Μιχαηλίδου: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε γέννα - Πότε ξεκινάει η χορήγησή του

Μιχαηλίδου: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε γέννα - Πότε ξεκινάει η χορήγησή του Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως το επίδομα των 2.000 ευρώ θα χορηγείται στους νέους γονείς από το 01.01.2020 ενώ εκτίμησε πως ο προϋπολογισμός για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ. 

Ακόμα η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξέφρασε, μιλώντας στο OPEN TV, τη σκέψη της κυβέρνησης να εξαιρούνται οι οικογένειες με πολύ υψηλό εισόδημα από το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ.  Η ίδια ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι» ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί τα επιδόματα, αλλά αντίθετα τα αυξάνει και τα ενισχύει, αφού ο κόσμος που τα λαμβάνει τα χρειάζεται πραγματικά.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «προϋπολογίζουμε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 1 δισ. ευρώ» και συμπλήρωσε ότι «η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα, ξεριζώνεται με δουλειές». Σε ερώτηση για το πόσα χρήματα θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε ότι ο πρώτος δικαιούχος λαμβάνει 200 ευρώ και ο δεύτερος 100 ευρώ. Από κει και πέρα, θα είναι 50 ευρώ ανά παιδί. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα λάβει 400 ευρώ.

Η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι οριζόντιες για όλους και έχουν ήδη προϋπολογιστεί. Κατά συνέπεια, το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ, που θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2020, θα δίνεται σε όλους τους νέους γονείς, με πιθανή εξαίρεση εκείνους με τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

«Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα» εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου, συμπληρώνοντας ότι εάν αυτή η εξαίρεση δώσει την ελευθερία στην κυβέρνηση να αυξήσει λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσει να το κάνει.

Όπως εξήγησε, το υπουργείο Εργασίας ελπίζει σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής ώστε οι διαδικασίες χορήγησης του επιδόματος να γίνονται αυτόματα. «Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας.

«Παραλάβαμε ένα υπουργείο όπου η εποπτεία είναι εικονική»

Αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα με την στελέχωση πολλών ιδρυμάτων της χώρας, η υφυπουργός τόνισε ότι δυστυχώς παρέλαβε ένα υπουργείο στο οποίο η εποπτεία ήταν μόνο εικονική. «Δεν υπάρχει εκ των προτέρων οργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι για πολλά ιδρύματα ανά τη χώρα με συμβασιούχους που λήγει η σύμβασή τους δεν υπάρχει πρόβλεψη για προκήρυξη νέων θέσεων.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια