Τσίπρας: Ο καθένας να πάρει άλλον έναν μαζί του στην κάλπη

Τσίπρας: Ο καθένας να πάρει άλλον έναν μαζί του στην κάλπη Facebook Twitter
EUROKINISSI
11

Κάλεσμα ανατροπής στις εθνικές εκλογές της Κυριακής, απηύθυνε απόψε προς το συγκεντρωμένο πλήθος στο Σύνταγμα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην τελευταία δημόσια, προεκλογική του ομιλία, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας πως «ράβουν κουστούμια εξουσίας αλλά και κουστούμια περικοπών και λεηλασίας (...) Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στους θρόνους, γιατί την τελική απόφαση θα την πάρει την Κυριακή ο κυρίαρχος ελληνικός λαός»

«Από τις 26η Μαΐου νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με τον Τσίπρα, ξεμπέρδεψαν με τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε εκτιμώντας πως η νίκη του κόμματος του είναι εφικτή. «Ο καθένας να πάρει και άλλον έναν μαζί του στην κάλπη (...) Να πείσουμε μέχρι και τον τελευταίο συμπολίτη μας, ότι την Κυριακή το βράδυ θα γλεντάμε (...) τη νίκη του λαού». 

Ασκώντας δριμεία κριτική και σε εγχώρια ΜΜΕ, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση στο παρελθόν που να «πολεμήθηκε πιο σκληρά και με τόση λύσσα όπως πολεμηθήκαμε εμείς (...) Έδωσα τη μάχη του ΣΚΑΪ, που έχει επιλέξει να μας πολεμά δίχως αύριο», είπε χαρακτηριστικά για τη συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι του Φαλήρου, στις αρχές της εβδομάδας.

Παράλληλα, συνέκρινε τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Ζητάμε εντολή ανατροπής για να οικοδομήσουμε έξω από τα μνημόνια μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές», είπε, τονίζοντας πως από το 2015 έως σήμερα δημιουργήθηκαν 400.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στα πέντε χρόνια που είχαν προηγηθεί (2011-2015), είχαν μείνει άνεργοι περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες. 

«Το αποδείξαμε ήδη ότι μπορούμε. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, αποκαταστήσαμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και κάναμε μεγάλα βήματα στη καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το σχέδιο για την Ελλάδα της ανάπτυξης, είναι σχέδιο ανάπτυξης για όλους και όχι «για δέκα ολιγάρχες που θα ελέγχουν όλη την οικονομία και φυσικά την πολιτική εξουσία».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στο σχέδιο της ανάπτυξης και κατηγόρησε τη ΝΔ πως όταν μιλάει για «ισχυρή ανάπτυξη», εννοεί «ανάπτυξη για τους ισχυρούς», εννοεί «ανάπτυξη που θα αφήσει τη κοινωνική πλειοψηφία αμέτοχη των ωφελημάτων, και το φυσικό περιβάλλον απροστάτευτο απέναντι στην κλιματική αλλαγή».

Τσίπρας: Ο καθένας να πάρει άλλον έναν μαζί του στην κάλπη Facebook Twitter
Φωτ.: ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης φοβήθηκε τον διάλογο
Ο ορωθυπουργός αναφέρθηκε στο ματαιωμένο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους πολιτικούς του αντιπάλους. «Βομβαρδίζουν με διαφήμιση, λένε κούφια λόγια και αρνούνται το διάλογο, ακόμα και το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών δυνάμεων (...) Κάτι φοβούνται για αυτό και κρύβονται. Κρύβονται γιατί κάτι έχουν να κρύψουν».

«Τολμήσαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Στην κεντρική του ομιλία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών που όπως είπε βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό: «Εμείς τολμήσαμε με γενναιότητα και πατριωτισμό και ανοίξαμε δρόμους εκεί που κανείς άλλος δεν τόλμησε. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αποκαθιστά την ιστορία μας, την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας (...) σήμερα, έχουμε στα Βόρεια σύνορά μας μια φίλη χώρα και όχι έναν εχθρό».

Κλείνοντας, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα το πρόγραμμα της ΝΔ: «Το σχέδιο τους είναι να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση και να κόψουν ξανά τις συντάξεις. Το σχέδιο τους είναι να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, να αυξήσουν τις τιμές στο ρεύμα και τα φάρμακα, να απολύσουν δασκάλους και γιατρούς, να δώσουν ξανά τα πάντα στους δανειστές και τις τράπεζες», κατέληξε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας πως ο ελληνικός λαός, την Κυριακή, «θα αποτρέψει τη μεγάλη κλοπή», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πολιτική
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Ο μόνος πρωθυπουργός που εφάρμοσε όχι όλα, αλλά το 90% από το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκε.. Δεν μας κάνει. Ας έρθει η ΝΔ που τα έχει καταφέρει τόσο καλά στο παρελθόν να μας σώσει και πάλι.
Ο άνθρωπος που καταδικάζει την οικογενειοκρατία παριστάνοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, που κατακρίνει "την ελίτ" κάνοντας κρυφά διακοπές σε κότερα, που ρωτάει "πότε θα σηκωθούν τα καναντέρ;" όταν έχει σβήσει ήδη η φωτιά, που στους ανθρώπους που κάηκαν τα σπίτια κι οι συγγενείς τους δεν έδωσε επιδόματα "γιατί θα τα σπατάλαγαν", που δεν άφησε αδιόριστο φίλο, συγγενή και γκόμενο της παράταξής του, που χασκογελάει καθώς διηγείται τον θάνατο δυο πιλότων εν ώρα υπηρεσίας, που θεωρεί πως "ευαίσθητοι" για τα θύματα της τρομοκρατίας είναι μόνο οι συγγενείς τους, που που πιστεύει πως "μια χαρά είναι οι μολότοφ, αρκεί να είσαι από τη σωστή μεριά", που 4,5 χρόνια δεν κατάφερε να τελειώσει τη δίκη της χα και άφησε τους Ρουβήκωνες να αλωνίζουν ακόμα και μπροστά στη Βουλή, αυτός ο άνθρωπος θέλει να τον ψηφίσουμε ξανά. Πριτς!
Αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας και σύσσωμοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, είναι ότι, βεβαίως ο λαός ψηφίζει με ΚΥΡΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της χώρας και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.Όμως, ΕΞΙΣΟΥ δεν αγνοεί στο πίσω μέρος του μυαλού του, ότι η Πολιτική είναι ΚΑΙ ΗΘΟΣ. Που "εξαργυρώνεται" σε βάθος χρόνου.Κατά την τετραετία λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΦΑ, στην μεν Οικονομία ο μέσος πολίτης είδε την αφαίμαξη των "πολλών" αντί της "ελίτ", ενώ έσκιζε τα ρούχα του για το αντίθετο. Και επίσης είδε, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΓΙΑ 50 ΕΥΡΩ. Τόσο την κοστολόγησαν, τέτοια φτήνεια !Στον τομέα του Πολιτικού / Κοινωνικού Ήθους δε - όπου ο λαός περίμενε πάρα πολλά από την πολύπαθη Αριστερά -, πήρε μαθήματα και εμπειρίες ωμού ρεβανσισμού, ιδεολογικής ασυνέπειας, αμοραλισμού, λεκτικής βαρβαρότητας, διάβρωσης Θεσμών και κοινωνικής - πολιτικής αυτοδικίας με την ανοχή και την "άνδρωση" του Ρουβίκωνα. Με αυτά στο μυαλό οδηγείται ο λαός στην κάλπη.Και από ό, τι φαίνεται, θα πληρώσει με το ίδιο νόμισμα που πλήρωσε και το 2015, επιλέγοντας δλδ την εκδικητική ψήφο, ΑΦΟΥ Η ΠΦΑ ΦΑΝΗΚΕ ΑΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
Η αλλιώς: ο καθένας που αποφασίσει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ να πάρει στο λαιμό του άλλον έναν έτσι ώστε να βουλιάξουμε όλοι μαζί παρεούλαΔε μας πείθεις αγαπημένε "ηγετη"
Πραγματικά δεν ξέρω αν μπορουμε να βγάλουμε χειρότερη κυβέρνηση από αυτήν. Βασικά δεν ξέρω αν πέρασε χειρότερη κυβέρνηση. Οσοι έφευγαν άφηναν καμμένη γη. Αυτοί αφήνουν το απόλυτο τίποτα παντού.
Οχι μόνα τους τα πρόβατα. Δυο-δυο να προσέρχονται στην κάλπη. Oπως τα απορρυπαντικά στο σούπερ μάρκετ. Πληρώνεις ένα και παίρνεις άλλο ένα από το ράφι. Πόσο ακόμα θα υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας;