ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.7.2019 | 11:06

Οι γονεις μου

Εγω και η αδερφη μου ειμαστε στο πανεπιστημιο.Οι γονεις μου μενουν με τον μικρο μου αδερφο που σε 3 χρονια θα παει και αυτος πανεπιστημιο.Το θεμα μου ειναι οτι οι γονεις μου δεν εχουν φιλους.Μεγαλωσαν με πολλα αδερφια και συγγενεις γυρω τους μεχρι που αλλαξαμε κατοικια(μετακομισαμε σε αλλο νομο).Εδω στην αρχη ειχαν φιλους(αν και λιγους) αλλα επειδη μερικοι μετακομισαν,με μερικους τα χαλασανε,τωρα ειναι εντελως μονοι τους.Δεν εβγαιναν ποτε αν δεν ημασταν και εμεις μαζι τους,παντα θεωρουσαν οτι ηταν πρωτιστως γονεις και μετα ζευγαρι.Μας λενε απο τωρα ποτε θα παντρευτειτε για να μεινουμε και εμεις μαζι σας και να προσεχουμε τα παιδια σας.Δεν ξερω πως θα εξελιχθουν τα πραγματα γιατι εγω σκοπευω να παω στο εξωτερικο,οποτε το ονειρο των γονιων μου να ειμαστε ολοι μαζι δεν παιζει.Ξερω οτι μαλλον θα καταληξουν με εναν απο εμας τους 3(γιατι δεν μπορω να τους φανταστω μονους χωρις φιλους χωρις συγγενεις) αλλα μεχρι τοτε δεν ξερω τι θα γινει,δηλαδη οσο θα ειναι ο αδερφος μου στο πανεπιστημιο και οσο εμεις θα ψαχνουμε τοπο κατοικιας(η αδερφη μου ειναι πιο ανεξαρτητη απ'οτι εχω καταλαβει δεν εχει βλεψεις να φροντισει τους γονεις μας οποτε ο κληρος πεφτει σε εμενα και στον μικρο μου αδερφο).Επισης νιωθω μια πιεση γιατι λογω επαγγελματος δεν ξερω σε ποια χωρα θα καταληξω(οπου βρω δουλεια θα παω και θα μαθω την γλωσσα)και οι γονεις μου ουτε αγγλικα ξερουν αν ερθουν μαζι μου δεν μπορουν σε αυτην την ηλικια να μαθουν νεες γλωσσες.
4
 
 
 
 
σχόλια
Τρία αδέλφια είμαστε κι εμείς, ο καθένας ζει σε διαφορετική χώρα του εξωτερικού με την οικογένειά του κι ο πατέρας μου είναι μόνος του στην Αθήνα και ζει ζωαρα. Από Μάϊο έως Σεπτέμβριο πάει στα μέρη της μαμάς μου και κάνει τα μπάνια του. Μέσα Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στα δικά του μέρη και περνάει ζάχαρη με τα ξαδέρφια του. Οκτώβριο και Νοέμβριο πάει Γερμανία στον μεγάλο μου αδελφό μ, Δεκέμβριο έρχεται σε μένα και κάνουμε Χριστούγεννα παρέα. Ξαναγυρίζει Αθήνα έως Απρίλιο, οπότε φεύγει και πάει στον άλλο μου αδερφό στην Κύπρο. Δε μιλάει ούτε αγγλικά, ούτε γερμανικά, ούτε ολλανδικά, αλλά μια χαρά τα καταφέρνει στα ταξίδια του. Στην αρχή είχε στεναχωρηθεί πολύ, αλλά τώρα είναι μια χαρα. Άλλωστε, η επικοινωνία πλέον είναι εύκολη και δωρεάν, ενώ τα ταξίδια εντός Ευρώπης είναι σα να αλλάζεις νομό. Αθήνα-Αμστερνταμ κοστίζει λιγότερο από το να πας οδικώς Γιάννενα η Κέρκυρα.Έτσι και οι δικοί σου, θα προσαρμοστούν και θα έρχονται όπου είστε εσείς.
Πολύ μάγκες οι γονείς σου. Έχουν εμφυτεύσει βαθιά μέσα σου την αρρωστημένη εικόνα της σφιχτοδεμένης πυρηνικής οικογένειας, στην οποία όλοι είναι υπεύθυνοι για όλους και μένουν κλειδαμπαρωμένοι μέσα σε τείχη που τους χωρίζουν από την υπόλοιπη κοινωνία. Σε βαθμό να είσαι φοιτήτρια και τα όνειρα σου για το μέλλον να περνάνε από το φίλτρο του ερωτήματος "πώς θα γίνει να έχω μαζί μου και τους γονείς μου ώστε να τους αλλάζω τις πάνες όταν αυτό χρειαστεί, σε σαράντα χρόνια περίπου;". Για σκέψου, μήπως σε έχουν ευνουχίσει σε βαθμό να κόβεις μόνη σου τα φτερά σου όταν σου μπαίνει η ιδέα να πετάξεις μακριά;
Πολύ "μάγκες" όμως!!! Η Αγία Ελληνική ΟΙκογένεια! Ελεγκτικοτητα, δημιουργία τύψεων και ενοχών, συναισθηματικός εκβιασμός και αυτό να διαιωνίζεται μέσα στις γενιές... Το έχω ζησει... Μήπως να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα του υγιειους απογαλακτισμου; Γιατί οι γονείς μια χαρά έχουν "εξασφαλίσει" το μέλλον τους! Μόνο μέσα από την δουλειά με τον εαυτό σου θα καταφέρεις να δουλέψεις την τοξικότητα της πατρικής σου οικογένειας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ