Σημαντική βελτίωση για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Σημαντική βελτίωση για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο Facebook Twitter
1

Σημαντική βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα (economic sentiment indicator, ESI) τον Ιούλιο, ενώ υποχώρησε στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 105,3 μονάδες, από τις 101,0 τον Ιούνιο, ενώ στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις 102,7 από 103,3 μονάδες και στην ΕΕ μειώθηκε στις 102,0 από τις 102,3 μονάδες.

Η διαμόρφωση του ESI στην Ελλάδα επηρεάσθηκε θετικά από την αύξηση της εμπιστοσύνης σε όλους τους επιμέρους τομείς, και συγκεκριμένα των υπηρεσιών (στις 22,1 από 7,9 μονάδες), των κατασκευών (στις -48,1 από -55,5 μονάδες), της βιομηχανίας (στις 1,7 από -0,6 μονάδες) και του λιανικού εμπορίου (στις 13,7 από 9,2 μονάδες) καθώς και από την αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (στις -20,2 από -27,8 μονάδες).

Η μείωση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από τη χαμηλότερη εμπιστοσύνη στον τομέα της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών ενώ βελτιώθηκε οριακά η εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών. Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε στην Ολλανδία (+1,7 μονάδες), την Ιταλία (+1,4 μονάδες) και την Ισπανία (+0,6 μονάδες) ενώ μειώθηκε σημαντικά στη Γερμανία (-2,4 μονάδες) και έμεινε αμετάβλητος στη Γαλλία.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια