Αποφυλάκιση Κορκονέα: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη δικαστική απόφαση

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη δικαστική απόφαση Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια από τον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου μετά από τη μελέτη του σχετικού υλικού να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο.

Σε αυτή την περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

Την περασμένη Δευτέρα οι δικαστές έκριναν ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα ο δράστης της δολοφονικής ενέργειας να είναι ήδη ελεύθερος, καθώς είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκαν και τα μεροκάματα που έκανε ως έγκλειστος.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ ΝΕΚΡΟ ΒΡΕΦΟΣ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ

Ελλάδα / Κυψέλη: Προφυλακισμένος για μαστροπεία στο παρελθόν ο 43χρονος - Σήμερα οι απολογίες τους για το βρέφος

Λάτρης της τεχνητής νοημοσύνης με την οποία μετέτρεπε τον εαυτό του σε πυγμάχο, τρομοκράτη, τράπερ, χαρακτήρα ηλεκτρονικών παιχνιδιών ακόμα και φυλακισμένο, ο 43χρονος έχτιζε προφίλ ατόμου με έντονη παραβατικότητα
THE LIFO TEAM