ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.8.2019 | 17:35

Τίποτα

Νιώθω ένα κενό μέσα μου... δεν υπάρχει τίποτα να με γεμίζει και με έχει πιάσει κατάθλιψη. Το χειρότερο είναι οτι δεν ξέρω γιατί... δυσκολεύομαι πια και να κοιμηθώ. Ίσως φταίει οτι δε μου έχουν φερθεί σωστά... ίσως και οτι είμαι μόνη μου.
10
 
 
 
 
σχόλια
Βάλε στόχους στη ζωή σου και οργάνωσέ την. Οι στόχοι δημιουργούν προσδοκίες και οι προσδοκίες, κίνητρα. Η ζωή χωρίς κίνητρα είναι κενή. Οτι και αν έχεις. Ακόμα και αν δε σου λείπει τίποτα.Κάνε την αυτοκριτική σου. Εντόπισε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά σου. Επιμέρισε τη ζωή σου σε τομείς (προσωπικά, επαγγελματικά, κτλ) και καθόρισε τα θέλω σου για κάθε τομέα, ορίζοντάς τους προτεραιότητες. Θέσε αντίστοιχα στόχους, βραχυχρόνιους και μακροχρόνιους. Στόχους που να βελτιώνουν αυτά που σου λείπουν και υστερείς και στόχους που να εκμεταλλεύεσαι αυτά που υπερτερείς.Οι στόχοι θα πρέπει να είναι πάντα εφικτοί και να βασίζεσαι μόνο σε οτι μπορείς να κάνεις εσύ, καθώς τους θέτεις. Ο βασικός σου σκοπός θα είναι η επίτευξή τους. Και η επιτυχία αγαπάει την προετοιμασία. Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη.Οποιαδήποτε κατάσταση και αν προκύψει από τα κίνητρα, μην ορμάς. Να περιμένεις, να μελετάς προσεκτικά όλες τις παραμέτρους και όσους μπορεί να τις επηρεάσουν και να έχεις υπομονή και σύνεση. Και τη στιγμή που πρέπει, να δείχνεις αποφασιστικότητα. Είναι η στιγμή που θα εκτελείς τις αποφάσεις σου, για να πιάνεις τους στόχους σου. Ακόμα και αν κάτι δεν σου βγει όπως το σχεδίασες, προσαρμόσου στα δεδομένα ή επανασχεδίασέ το. Δεν εγκαταλείπεις κανένα στόχο παρά μόνο αν τον αντικαταστήσεις με κάποιον καλύτερο.Πολλές φορές η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού, οι αυπνίες και πολλές δυσάρεστες ψυχολογικές καταστάσεις δημιουργούνται από την έλλειψη στόχων και κινήτρων. Είναι αυτό το κενό που λες και που προκαλεί όλα αυτά.Γέμισε τη ζωή σου και προετοιμάσου κατάλληλα για να πετύχεις αυτά που θέλεις και αξίζεις. Και αυτά που θα νοιώθεις θα είναι εντελώς διαφορετικά.
Και εγώ έχω θέμα με τον ύπνο και μια αίσθηση γενικότερης στεναχώριας από κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει. Δεν είσαι η μόνη. Αν προσπαθήσεις να λύσεις αυτά που σε ταλαιπωρούν, (αν και όσα λύνονται) από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο, θα καλυτερέψει η διάθεσή σου. Καλό θα ήταν, για το θέμα του ύπνου κυρίως, (αλλά και για τα υπόλοιπα που σε ταλαιπωρούν) αν είναι χρόνιο, σε εμποδίζει στην λειτουργικότητα σου καθημερινά, ή αν είναι διακοπτόμενος, να συμβουλευτείς κάποιον ψυχολόγο.