Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός Facebook Twitter
7

Εκτός φυλακής είναι από χθες ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Νίκος Ρωμανός αποφυλακίστηκε μετά από έξι χρόνια κράτησης χάρη στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που μείωσε την ποινή του, ευθυγραμμιζόμενο με πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναγνώριση του ελαφρυντικού καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές.

Ο Νίκος Ρωμανός, στα χέρια του οποίου είχε ξεψυχήσει ο Γρηγορόπουλος, τον Δεκέμβριο του 2008, τραυματισμένος θανάσιμα από σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, εξέτιε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης μετά από δύο καταδίκες του για δικογραφίες που αφορούν την υπόθεση απόπειρας ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς και κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012 σε στόχους μεταξύ των οποίων και το σπίτι του, έγκλειστου σήμερα, πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών. Για την υπόθεση των εκρηκτικών ο νεαρός καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2018, σε κάθειρξη 18 ετών. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και κυρίως αυτό της καλής διαγωγής εντός της φυλακής.

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο που έκρινε πως η απόρριψη των ελαφρυντικών και ειδικά αυτού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που συνήθως αναγνωρίζεται σε μη κρατούμενους κατηγορούμενους, στερούνταν εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Έτσι, η υπόθεση κρίθηκε εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο το οποίο τελικά αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής από έγκλειστο και μείωσε την ποινή των 18 ετών κατά 4 έτη, επιβάλλοντας κάθειρξη 14 ετών.

Η απόφαση αυτή άνοιξε τον δρόμο για την αποφυλάκιση του Ρωμανού ο οποίος έχει πραγματικό χρόνο κράτησης έξι ετών που μετρά διπλά καθώς έχει «μεροκάματα» εντός της φυλακής. Ως έγκλειστος, ο Ρωμανός τελείωσε το Λύκειο στο σχολείο των φυλακών και πέτυχε την εισαγωγή του στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Να μια καλή είδηση... Πάνω που χρειαζόμασταν επιστήμονες με τόσο brain drain, τσουπ, ένας επιστήμονας επιστρέφει στην κοινωνία μας.Ντάξ' μπορεί να είχε καταδικαστεί σε 18+11 = 29 χρόνια, αυτά να έγιναν 14+11=25 και τελικά να βγήκε στα 6, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι το παιδί θα φτιάξει ξανά την ζωή του και θα γίνει ένα χρήσιμο μέλος της επιστημονικής κοινότητας (έχει και χρήσιμη , επίκαιρη ειδικότητα μάλιστα)
Ωχ! (αν και ειδικά για τη περίπτωσή του δεν έχω ενστάσεις: μπήκε πολύ μικρός στη φυλακή και μπήκε για λόγους που μπορεί και να τον ξεπερνούσαν τότε. έχει δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία. Οι γονείς του είναι αστοί και μπορούν να τού εξασφαλίσουν ένα υγιές-ψυχικά, επαγγελματικά αλλά και πνευματικά- περιβάλλον που να τού εγγυηθούν μια καλύυτερη συνέχεια για τη προσωπική του ευτυχία, που σίγουρα την αξίζει). Το Ωχ της αρχής έχει να κάνει μόνο για τη περίπτωση που η οργή του είναι ακόμη ίδια όπως την περίοδο της δράσης του.
Σιγα τι εκανε το παιδι πηγε να απαλωτριωσει λεφτα αυτων που μας πινουν το αιμα. Πηγή: www.lifo.gr...και άλλοι πήραν δάνεια αλλά αυτοί τουλάχιστον τα πλήρωνουνε.Δεν φωνάζουν για αίματα και βρυκόλακες!Πέρα από τη πλάκα αυτή η νοοτροπία του να πετάμε κούφιες ατάκες θέλει λίγη προσοχή.Κάποιοι τα πιστεύουν και νομίζουν ότι στην Marfin κάηκαν ζόμπι και βρυκόλακες και όχι 4 ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Ας σοβαρευτούμε όλοι και άμεσα.
Εννοείται πως αν είχε μεγαλώσει στην Δραπετσώνα-Κερατσίνι ή στον δενδροποταμο η μεταχείριση θα ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια. Τελικα η επανάσταση είναι σαν το Polo, ένα σπορ για λίγους και γαλαζοαίματους.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ