπίζουν και να γίνουν συνειδητοποημενος πολίτες μάχονται για την καταπολέμηση όσων προανέφερα και όχι να μένουν αδιάφορα. Ο κόσμος δεν πρόκειται να γίνει καλύτερος αν εθελοτυφλουμε απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας μας. Δεν μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά μας ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και ταυτόχρονα ότι πρέπει να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο με σεβασμό και ως ίσο; Το ένα αποκλείει το άλλο; Δεν νομίζω!
Αριαδνη αλήθεια δεν διαφωνώ με αυτά που λες και έχεις δίκιο ότι δεν ζούμε σε έναν ροζ κόσμο. Το τι συμβαίνει εκεί έξω όμως δεν θα αλλάξει με το να αναπαραγονται και να διαιωνιζονται σεξιστικες προκαταληψεις. Και οι άντρες πίστεψέ με έχουν τα προβλήματα τους και αυτοί θα δεχτούν βία και ο κόσμος όλος είναι πάνω στη βία στημενος. Κατά την άποψή μου η γυναίκα όπως τα γράφεις παρουσιάζεται σαν το θύμα της υπόθεσης και αν αυτό προαγεις τότε έτσι και θα μείνει. Δεν είμαστε αδύναμο φύλο διότι δεν υπάρχουν αδυναμα φύλα υπάρχουν αδυναμοι άνθρωποι. Ξέρεις πόσοι άντρες έχουν επηρεαστεί από τη μητριαρχια άπειροι. Αυτοί λοιπόν γιατί να μην δικαιωθουν ποτέ σα θύματα ?Σου ξαναλέω ότι κατά τη γνώμη μου για να πάψει κάποτε το κακό αυτό που πρέπει να προαγουμε και να στηρίζουμε είναι το εμείς σα σύνολο και όχι εμείς τα θύματα και αυτοί οι θυτες. Η στοχευμενη αναφορά στη γυναίκα ως αδύναμο φύλο ως η αδικημενη της υπόθεσης κοκ και παραδείγματα όπως αυτά που περιγράφεις για το βιασμό την μπουρκα κτλ κατά τη γνώμη μου δεν έχουν καμία σχέση με την στήριξη της τελικά. Σκοπός κατ εμε είναι ο αποπροσανατολισμος.. Και όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με άντρες ή γυναίκες αλλά αποπροσανατολισμος γενικότερα... Είναι περασμένη η ώρα και είναι μεγάλη κουβέντα στο να στο εξηγήσω πως το εννοώ αυτό αλλά κράτα το ότι γενικώς ότι συμβαίνει γύρω μας όσο και να προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο ΔΕΝ είναι για καλό μας. Οποιοδήποτε κίνημα ρεύμα τάση ιδεολογία κρύβει σκοπούς από πίσω και συνήθως αντιθετους απ ότι παρουσιάζουν. Η νέα τάξη πραγμάτων όπως εξελίσσεται σε κάποια χρόνια από τώρα θα δείξει ακριβώς τους απωτερους σκοπούς της. Και πίστεψε με τότε το μόνο που θα μαχεσαι να στηρίξεις θα είναι η Ανθρώπινη Φύση σου ούτε το φύλο σού ούτε το χρώμα σου ούτε ο σεξουαλικος προσανατολισμος σου. Γι αυτό εγώ με το βλαμμενο μου μυαλό, πες το όπως θες θεωρώ όλες αυτές τις "βαρυγδουπες" και αναπαραγωμενες κατά θεμιτο τρόπο βλακωδεις. Και όχι τόσο για να υποτιμησω αυτούς που τις στηρίζουν και τις θεωρούν κάτι αλλά γι αυτούς τους "ερπετοψυχους" που τις επινοησαν και μας γλεντανε βλέποντας μας να σκοτωναμαστε γι αυτές.. Ξέρω ίσως λιθοβοληθω για τις απόψεις μου,μα συγνώμη αυτές είναι.
Φανταστείτε να χρειαστεί να κάνει κάποια εγασία για το σχολείο η Ελενίτσα. Με θέμα τον Φεμινισμό. "Η Μπωβουάρ ξύριζε τα πόδια της γιατί αλλοιώς ο Σαρτρ δεν θα της έπαιρνε παγωτό".
Σε ό,τι θέλετε στοίχημα ότι η Ελενίτσα έχει κλειστεί στο μπάνιο για να ξυρίσει πρώτη φορά τα πόδια της. Μόλις έμαθε ότι αν δεν το κάνει, κινδυνεύει να την πούνε τριχωτή και αηδιαστική.
Αποτυχημένα παραδείγματα. Νομίζω ότι πριν προσπαθήσεις να εξηγήσεις στην ανηψια σου τι σημαίνουν όλες αυτές οι λέξεις, θα έπρεπε να κάτσεις να μάθεις πρώτος /πρώτη εσύ!!!