Στις εθνικές εκλογές της Κυριακής, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναδείχτηκε τέταρτος, ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Β2 δυτικό τομέα Αθηνών, αφήνοντας πίσω του τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για μόλις πέντε ψήφους. 

 

Όπως όμως φαίνεται, το εκλογικό «θρίλερ» δεν έχει λήξει, αφού ο πρώην υπουργός αμφισβήτησε το αποτέλεσμα που τον άφησε εκτός κοινοβουλίου και έκανε ένσταση. Έτσι, οι δύο πολιτικοί θα οδηγηθούν αύριο στα δικαστήρια για την προβλεπόμενη διαδικασία επανακαταμέτρησης, εξαιτίας της πολύ μικρής διαφοράς. 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα μετρηθούν από την αρχή οι σταυροί που συγκέντρωσαν οι δύο υποψήφιοι βουλευτές, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε 680 εκλογικά τμήματα. Οι ψήφοι από τα 680 εκλογικά τμήματα θα χωριστούν σε 16 τμήματα και θα καταμετρηθούν από 16 δικαστικούς αντιπροσώπους με δύο υπαλλήλους του Πρωτοδικείου. 

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για τη διαδικασία αλλά μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το ζήτημα θα έχει κλείσει οριστικά και πέραν πάσης αμφιβολίας, σχετικά με το ποιος από τους δύο πολιτικούς κατακτά την τελευταία εκλόγιμη θέση. 

 

Βάσει της πρώτης καταμέτρησης πάντως, ο κ. Παπαχριστόπουλος συγκέντρωσε 13.689 σταυρους και ο κ. Κουρουμπλής 13.684. 

 

Μάχη για την τελευταία έδρα: Ο Κουρουμπλής κατέθεσε ένσταση - Διαφορά 5 ψήφων από τον Παπαχριστόπουλο