Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ - Πληροφορίες πως την έλαβε

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ - Πληροφορίες πως την έλαβε Facebook Twitter
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλους είδε την πόρτα εξόδου από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
3

Την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου ζήτησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, από το νέο υπουργό.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση αλλά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αρχηγός υπέβαλε ήδη την παραίτησή του.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στις περιπτώσεις αλλαγής κυβέρνησης είθισται ο Αρχηγός να θέτει την παραίτησή του στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για να την διευκολύνει, αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν την Τετάρτη και για όποιες αλλαγές θα ενημερώσει σχετικά ο ίδιος ο υπουργός.

Σημειώνεται πάντως ότι το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε το μήνυμα για αλλαγές στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ καθώς συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ, όπου συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται προκάλεσαν την αντίδραση της τέως υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία  έκανε την εξής δήλωση: «Σε λίγες ώρες μετά από "αντικειμενική" αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Πολιτική / Όλγα Κεφαλογιάννη: Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε το αίτημά της να έχει μόνον αυτή την επιμέλεια των παιδιών της

Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε την έφεση της υπουργού Τουρισμού κατά της πρωτόδικης απόφασης για την επιμέλεια των δίδυμων παιδιών της με τον Μίνω Μάτσα
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΗΕ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πολιτική / Παρέμβαση Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Παράνομη και αυθαίρετη συμφωνία το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι Ελλάδα και Λιβύη έχουν αντικείμενες ακτές και, ως γειτονικές χώρες, μπορούν βάσει του Διεθνούς Δικαίου να προχωρήσουν σε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους
THE LIFO TEAM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολιτική / Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του πλαισίου για τις συγκεντρώσεις Κασιδιάρη

Επικαλείται νομική αδυναμία απαγόρευσης της εκδήλωσης Κασιδιάρη ο υπουργός – Υπερασπίζεται την απαγόρευση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων για την «αποτροπή συγκρούσεων»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πολιτική / Μητσοτάκης για 28η Οκτωβρίου: «Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης που δεν εκβιάζει, αλλά ούτε εκβιάζεται»

«Η 28η Οκτωβρίου μας θυμίζει ότι η ελευθερία και η ειρήνη δεν είναι ποτέ δεδομένες, είναι αγαθά τα οποία κατακτήθηκαν με θυσίες», συνέχισε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Πολιτική / Κοινή δήλωση 5 χωρών και ΕΕ στον ΟΗΕ για τουρκολιβυκό: Παραβιαζει τη γεωγραφική πραγματικότητα

«Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περιφερειακή σταθερότητα και τη διατήρηση μιας διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
"Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς."Μαλλον κρινουν εξ ιδιων τα αλλοτρια στον Συριζα, μιας και ο τομεας της ασφαλειας χτυπηθηκε βαναυσα επι διακυβερνηση τους. Τωρα αν ο αρχηγος της αστυνομιας μπορουσε αλλα προτιμησε να υπακουσει τις πολιτικες εντολες ανωθεν, ενας λογος παραπανω για να παει σπιτι του, αφου δεν επιτελεσε την δουλεια του.
Έπρεπε από καιρό να είχε υποβάλει την παραίτησή του όταν αποκαλύφθηκε η παρουσία του με πολιτικά μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Σύριζα, πράγμα που επισείει την ποινή της αργίας με απόλυση.Αυτά γίνονταν επί σταλινικών καθεστώτων και κατά τη διάρκεια της χούντας.