Εκλογές 2019: Πώς ψήφισαν ανά ηλικία οι Έλληνες - Οι πρωτιές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2019: Πώς ψήφισαν ανά ηλικία οι Έλληνες - Οι πρωτιές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
1

Στοιχεία για το πώς ψήφισαν οι Έλληνες στις εθνικές εκλογές, ανάλογα με την ηλικία τους, έδωσε στη δημοσιότητα η Singular Logic. 

H Singular Logic χώρισε το δείγμα σε τρεις ομάδες, η πρώτη αυτή των ψηφοφόρων ηλικίας 17-34, η δεύτερη αυτή των ψηφοφόρων ηλικίας 35-54 και η τρίτη αυτή με τους ψηφοφόρους άνω των 55 ετών. 

Στην ηλιακή ομάδα 17-34 ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 36,8% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30,6%. Ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 6%, το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 3,2%.

Στις ηλικίες 35-54 πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 40,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,5%, το ΚΙΝΑΛ με 7,3%, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση με 4,4%, το ΜέΡΑ25 με 3,9%, η Χρυσή Αυγή με 3,2%.

Στις ηλικίες 55+ η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 43,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,8%, το ΚΙΝΑΛ με 10,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 3,3%, η Χρυσή Αυγή με 1,8%, το ΜέΡΑ 25 με 1,7%.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και παρόλο το γεγονός ότι μονό τα πιτσιρίκια ανεβάζουν τη ΧΑ στο 4+% Οι συρυζαίοι οδύρονται στα social media, να κλείσουμε τους συνταξιούχους στα σπίτια να μη ψηφίζουν γιατί δε καταλαβαίνουν και δεν είναι το μέλλον (όχι, δεν είναι φασισμός όταν το λέει η αριστερά) και πάλι καλά που ψηφίζει η νέα γενιά....