ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Οι Αμερικανοί ονειρεύονται να γίνουν YouTubers κι όχι αστροναύτες

Οι Αμερικανοί ονειρεύονται να γίνουν YouTubers κι όχι αστροναύτες Facebook Twitter
1

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, το επάγγελμα του πυροσβέστη δεν έχει πλέον καμία ζήτηση. Τα παιδιά δεν ονειρεύονται σήμερα να κρατούν πυροσβεστικούς σωλήνες και να φορούν κράνος στο κεφάλι τους, αλλά προτιμούν να έχουν μια κάμερα στα χέρια τους και να γυρίζουν βίντεο για τα YouTube, σύμφωνα πάντοτε με πρόσφατη έρευνα της Harris Poll. 

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για χάρη της εταιρίας Lego λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11, της αποστολής δηλαδή με βάση την οποία οι πρώτοι αστροναύτες πάτησαν το πόδι τους στη σελήνη. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν περίπου 3.000 παιδιά από τις Η.Π.Α., την Κίνα και τη Μεγάλη Βρετανία. 

Η ερώτηση που τους τέθηκε ήταν απλή: τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε; Κάθε ερωτώμενος θα μπορούσε να επιλέξει μέχρι τρεις από τις πέντε διαθέσιμες απαντήσεις: αστροναύτης. καθηγητής, επαγγελματίας αθλητής, μουσικός και youtuber/vlogger. 

Οι απαντήσεις των παιδιών από τις Η.Π.Α. και την Αγγλία ήταν κοινές: 30% εξ'αυτών απάντησαν ότι ονειρεύονταν να γίνουν vloggers ή youtubers, ενώ μόνο το 11% από αυτούς ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες. Στην Κίνα, όμως, η κατάσταση φαίνεται πως είναι αρκετά διαφορετική: 56% απάντησαν ότι θέλουν να γίνουν αστροναύτες και μόλις 18% youtubers. 

Η ερώτηση ήταν απλή: τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε; Αστροναύτης. καθηγητής, επαγγελματίας αθλητής, μουσικός ή youtuber/vlogger;


Οι Αμερικανοί ονειρεύονται να γίνουν YouTubers κι όχι αστροναύτες Facebook Twitter
Φωτ.: The Harris Poll/ Leprosgo

Η έρευνα, ωστόσο, δεν εξακριβώνει γιατί τα παιδιά από την Κίνα ενδιαφέρονται περισσότερο για το διάστημα απ'ότι τα παιδιά στις Η.Π.Α. και την Αγγλία. Βέβαια, μία ακόμη από τις απαντήσεις που έδωσαν στην έρευνα επιβεβαιώνει αυτά τα αποτελέσματα: 96% των νεαρών Κινέζων πιστεύουν ότι μια μέρα οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ζήσουν στο διάστημα, ενώ το 95% εξ'αυτών θα ήθελαν και οι ίδιοι να πάνε. Όσον αφορά, όμως, τους Άγγλους και τους Αμερικανούς μόνο το 63% και το 68% αντίστοιχα ονειρεύεται να ζήσει αυτήν την περιπέτεια του διαστήματος. 

Οι Αμερικανοί ονειρεύονται να γίνουν YouTubers κι όχι αστροναύτες Facebook Twitter
ΦώτοΦωτ.: The Harris Poll/ Leprosgo The Harris Poll/ Leprosgo

YouTubers από κούνια!

Στο YouTube, δε χρειάζεται να είσαι ενήλικας για να γίνεις star! Υπάρχουν δεκάδες δημοφιλή κανάλια με ανήλικους, όπως αυτό του Ryan Toys Review, που έχει πάνω από 20 εκατομμύρια συνδρομητές και για το 2018 ήταν ο πιο καλοπληρωμένος YouTuber στον κόσμο με βάση την κατάταξη του περιοδικού Forbes - με κέρδη πάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια. 

Πηγή: BFMTV

 

Τech & Science
1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GOOGLE ΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΝΗΛΙΚΗ

Τech & Science / Google: Γονείς μηνύουν την εταιρεία γιατί η κόρη τους χρησιμοποίησε τη μηχανή αναζήτησης για να σχεδιάσει την αυτοκτονία της

Η 13χρονη μαθήτρια δεν είχε «κανένα προηγούμενο ιστορικό» ψυχικής ασθένειας, ωστόσο, μέσα σε λίγους μήνες από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης, βυθίστηκε σταδιακά σε μια «σοβαρή ψυχολογική κρίση»
THE LIFO TEAM
ΤΑΙΛΑΝΔΗ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ 30 ΚΙΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Τech & Science / Ταϊλάνδη: Ανακαλύφθηκε νέο είδος γιγάντιου τρωκτικού βάρους 30 κιλών που ζούσε πριν από 33-35 εκατ. έτη

Το αρχαίο ζώο, το οποίο ένας γεωλόγος της ερευνητικής ομάδας χαρακτήρισε «γιγάντιο αρουραίο», ήταν ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά τρωκτικά της Παλαιογενετικής περιόδου
THE LIFO TEAM
GOOGLE ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ALPHABET

Τech & Science / Google: Προτείνει εθελούσια έξοδο σε εργαζομένους πέντε χωρών για να περιορίσει το κόστος της τεχνητής νοημοσύνης

Οι εργαζόμενοι που αποδέχθηκαν την πρόταση έλαβαν αποζημίωση ίση με έναν μηνιαίο μισθό για κάθε χρόνο υπηρεσίας, με ανώτατο όριο τους 12 μισθούς
THE LIFO TEAM
APPLE ΚΙΝΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Τech & Science / Apple: Δοκιμαστικό λανσάρισμα των AI λειτουργιών στην Κίνα με «συμπαίκτη» την Alibaba

Η Apple, η οποία διατήρησε γενικά επιφυλακτική στάση απέναντι στο παγκόσμιο επενδυτικό ντελίριο για την τεχνητή νοημοσύνη, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Alibaba για το μοντέλο Qwen
THE LIFO TEAM
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΖΕΦΡΙ ΧΙΝΤΟΝ

Τech & Science / Τζέφρι Χίντον: «Η AI θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό περιστατικό μεγάλης κλίμακας φέτος ή του χρόνου»

Ο νομπελίστας και για πολλούς «νονός της τεχνητής νοημοσύνης» παραδέχτηκε πως «ίσως τελικά να ήμασταν καλύτερα αν δεν είχαμε αναπτύξει την τεχνολογία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια