ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.7.2019 | 15:25

Προσβολή

Μιλούσα με κάποιον...Και ελεγα ως κοπελα οτι θεωρω οτι μια κοπέλα σαν εμένα που μαγειρευει,που τέλος πάντων ειναι χαμηλων τόνων,παραδοσιακη κτλ ειναι μια κοπελα που καθε αντρας ίσως διάλεγε.Και μου λεει εντελως αυθόρμητα: "Ε τοτε εσυ γιατι εισαι ακομη ανύπαντρη;"Τελικα οταν θελετε εσεις οι αντρες άμα θέλετε να μας θιξετε μια κουβέντα αρκει...φιδια.Με πληγωσε.
23
 
 
 
 
σχόλια
Αναφέρεις οτι το ειπε αυθορμητα οποτε δεν εγινε εσκεμμενα για να σε προσβαλει.Εσυ απο την αλλη,περιμενες να σου ριξει βαλσαμο προφανως στην ανασφαλεια(ναι,εχεις),λεγοντας πως οι υπολοιπες που δεν παιρνουν οσκαρ νοικοκυρας ,ειναι λιγοτερο αρεστες,τις υποτιμησες.Αλλα μονο ο συνομιλητης σου θεωρεις οτι ηταν φιδι.Καρμα ιζ ε φερ μπιτς.
Οι γυναίκες στις φαντασιώσεις των ανδρών δεν είναι αυτές που ανακατεύουν τη σούπα πάνω από την κατσαρόλα. Αν είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν οποια ηθελαν σίγουρα θα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που φαντάζεσαι εσύ.
Είπες "Είμαι η κοπέλα που κάθε άνδρας θα διάλεγε" . Δεκτον , έχεις τη γνώμη σου. Γιατί δεν ανεχεσε όμως το διάλογο και την όποια αντιγνωμία;
Ε νταξ. Είπε εσύ μια χαζομάρα (που παρεμπιπτόντως αν ήταν άντρας που το έλεγε θα μας είχαν ζαλίσει τα @@ για τα πατριαρχικά πρότυπα και πολύ σωστά), σου απάντησε με μια εξυπνάδα, και πληγώθηκε...νταξΜαν απ
Κακώς σε πλήγωσε. Λέει βέβαια πολλά για το τι άνθρωπος είναι. Δεν αξίζει να δίνεις σημασία στο τι λένε άνθρωποι, όπως ο συγκεκριμένος, αφού οι σκοποί δεν φαίνονται να είναι "αγαθοί".Αλλά αυτό το "παραδοσιακή γυναίκα" μου χτύπησε άσχημα. Τι σημαίνει παραδοσιακή; Να μαγειρεύει λες, να είναι χαμηλών τόνων. Ένας άντρας που μαγειρεύει τι είναι; Μοντέρνος; Παραδοσιακός; Και τι σημαίνει χαμηλών τόνων; Nα λες πάντα ναι, να μην αντιμιλάς; Δηλαδή όποια γυναίκα αντιμιλάει ή λέει όχι, τι είναι; Kαι ποιος σου είπε ότι κάθε άντρας ψάχνει μια γυναίκα να μαγειρεύει ή να είναι χαμηλών τόνων; Άντρες μιλήστε! Λάθος τα έχεις δει τα πράγματα. Σήμερα όλοι θα πρέπει να ξέρουν να μαγειρεύουν ανεξαρτήτως φύλου. Μπήκαμε εδώ και 19 χρόνια στον 21ο αιώνα με ό, τι συνεπάγεται αυτό. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες. Και αυτό που χρειάζεται κάθε άνθρωπος είναι κάποιον να τον αγαπάει και να μοιράζεται τα πρακτικά της ζωής, αλλά και τα άλλα τα πιο σημαντικά. Και μέχρι στιγμής δεν έχεις συναντήσει αυτόν τον άνθρωπο και όχι για τους ανόητους λόγους που σου είπε ο γνωστός σου.
'Ισως. Δεν μπορώ να ξέρω. Μπορεί απλά να μην έτυχε μέχρι τώρα. Υπάρχει σωστή γυναίκα και σωστός άντρας για τον καθένα/καθεμία. Οι γενικεύσεις που κάνει όμως δεν την βοηθάνε.
Αφού δεν είσαι χαμηλών τόνων και παραδοσιακή όχι. Το μαγείρεμα δεν αρκεί για να χάσεις τον τίτλο. Αμ τι νόμιζες βρε; Έκανες μια μακαρονάδα και έγινες κορίτσι σωστό για σπίτι;
Πρώτον, μην αφήνεις μια μαλακια που σου είπε κάποιος να σου ρίξει την διάθεση. Όλα όσα σου λέει ένας άνθρωπος, καθώς και όλα όσα κάνει, είναι αποκαλυπτικά του δικού του εαυτού, όχι της δικής σου αξίας. Αν κάποιος σου μιλήσει με αγένεια και πει κακία, είναι επειδή είναι ο ίδιος αγενής, όχι επειδή εσύ αξίζεις να σου μιλήσει έτσι.Δεύτερον, το ότι θεωρείς πως να το πω "περιζήτητη" είναι μια γυναίκα που είναι παραδοσιακή, χαμηλών τόνων κλπ καλύτερα να μην το σχολιάσω, γιατί θα γίνω κακιά και είναι κρίμα. Είμαι στις καλές μου σήμερα.
Δικαίωμα της να εκφράζει την οποία άποψή της, από την στιγμή που ούτε προσέβαλλε κάποιον, ούτε θέλησε να την επιβάλλει. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το πρώτο σκέλος της απάντησής σου. Επίσης, εξ, μάθε να βάζεις τα προσωπικά σου όρια και μην ανέχεσαι την κάθε αηδία που ακούς.