«Επιτέλους γιατρός στην Ακρόπολη», ανακοίνωσε πριν λίγο η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

 

«Η ΠΕΥΦΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την άμεση τοποθέτηση γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Ήδη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τρεις εργαζομένους, εκ των οποίων η μία συνάδελφος υπέστη ηλίαση», αναφέρει η ανακοίνωση για τον γιατρό που από σήμερα ανέλαβε καθήκοντα στο κορυφαίο αρχαιολογικό μνημείο της χώρας.

 

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο αρχαιολογικός χώρος θα έχει μόνιμα οπλίτη - γιατρό κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας της, τόσο προς όφελος των εργαζομένων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών. Παράλληλα, ελπίζουμε μετά τις εντολές της νέας Υπουργού Πολιτισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά , ώστε να είναι δυνατή η φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου χωρίς κίνδυνο της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Με ωράριο, 10.00 - 18.00 ο στρατιωτικός γιατρός θα βρίσκεται καθημερινά στην Ακρόπολη ενώ σημειώνεται πως οι αρχαιοφύλακες έχουν αιτηθεί να υπάρχει και ασθενοφόρο, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες ή τις πολύ ζεστές μέρες.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε από τη νέα Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία πέρα από το αυτονόητο θέμα του γιατρού, δεσμεύθηκε να λυθεί άμεσα και το ζήτημα του κλιματισμού.