Δήλωση Τσίπρα για την καταστροφή στη Χαλκιδική: Δεν θα εκμεταλλευτώ ποτέ τέτοιες καταστάσεις πολιτικά

Δήλωση Τσίπρα για την καταστροφή στη Χαλκιδική: Δεν θα εκμεταλλευτώ ποτέ τέτοιες καταστάσεις πολιτικά Facebook Twitter
13

«Απαιτούνται ριζικές τομές και όχι ημίμετρα», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας για τη φονική καταστροφή στη Χαλκιδική.

Παράλληλα με τα συλλυπητήριά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να εκμεταλλευθεί πολιτικά αντίστοιχες καταστάσεις και υπογραμμίζει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που χάθηκαν στη Χαλκιδική, καθώς και την ολόψυχη συμπαράστασή μου στους τραυματίες και στους πληγέντες. Αυτές οι στιγμές δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση. Τουλάχιστον εγώ δεν θα το κάνω ποτέ.

Είναι όμως στιγμές περισυλλογής και αναστοχασμού. Όσο και να θέλουμε να το ξορκίζουμε ή να το αγνοούμε, η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της είναι παρούσες και δεν ωφελεί να κλείνουμε τα μάτια.

Η άκρατη ανάπτυξη απειλεί τον πλανήτη, απειλεί τις ζωές μας. Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσουμε τόσο καλύτερα θα προστατευτούμε. Αλλά ας έχουμε υπ' όψιν ότι απαιτούνται ριζικές τομές και όχι ημίμετρα».

Πολιτική
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Αν μπορούσες θα το 'κανες και μην λες και πάλι ψέμματα. Τι θα μπορούσες να πεις δηλαδή για την Χαλκιδική σχετικά με ευθύνες οποιασδήποτε κυβέρνησης, ιδίως κυβέρνησης 3 ημερών; Αλλά πάντα τσάμπα μάγκας.
Αντιγραφωντας απο το tw να επισημανω και οτι τουλαχιστον δεν θα δουμε fake συντονιστικα και συνεντευξεις τυπου που να τα ριχνουν στα θύματα.
Ειναι πολιτική εκμετάλλευση οι συνομιλίες μεταξύ αρχών κατά το ματι; είναι πολιτική εκμετάλλευση πως είχατε φωτο δορυφόρων που ήταν photoshop; πώς έκρυψες τους νεκρούς για ωρες; που κατηγόρησες τους καμμενους; που είπατε πως τα κάνατε όλα καλα;
Δήλωση Τσίπρα για την καταστροφή στη Χαλκιδική: Δεν θα εκμεταλλευτώ ποτέ τέτοιες καταστάσεις πολιτικά Πηγή: www.lifo.grκαι ότι σχολιάζεις είναι πολιτική εκμετάλευση τσιπράκο
Είστε φοβεροί όμως. Ο τύπος δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση, εσείς: «δεν επιτίθεται άρα το εκμεταλλεύεται» (ενώ τα ρεπορτάζ για το Μάτι πριν τις εκλογές δεν ήταν εκμετάλλευση ξερωγω)Πάει η Περιστέρα στη δίκη της ΧΑ, εσείς: «Το κάνει για να εκμεταλλευθεί, γιατί η ΧΑ βοηθάει το Σύριζα» (με την ίδια λογική και ο Λαφαζάνης βοηθάει το Μητσοτάκη, άρα για το Λαφαζάνη φταίει… ο Μητσοτάκης)Ρε φίλε, καλό είναι να παίρνεις θέση στην πολιτική, και μπορώ να καταλάβω τον ψηφοφόρο της ΝΔ. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ο οπαδισμός. Ο Τσίπρας λέει δεν θα σχολιάσω την κυβέρνηση, αλλά καλό είναι να σκεφτούμε σοβαρά την κλιματική αλλαγή (που είναι το ζουμί, το διάβασες άραγε?). Η Lifo βάζει τον τίτλο που βάζει, και έτσι μια θετικότατη δήλωση γίνεται πολεμική και εσείς κράζετε στα σχόλια..Καμιά φορά αξίζει, (για να καταλαβαίνει κανείς αν έχει φανατιστεί, μπορεί να συμβεί σε όλους) να σκεφτείς: Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να κάνει/πει ο πολιτικός μου αντίπαλος που να το εξετάσω σοβαρά? Αν η απάντηση είναι όχι, σόρρυ αλλά είσαι φανατικός, μάλλον κάποιο άλλο κενό καλύπτεις στη ζωή σου με την πολιτική, και όχι την υποχρέωσή σου σαν πολίτης.
Σωστά,θα έπρεπε απλά να βγάλει τον σκασμό και να μην πει κουβέντα για να μην πεις εσυ εδώ στα σχόλια της lifo πως εκμεταλλεύτηκε πολιτικά μια τραγωδία...Πολιτική εκμετάλλευση ειναι όταν επιτίθεται στην εκάστοτε κυβέρνηση.Είδες κατι τετοιο ?
" Η άκρατη ανάπτυξη απειλεί τον πλανήτη, απειλεί τις ζωές μας"Η ανάπτυξη ήταν η σημαία του προεκλογικού μηνύματος της κυβέρνησης. Κοτσάρει το "άκρατη" μπροστά και το συνδέει με την κλιματική αλλαγή (ενώ κάλλιστα υπάρχει κι οικολογική ανάπτυξη) ώστε να κάνει αντιπολίτευση. Αυτό που υποσυνείδητα μένει στο μυαλό του πολίτη είναι ανάπτυξη=καταστροφές.Πρέπει να αποφασίσετε: δεν καταλαβαίνετε ή πιστεύετε ότι εμείς δεν καταλαβαίνουμε; Ποιό είναι χειρότερο;
@Κανιβαλισμένο_Κουφάρι_Άτυχου_Νεκρού_ΖώουΔεν καταλαβαίνεις ότι πάει να ξεπλύνει το ''Μάτι'';Ότι φταίει και καλά το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ο καπιταλισμός και ότι δεν νίκησε το εαμ στον εμφύλιο.Άσε τώρα με τα κολπάκια του τσιπράκου;Κράτος παρέδωσε; ΌΧΙΤότε τι μου κάνει το περιβαλλοντολόγο;
@κανιβαλισμένο κουφάρι, αναφερόμουν στους απολογητές του Σύριζα όπως εκφράζονται από το σχόλιο του/της mouxoumou (στο περιεχόμενο του οποίου σχολίου άλλωστε αναφέρομαι αναλύοντας αυτό με την κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη)Έκανα όμως λάθος στοιχειοθέτηση κάτω από το δικό σου σχόλιο. Με συγχωρείς για την παρεξήγηση.