Απεργία της ΓΣΕΕ

Βαρουφάκης: «Ο αστοιχείωτος Ντάισελμπλουμ παραλίγο να γίνει γενικός διευθυντής του ΔΝΤ»

Βαρουφάκης: «Ο αστοιχείωτος Ντάισελμπλουμ παραλίγο να γίνει γενικός διευθυντής του ΔΝΤ» Facebook Twitter
10

Μέσω Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης καυτηρίασε την ήττα του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη διαδικασία επιλογής του Ευρωπαίου υποψηφίου για το ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας ως «αστοιχείωτο» τον Ολλανδό πολιτικό. 

«To ότι ο αστοιχείωτος Ντάιζελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ αποδεικνύει την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνικές ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού τους. Μόνο κριτήριο η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή», έγραψε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 στο Twitter, επιτιθέμενος στον Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε μία ψηφοφορία που κράτησε ως αργά το βράδυ, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα επικράτησε του Γερούν Ντάσελμπλουμ και θα είναι η υποψήφια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του ΔΝΤ.

Η Γκεοργκίεβα συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία του 55% των ψήφων των 28 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλέον αποτελεί την υποψήφια διάδοχο της Κριστίν Λαγκάρντ.

Πολιτική
10

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Θα πρότεινα να ασχολειθείτε λίγο περισσότερο και με σοβαρότητα και να μήν πετάτε ατάκες όπως "χρεωσε 100 δισ τη χώρα του ". Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.Με σοβαρή ανάλυση και αντικειμενικότητα είμαι σίγουρος οτι θα αντιληφθήτε τα πράγματα όπως πραγματικά έγιναν και θα αναθεωρήσετε την άποψή σας για τον κ.Βαρουφάκη.
ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ1. Ρέγκλινγκ: Στα 100 δισ. το κόστος της περιόδου Βαρουφάκηhttps://www.kathimerini.gr/864614/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/regklingk-sta-100-dis-to-kostos-ths-periodoy-varoyfakh2. Στουρνάρας: To 3o μνημόνιο μας «κόστισε» τουλάχιστον 86 δισ. ευρώhttps://www.protothema.gr/politics/article/594306/stournaras-o-varoufakis-fortose-tous-ellines-forologoumenous-me-86-dis-euro/3. Τόμας Βίζερhttps://www.naftemporiki.gr/finance/story/1326360/bizer-etsi-exase-i-ellada-200-dis-to-2015Να συνεχίζω; Θέλετε; Να σας κάνω ανάλυση για τα 100 δις ή θα γίνετε καπνός; ===============================
Καίτοι "αστοιχείωτος" ο Ολλανδός, τον κ. Βαρουφάκη πάντως τον έχει εμφανώς "στοιχειώσει" και βγάζει ξίδι. Ατύχησε.Ας κοιτάξει να παράξει πολιτικό έργο - γιατί παίρνει και μισθό 7000 € τον μήνα -, εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και χαρακτηρισμοί.
Κάποτε τις λέγανε αυτοκρατορίες. Σήμερα τις λένε «ενώσεις». Δεν έχουν αλλάξει και παρά πολλά από τότε. Έχουμε τα ίδια αποικιοκρατικά αποτελέσματα με σαφώς πιο βελούδινο τρόπο.
Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, δόθηκε μεγάλη μάχη μεταξύ Μακρόν και Μέρκελ, η οποία ήθελε να επιβάλλει το ανεκδιήγητο κανίς της. Εάν η Γκεοργκίεβα δεν μας επιφυλάσσει σημαντικές αρνητικές εκπλήξεις, μάλλον γλιτώσαμε τα χειρότερα.