ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.7.2019 | 17:39

Διαφωνία

Με την κοπέλα μου είμαστε 5 χρόνια μαζί και σκεφτόμαστε να κάνουμε οικογένεια. Έχουμε όμως πολλές διαφωνίες. Εκείνη θέλει θρησκευτικό γάμο και να βαφτίσουμε τα παιδιά που θα κάνουμε στο μέλλον. Εγώ πάλι είμαι άθεος και δεν θέλω τίποτα από τα δύο. Θέλω να παντρευτουμε και για αυτό της έκανα πρόταση γάμου. Θέλω όμως πολιτικό γάμο, όχι θρησκευτικό. Μέχρι τώρα δεν είχαμε πρόβλημα. Ο καθένας σεβοταν τα πιστεύω του άλλου. Άλλωστε και εκείνη δεν ήταν ιδιαίτερα θρησκα. Τώρα όμως θέλει θρησκευτικό γάμο. Πως λύνεται αυτό; Μην πει κανείς να της κάνω το χατίρι γιατί εγώ να μπω σε εκκλησία και να με στεφανωνει ο τραγοπαππας περιμένοντας να του φιλήσω και το χέρι δεν παίζει. Ούτε να χωρίσω παίζει. Εσείς τι θα κάνατε;
11
 
 
 
 
σχόλια
Λέγεται ότι το ζευγάρι πρέπει να "κολλάει" σε 3 επίπεδα: σωματικοψυχολογικόπνευματικόΜε την έννοια πνευματικό υπονοείται μια ολόκληρη στάση ζωής. Αν η τοποθέτηση σας απέναντι στη ζωή διαφέρει, αυτό μελλοντικά θα σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα.Αν πάλι, ο θρησκευτικός γάμος είναι απλώς θέμα ταρατατζουμ, τα είπαν μια χαρά οι άνωθεν. Μη σας κουραζω κι εγώ.
Προφανώς και θέλει θρησκευτικό για φιγούρα, και όχι για να πάρει την ευλογία της εκκλησίας. Πάντως, οι διαφορές περί τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, σε μία σχέση μακράς πνοής, μπορούν να αποδειχθούν ιδιαιτέρως σημαντικές. Και αν μπούνε και τα σόγια στη μέση που δε θα βαφτίσετε παιδιά κλπ κλπ κλπ, δε βλέπω να μακροημερεύετε.
Σε θέματα τέτοιας υφής υποχωρεί εκείνος για τον οποίο είναι λιγότερο σημαντικό το διακύβευμα. Η πραγματική ερώτηση λοιπόν είναι η γυναίκα σου θέλει επειδή πιστεύει βαθιά και θέλει την θρησκευτική ευλογία σε αυτές τις στιγμές της ζωής της ή αντίθετα επιθυμεί το γκλάμουρ του θρησκευτικού γάμου και να μην κακοκαρδίσει τα σόγια;Αν από την δεύτερη κατεύθυνση είναι η πρώτη υποπερίπτωση το ζήτημα λύνεται πανεύκολα κάνοντας έναν υπεργκλαμουράτο πολιτικό γάμο, ρίξτε και πυροτεχνήματα, ραφτείτε και στην Κρηθαριώτη, που λέει ο λόγις.Αν είναι η δεύτερη υποπερίπτωση, θα βρίσκετε πολύ συχνά το εμπόδιο των κοινωνικών προσδοκιών μπροστά σας και για να μην ζήσετε άλλων την ζωή καθίστε συζητήστε έγκαιρα πώς θα τους βάλετε όρια.Btw, ένα επιχείρημα κατά του γκλαμουράτου γάμου είναι τα λεφτά που θα ξοδεύατε σε μ@-λ@-κίες (trust me) για να φανείτε σε άλλους να τα ξοδέψετε για ένα ταξίδι ζωής (μακρινό, περιπέτειας) για τους δυο σας που θα σας ενώσει για πάντα με μια αξέχαστη ανάμνηση.
Πέντε χρόνια είναι αρκετά και παράδοξο επίσης που δεν έχετε συζητήσει και από παλιότερα τις πνευματικές σας αναζητήσεις. Το να ντυθείς γαμπρός και να παρασταθείς δίπλα της ως νύφη στην εκκλησία δεν είναι κάτι πια τόσο τραγικό. Δεν κρατάει αιώνες η τελετή και ας είσαι άθεος. Δεν σου επιβάλλει κανείς να εκκλησιάζεσαι κάθε Κυριακή. Δεν είμαι θρησκευόμενη προσωπικά αλλά έχω κάποια πίστη και θεοσέβεια. Δεν θεωρώ επίσης καθόλου σωστό εκ μέρους σου να αποκαλείς ''τραγόπαππες'' τους λειτουργούς της εκκλησίας. Οκ, δεν τους πας, δεν τους συμπαθείς αλλά και πάλι είναι ένας άσχημος χαρακτηρισμός. Υπάρχουν και σωστοί ιερείς και ας είναι μετρημένοι στα πέντε δάχτυλα.
Πολύ ρηχή μου ακούγεται μια σχέση 5 ολόκληρων χρόνων κατά την οποία δεν έχετε μάθει βασικά πράγματα ο ένας για τον άλλον. Νομίζω ότι δεν έχετε μέλλον μαζί, άνθρωποι χωρίζουν για λιγότερο σημαντικές διαφορές από αυτές που έχετε εσείς.
΄πατε στο εξοτερικο να παντρευτείτε εκει που τα έθιμα δε εχουν τετοια .......... αρε που φτασαμε να σιχαινόμαστε την παράδοση μασ κι σαυτο φτεν οι παπάδες κι οι άθλιες συμπεριφορές πολλών αυτών απομακρύνουν τον κόσμο απο τον θεό
Ή κάποιος θα κάνει ολοκληρωτικά το χατήρι στον άλλον, ή θα βρείτε συμβιβαστική λύση τύπου να γίνει το ένα event έτσι και το άλλο αλλιώς, ή θα ξενερώσετε μεταξύ σας με μεγάλες πιθανότητες να είστε δυστυχισμένοι ή/και να χωρίσετε. Συζητήστε το εις βάθος, είναι σημαντικό θέμα οι πνευματικές διαφορές.