Ο Βαρουφάκης τώρα λέει γραφικούς όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ βγουν στους δρόμους

Ο Βαρουφάκης τώρα λέει γραφικούς όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ βγουν στους δρόμους Facebook Twitter
Χειραψία του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην χθεσινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 45η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
3

«Θα είναι γραφικοί όσοι βγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους, ας το κρατήσουν για τις Απόκριες», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις ψυχρές πλέον σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό, ο Γιάνης Βαρουφάκης αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι είχε μια κοινή πορεία με τον Αλέξη Τσίπρα το 2015 η οποία προέβλεπε τη ρήξη με τους δανειστές, κάτι που τελικά ο Τσίπρας δεν ήθελε να κάνει όπως είπε.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι είχε μια συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να αποδράσει η χώρα από τη «δουλοπαροικία του χρέους» και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας της χώρας, καθώς, όπως είπε οι δανειστές είναι εκείνοι που συνεχίζουν να παίρνουν τις αποφάσεις, ενώ στην αναφορά ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, ο ίδιος ξέσπασε σε γέλια.

Σε ερώτηση για το αν θα ξαναβγεί στους δρόμους με τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε λέγοντας: «Ποιοι θα βγουν στους δρόμους. Τι θα ζητάνε ακριβώς; Φέρτε πίσω το ΕΚΑΣ που έδωσαν οι ίδιοι; Φέρτε πίσω τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που έδωσαν οι ίδιοι;» και συνέχισε λέγοντας «ποιος θα τους ακολουθήσει στους δρόμους. Αν βγουν, θα είναι 5-10 άνθρωποι που μπορεί να είναι και λίγο γραφικοί. Είχαμε μία τετραετία που οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν το πιο σκληρό μνημόνιο με έναν τρόπο που ο Σόιμπλε τους έδωσε τα εύσημα και κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να το περάσει με τόσο αναίμακτο τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι να βγουν στους δρόμους και να ντυθούν αντίσταση, ίσως να είναι γραφικό και να το κρατήσουν για τις απόκριες».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απαρίθμησε τρία λάθη που έκανε όσο ήταν υπουργός Οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2015 και σε αυτά συμπεριέλαβε το γεγονός ότι δεν ήταν αρκετά σκληρός απέναντι στην τρόικα, ότι εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα και ότι δεν ήταν αρκετά ανοιχτός απέναντι στο λαό σε ό,τι αφορά τη ρήξη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δε ζητά συγγνώμη καθώς η χώρα δεν μπορούσε να συνεχίζει με 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα που οδηγεί σε 100% προκαταβολή φόρου και εκτίμησε ότι «θα μπορούσαμε να επιτύχουμε κούρεμα χρέους από 1% έως 1,5% για να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολιτική / Επίσκεψη Ρούμπιο: Η αντιπολίτευση ζητά δεσμεύσεις στη στρατηγική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ, όχι μόνο διακηρύξεις

Το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου, η στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τουρκία και τα όρια της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΠΑ

Πολιτική / Μάρκο Ρούμπιο: «Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας»

Λίγη ώρα πριν την ομιλία του στην Πνύκα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μίλησε για τη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας, τους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία αλλά και την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ρούμπιο: «Συμφωνώ μαζί σας, αποτελούμε έναν αναντικατάστατο εταίρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες»

«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή, αλλά και μία "γέφυρα" μεταξύ της Ευρώπης, της Δύσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Γεραπετρίτης σε Ρούμπιο: F-16 Viper και F-35 αναδεικνύουν την σταθερή αμυντική συνεργασία HΠΑ, Ελλάδας

Αναφερόμενος στην Κύπρο, επισήμανε ότι αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της αρχιτεκτονικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η επανένωσή της με πυξίδα το διεθνές δίκαιο
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Οι κοινές δηλώσεις Ρούμπιο - Γεραπετρίτη: «Σημαντικός πυλώνας για τη Μεσόγειο η Ελλάδα»

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή αλλαγών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι «σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πολιτική / Στο ΥΠΕΞ ο Ρούμπιο: Η συνάντηση με τον Γεραπετρίτη - Η ατζέντα και η ομιλία στην Πνύκα

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και θα κηρύξουν από κοινού την έναρξη των εργασιών του 6ου Γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Όταν ακούς τον κ.Βαρουφάκη να χλευάζει τυχόν διαδήλωση των Συριζαίων στους δρόμους - που νομίζω δεν θα ξένιζε κανένα - και "να το κρατήσουν για τις απόκριες", ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ - ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ -, ώστε το 2015 να εμπιστευθεί η πλειοψηφία την διακυβέρνηση της χώρας σε ανθρώπους, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !Ανάμεσα στα μέλη μιας κυβέρνησης καμία πνευματική επαφή, καμία συνεκτική ιδεολογική συγγένεια, αφού τώρα αλληλοαπαξιώνονται σε τέτοιο επίπεδο ! Οπότε, τι πιο φυσιολογικό που "μας ρίξανε στα βράχια" οι "σύντροφοι" (μην εμέσω...). Ας γίνουμε σοφότεροι λοιπόν σαν πολίτες, ο ρόλος μας είναι και πρέπει να είναι, ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ - ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ "ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ" ! ΓΙΑΤΙ, ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Είναι φοβερό πόσο τσίπα δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Οι δυο τους προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει προκαλέσει ποτέ κυβέρνηση στην Ελλάδα, με 100 δις σε ένα εξάμηνο, κλείσιμο τραπεζών, επιστροφή σε ύφεση, υποθήκευση δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα, φόρους, χειραγώγηση της δικαιοσύνης.....ατελείωτη η λίστα.....και τώρα ένας δεν μετανιώνει καθόλου και ο άλλος θέλει να ξαναβγεί στο πεζοδρόμιο. Για κακή τύχη και των δύο, η δικαιοσύνη πλέον είναι ελεύθερη να κάνει το έργο της. ------