Σιμόπουλος για μετρό Θεσσαλονίκης: Απόσπαση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων η λύση για τον «Βενιζέλο»

Σιμόπουλος για μετρό Θεσσαλονίκης: Απόσπαση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων η λύση για τον «Βενιζέλο» Facebook Twitter
1

Την απόσπαση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων στον σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης, «Βενιζέλο», υποστηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος.

Μετά την τοποθέτηση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με την οποία επανέφερε στο τραπέζι την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων που έχουν εντοπιστεί στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος συμμερίζεται και υποστηρίζει «ως μόνη λύση» το σενάριο αυτό, το οποίο είχε προωθήσει όταν ήταν γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος, «η περίπτωση του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό, δυστυχώς, αποδεικνύει πόσο οι ιδεοληψίες και η επικοινωνία μπορούν να οδηγήσουν σε αξεπέραστα προβλήματα ένα έργο και να κρατήσουν σε "ομηρία" το κέντρο μίας πόλης όπως η Θεσσαλονίκη».

«Ακόμη και σήμερα να ξεκινούσε η ουσιαστική κατασκευή του σταθμού, με τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Αττικό Μετρό (χωρίς δηλαδή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων), θα απαιτείτο μία περίοδος τουλάχιστον επιπλέον πέντε χρόνων για την ολοκλήρωση του και η λειτουργία όλου του Μετρό θα έπρεπε να σταματήσει για ένα χρόνο», τονίζει ο κ. Σιμόπουλος και προσθέτει:«Βέβαια, πριν την κατασκευή θα έπρεπε να υπάρχουν μελέτες εφαρμογής, να γνωρίζουμε δηλαδή πως θα υλοποιηθεί και πόσο επιπλέον θα κοστίσει, κάτι που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν μάθαμε ποτέ».

Κινδυνεύουμε, λοιπόν, με τη «μη λύση» που έχουν επιλέξει αντί για «Μετρό και αρχαία» στη Βενιζέλου στο τέλος να έχουμε «μόνο ή καθόλου αρχαία και σίγουρα καθόλου μετρό», υποστηρίζει ο βουλευτής και επισημαίνει ότι η μόνη λύση για να προχωρήσει η κατασκευή του σταθμού είναι να υπάρξει προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.

«Αυτή τη λύση είχα υποστηρίξει ως γενικός γραμματέας δημοσίων έργων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ», υπενθυμίζει και κατηγορεί για καθυστέρηση την προηγούμενη κυβέρνηση και τη διοίκηση της Αττικό Μετρό. «Η κυβέρνηση, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση της Αττικό Μετρό έχασαν πάνω από τέσσερα χρόνια και στο τέλος απλώς κατάφεραν να προσθέσουν ταλαιπωρία και καθυστέρηση στις "πλάτες" των πολιτών της Θεσσαλονίκης», υπογραμμίζει.

«Στο πλαίσιο αυτό συμφωνώ με την τοποθέτηση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, περί απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων που έχουν αποκαλυφθεί στον σταθμό Βενιζέλου», αναφέρει προσθέτοντας ότι «η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, οφείλει προηγουμένως να παρουσιάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η επιλεγείσα από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λύση είναι μη βιώσιμη και ότι η λύση της προσωρινής απόσπασης και επανατοποθέτησης είναι συντομότερη, οικονομικότερη και αναδεικνύει επίσης τις αρχαιότητες».

Τέλος, «πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες οροφής στο σταθμό που μοναδικό σκοπό έχουν να εγκλωβίσουν τη νέα διοίκηση στην υπάρχουσα "μη λύση"» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Voria

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια