ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Εύβοια: Λουόμενοι βασάνισαν και σκότωσαν «ξιφία» σε παραλία

Εύβοια: Λουόμενοι βασάνισαν και σκότωσαν «ξιφία» σε παραλία Facebook Twitter
5

Ένας ξιφίας (ως τέτοιος αναφέρθηκε αρχικά) που βγήκε στα ρηχά, στην Εύβοια, βασανίστηκε και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, σκοτώθηκε από λουόμενους στην πολυσύχναστη πλαζ «Αστέρια». 

Τη Δευτέρα, το ψάρι βγήκε στα ρηχά συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των λουόμενων. Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο τοπικό eviazoom, ορισμένοι εξ' αυτών άρχισαν να κυνηγούν το τρομαγμένο ψάρι και να του πετούν αντικείμενα, εγκλωβίζοντας το. Ένας από αυτούς μάλιστα, φαίνεται ακόμα και να το πιάνει, για λίγο, από την ουρά του. Οι εικόνες έχουν προκαλέσει οργή στα social media.

Σύμφωνα με καταγγελίες που αναρτήθηκαν στο Facebook, στην αρχή επικράτησε πανικός αφού ορισμένοι από τους λουόμενους φώναζαν ότι πρόκειται για καρχαρία. Αρκετοί βγήκαν έντρομοι στη στεριά αλλά λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα ακίνδυνο ψάρι και κάποιοι το κυνήγησαν. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για βασιλική ζαργάνα που είναι γνωστή και ως Μάρλιν. Όπως μαρτυρούν δύο γυναίκες, ορισμένοι από το πλήθος τελικά σκότωσαν το άτυχο ψάρι, που βγήκε πολύ κοντά στη στεριά. 

Το LiFO.gr επικοινώνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής με το γραφείο Αλιείας του Λιμενικού στην Εύβοια, όπου επιβεβαίωσε ότι το ψάρι ήταν ξιφίας και βρέθηκε νεκρό στην παραλία και μεταφέρθηκε στην ιχθυόσκαλα Χαλκίδας, όπου φυλάχτηκε και καταψύχθηκε μέχρι να το επιθεωρήσουν οι κτηνίατροι. Ωστόσο η ίδια πηγή δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει κατά πόσο το ψάρι θανατώθηκε ή πέθανε από φυσικά αίτια.

Εύβοια: Λουόμενοι βασάνισαν και σκότωσαν «ξιφία» σε παραλία Facebook Twitter
Φωτογραφία με το νεκρό ψάρι που δημοσίευσε μια αυτόπτης μάρτυρας

Οι κτηνίατροι που εξέτασαν πάντως το ψάρι, εντόπισαν αλλοιώσεις και μάλιστα έκριναν πως είναι ακατάλληλο για κατανάλωση, οπότε δεν δωρήθηκε σε κάποιο ευαγές ίδρυμα. Την επόμενη μέρα το ψάρι καταστράφηκε ώστε να μην καταναλωθεί. 

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως αργότερα το Λιμενικό φέρεται να έχει δώσει διάφορες εκδοχές ακόμη για το συμβάν καθώς σε διαφορές ιστοσελίδες αναφέρει πως τελικά ήταν βασιλική ζαργάνα.  Σύμφωνα με όσα φέρεται να λέει το Λιμενικό, όταν έφτασαν στο σημείο στελέχη του, εντόπισαν το ψάρι να «χτυπά ζαλισμένο στον ντόκο το ράμφος του», και μετά πέθανε. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο ενώ ερωτηματικά γεννά και η μπερδεμένη πληροφόρηση από το Λιμενικό το οποίο αναμένεται να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση - κάτι που δεν έχει κάνει ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο.

Το αν είναι ξιφίας ή Μάρλιν είναι ωστόσο το λιγότερο σημαντικό και αυτό που προκαλεί οργή είναι το πώς κάποιοι άνθρωποι έχουμε δει να βουτάνε στα νερά για να σώσουν ένα πλάσμα, ενώ σε αυτή την παραλία το κυνηγούσαν.

 
Ελλάδα
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Απίστευτη επιπολαιότητα και έλλεψη οικολογικής και περιβαλλοντολογικής αγωγής. Ανθρώπινη ρηχότητα το "παιχνίδι" με ανυπεράσπιστα ζώα. Ωστόσο, μήπως ο τίτλος είναι λίγο υπερβολικός ;Εάν το ψάρι είχε βασανιστεί και σκοτωθεί, οι κτηνίατροι θα ήταν εύκολο να το διαπιστώσουν. Αναφέρεται στο άρθρο μόνον ότι "εντόπισαν αλλοιώσεις".Ούτε στο βίντεο υπάρχει κάτι σχετικό, ούτε καν ακούγεται προτροπή για βαναυσότητα.Μπορούμε να βασιστούμε στη μαρτυρία δύο ανώνυμων γυναικών, που φέρονται ότι είδαν να σκοτώνουν κάποιοι το ψάρι αλλά δεν το κατέθεσαν επίσημα ; Γιατί, αν τελικά το ψάρι βασανίστηκε και σκοτώθηκε, θα συμπεράνουμε ότι οι κτηνίατροι που εξέτασαν το ψάρι ψεύδονται, προφανώς για συγκάλυψη.
Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για δυο - τρεις πιτσιρικάδες οι οποιοι μαλα$@$*#τ@& ασύστολα!! Αμφιβάλω εάν εχουν καταλάβει τι κάνουν. Θεωρώ χειρότερο το γεγονός ότι κανένας από τους μεγαλύτερους δεν τους έριξε κανένα μπινελίκι για να σταματήσουν!
Δηλ η είδηση είναι ότι ένα "τρομαγμενο" ψάρι, "βασανίστηκε", "εγκλωβίστηκε" και "σκοτώθηκε" από λουόμενους. Ασχετως λοιπόν, που -πέρα από το κυνηγητό- στο βίντεο δεν φαίνεται τίποτα που να δικαιολογεί τις παραπάνω "μαρτυρίες" (μπορεί να έγιναν και άλλα που δεν καταγράφηκαν) και του γεγονότος ότι πρόκειται όχι για ξιφία αλλά για μάρλιν ή αλλιως βασιλική ζαργάνα, που αλιεύεται κανονικότατα καθώς επίσης και του ότι τελικά όλοι οι λουόμενοι ήταν τόσο ηλίθιοι που -σύμφωνα με την "μαρτυρία"- ένα τέτοιο πολυτιμο θήραμα το θανάτωσαν αλλά το άφησαν να σαπίσει, εμείς όλοι πρέπει να επαναστατήσουμε εξαγριωμένοι με την... βαρβαρότητα!!Μάλιστα...