ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.8.2019 | 15:26

Κατάθλιψη

Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει ακριβώς. Νομίζω έχω κατάθλιψη. Φοβάμαι ότι δεν ζω, ότι δεν αποκτώ εμπειρίες. Είμαι 23 χρονών και νομίζω πως δεν χαίρομαι τα νιάτα μου. Του χρόνου παίρνω το πτυχίο μου με άριστα στη δυσκολότερη ίσως σχολή και χωρίς καθυστέρηση. Κάποτε αυτό μου αρκούσε. Πλέον όχι. Όλοι μου λένε μπράβο που τα πάω τόσο καλά. Έχουν περάσει όμως 5 χρόνια φοιτητικής ζωής και δεν έζησα αυτό που μου περιεγραφαν. Όχι γιατί δεν έχω φίλους, έχω ευτυχώς. Δεν έχω ζήσει όμως τα ξενύχτια έξω ή σε σπίτια, τα πάρτι, τα γκομενικα.Δεν μπορώ να πω ότι αυτό που μόλις περιέγραψα μου αρέσει και πολύ ως τρόπος ζωής. Όσες φορές το έχω κάνει η αλήθεια είναι ότι δεν τρελάθηκα κιόλας. Προτιμώ τα χαλαρά ποτά ή τα ταβερνάκια αλλά και αυτά δεν τα έχω ζήσει. Βασικά τα έχω ζήσει αλλά όχι με τη συχνότητα που άλλοι περιγραφουν. Οι φίλοι μου ήταν και αυτοί σαν εμένα, πιο πολύ του διαβάσματος και δεν βγαίναμε τόσο συχνά. Χρήματα για διακοπές δεν έχω ούτε είχα δυστυχώς, επίσης έχω κόμπλεξ με το σώμα μου.Νιώθω μια μαυρίλα συχνά. Για την ακρίβεια κάθε φορά που δεν έχω κάτι να απασχολώ το μυαλό μου. Νιώθω ότι η ζωή μου υπολείπεται από αυτήν των άλλων. Μεγαλώνω και δεν απολαμβάνω τα νιάτα μου, δεν αποκτώ εμπειρίες από διακοπές, διασκέδαση, δεν χαίρομαι τη θηλυκότητα μου, καθώς δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα σχέσεις. Με πιάνουν τα κλάματα, όλο το καλοκαίρι κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτήν τη σκέψη. Μια μέρα θα ξυπνήσω 30 χρονών, θα κοιτάζω πίσω τη ζωή μου που πέρασε και θα βλέπω ότι έκανα μια μίζερη και βαρετή ζωή.(θα παρακαλούσα να σχολιάσουν μόνο όσοι έχουν να πουν κάτι που θα βοηθήσει. Το κράξιμο δεν θα με βοηθήσει)
5
 
 
 
 
σχόλια
Πραγματι συγχαρητηρια για την καλη πορεια στις σπουδες σου. Οσο εξυπνη και να εισαι, σιγουρα θα χρειαστηκε να ξεζουμισεις τα βιβλια, θα γνωρισες και θα συζητησες με καθηγητες, θα ξενυχτησες μεχρι να κουραστεις απ το διαβασμα κλπ κλπ Αυτο το «παθος» για το διαβασμα και τα μαθηματα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το χεις και στη ζωη.. Αξιοποιησες τη σχολη σου στο επακρον;; Στη δικια μου (Αςοεε) ειχαμε Ερασμους, μαθηματα ξενων γλωσσων, χορους και μαθηματα φωτογραφιας. Αν δεν ειχες λεφτα, θα μπορουσες να δουλευεις τα καλοκαιρια για να χεις κατι την επομενη χρονια. Απο εδω και περα, προσπαθησε να εξερευνησεις τα ορια σου! Με υγιη τροπο! Διαβασε/συζητησε για ταινιες, μουσικη, πολιτικη, φιλοσοφια, θεατρο. Πηγαινε μονη ή με παρεα σε ενα καινουργιο καφε/σινεμα/θεατρο/μουσειο/βραχακια της Ακροπολης/ Επιδαυρο/ μονοημερη ΚΑΠΟΥ. Διοργανωσε τουρτα/εκπληξη σε καθε πολυ καλο φιλο σου, κανε εθελοντισμο, ξεκινα γυμναστικη/μουσικη/ή ζωγραφικη. Ψαξε για το αν θα κανεις μεταπτυχιακο/διδακτορικο. Γινε η ολοκληρωμενη προσωπικοτητα που θα ηθελες να εισαι στα 23 σου... Δεν υπαρχει η εννοια βιαζομαι να μεγαλωσω/ ολη η ζωη ειναι μπροστα. Σημερα μπορει να ηταν η τελευταια.
Με μεγάλη λύπη διαπιστώνω δύο πράγματα, σε σχέση με τις νεότερες εμού ηλικιακές κλάσεις. Το πρώτο είναι ότι ''βιάζονται'' να μεγαλώσουν βιώνοντας εμπειρίες απλά για την εμπειρία. Το δεύτερό ότι θεωρούν ως ''ζωή'' τα ξενύχτια, τα γκομενικά και τα κλαμπ- μπαρ και κάθε είδους ξενυχτάδικα. Καλή μου κοπέλα, είσαι αξιέπαινη. Τελειώνεις στην ώρα σου τη σχολή σου, και ως φαίνεται, έχεις κοινωνική ζωή. Από εκεί και πέρα, όλη η ζωή είναι μπροστά σου για να τα ζήσεις όλα. Εύχομαι από καρδιάς κάθε καλό.
Γεια σου λοιπόν.Βλέπεις εγώ θα σου πω ότι δεν έχεις κατάθλιψη απλά έχεις βαρεθεί την ζωή που κανείς. Αλλά να σου πω και το άλλο ; Ότι κάνουμε είμαστε εμείς που λέει κι ένα τραγούδι. Ούτε εγώ έχω ζήσει ξέφρενα φοιτητικά χρόνια ούτε και ήθελα κάτι τέτοιο .. ο καθένας βασικά περνάει τη ζωή του έτσι όπως επιλέγει να την περνάει και αυτός ορίζει τη είναι ξέφρενω και τι όχι. Προσωπικά ξέφρενω για εμένα είναι να κάθομαι με τους ανρθωπους που αγαπώ να πίνουμε μπύρες σε ένα παγκάκι και να λέμε μαλακίες και να γελάμε. Απλά δεν σου αρέσει η ζωή σου γιατί νομίζεις ότι κάτι σου λείπει δηλαδή θες να περνας καλά αλλά βαριέσαι η δεν έχεις λεφτά. Ε λοιπόν έχει χίλια δυο πράγματα να κάνεις και να ζεις χαρούμενα. απ' το να διαβάσεις ένα βιβλίο να πας ένα μπάνιο μέχρι και να βάψεις τα νύχια τον ποδιών σου. Είμαστε σε ηλικία που πραγματικά δεν έχω γνωρίσει κάποιον να μου πει " μου αρέσει αυτό που κάνω" και οποία ηλικία και να ρωτήσεις τα ίδια θα σου πει. Αλλά ξέρεις τι, η φάση είναι να κάνεις γρήγορες κινήσεις. Πάρε τώρα μια φίλη σου τηλέφωνο και πες της, έλα σήμερα βάλε τα καλά σου θα βγούμε ... Πάτε και πιείτε , τόσα φεστιβάλ έχει....κι όσο για την θηλυκότητα σου είμαι σίγουρη πως είσαι κι εσύ πανέμορφη και ξεχωριστοί όπως είμαστε όλοι, και όχι, δεν έχουμε τα σώματα που βλέπεις στο ινσταγκραν και ούτε ποτέ θα τα αποκτήσουμε, ξέρεις γιατί ; Γιατί εκείνες είναι εκείνες και εμείς είμαστε εμείς. Θέλω να πω ότι να αγαπάς το σώμα σου και την προσωπικότητα σου γιατί αυτό είσαι. Πάρε τώρα τη φίλη σου σήμερα να βγείτε και ας την κατάθλιψη στο δωμάτιο κλειδωμένη.
Μακάρι να υπήρχε εγχειρίδιο " πως να κάνουμε τέλεια την ζωή μας". Είναι στο χέρι μας λοιπόν, λίγο λίγο να κάνουμε οσα μας αρέσουν με μεγαλύτερη συχνότητα. Εισαι ενας αριστουχος/α . Πολλοί θα το ζήλευαν.. εχεις κοπιάσει πολύ.. υγεία κ όλα θα έλθουν!!