ΕΛΑΣ: Δεκάδες αστυνομικοί αποδεσμεύονται από φρουροί VIP προσώπων - Επιστρέφουν άμεσα στις οργανικές τους θέσεις

ΕΛΑΣ: Δεκάδες αστυνομικοί αποδεσμεύονται από φρουροί VIP προσώπων - Επιστρέφουν άμεσα στις οργανικές τους θέσεις Facebook Twitter
3

Στην αποδέσμευση δεκάδων αστυνομικών που είχαν διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια VIP προσώπων αποφάσισε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την διαταγή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αποδεσμεύονται οι αστυνομικοί οποίοι είχαν διατεθεί για την προστασία αρχηγών κομμάτων που δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρώην βουλευτών, ευρωβουλευτών, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην γενικών γραμματέων υπουργείων.

Οι αστυνομικοί αυτοί, επανέρχονται από αύριο Σάββατο στις οργανικές τους θέσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ που φρουρεί γραφεία μη εκλεγμένων βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Τέλος, όπως διευκρινίζεται, οι εκλεγμένοι βουλευτές – ευρωβουλευτές δικαιούνται έναν αστυνομικό, ο οποίος όμως δεν πρέπει να ανήκει στην Άμεση Δράση και τις υπηρεσίες ασφάλειας.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Για να φύγουν μετά άλλοι προς τις κενές θέσεις αυτές. Το να προστατευουν αστυνομικοί ισχυρά άτομα, δεν θα πάψει μάλλον ποτέ. Μέχρι τώρα ΚΑΘΕ νέα Κυβέρνηση το ίδιο ακριβώς έκανε. Μέχρι και τις ίδιες ατάκες χρησιμοποιούν. Είναι πάντα απ τα πρώτα πράγματα που κάνουν. Δεν αλλάζει κάτι όμως. Απλώς παλαιότερα δεν πείραζε γιατί υπήρχαν 55.000 αστυνομικοί ενώ τώρα 45.000. Ο λόγος το απαράδεκτο κλείσιμο των Αστυνομικών Σχολών επί ΝΔ Σαμαρά για 2 έτη και επειδή από την αρχή της κρίσης ως τώρα παίρνουν λίγα άτομα. Κάποτε στις Πανελλήνιες δίνανε για 1000 θέσεις κατ έτος ενώ τώρα είναι κάτω απ το μισό, εξ ου και υψηλές βάσεις ακόμα και Αστυφυλάκων. Φέτος μονάχα δώσανε 60 θέσεις παραπάνω...Ας πάρουν 1500 άτομα για την Ομάδα ΔΙΑΣ όπως λέγανε. Αυτό είναι το σημαντικό, οι μισές μηχανές κάθονται. Αλήθεια μέσω μετάθεσης θα τους βρουν ή θα πάρουν τίποτα 2000 άτομα του χρόνου μέσω Πανελληνίων?
Όταν όμως τις επόμενες μέρες, δεκάδες αστυνομικοί διατεθούν στους νέους Γενικούς Γραμματείς, Υπουργούς Υφυπουργούς, Βουλευτές κλπ θα αποτελέσει ειδήση;