Ιταλία: Τίγρεις σε τσίρκο κατασπάραξαν τον θηριοδαμαστή τους

Ιταλία: Τίγρεις σε τσίρκο κατασπάραξαν τον θηριοδαμαστή τους Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
8

Τέσσερις τίγρεις σε τσίρκο στην Ιταλία κατασπάραξαν τον θηριοδαμαστή τους λίγο πριν την έναρξη της παράστασης. 

Ο 61 ετών θηριοδαμαστής Έτορε Βέμπερ δούλευε χθες τις τελευταίες λεπτομέρειες στο νούμερο που θα παρουσίαζε μία ώρα αργότερα στο τσίρκο Μαρίνα Μόντι, όταν ξαφνικά του επιτέθηκαν οι τέσσερις τίγρεις, τις οποίες εκπαίδευε εκείνη τη στιγμή. Τα τραύματά του ήταν τέτοια που άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.

Το επεισόδιο συνέβη χθες, στις επτά τοπική ώρα, στο Τριτζάνο, σε μικρή απόσταση από το Μπάρι, όπου το τσίρκο έδινε παραστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Στο σημείο έφτασαν αμέσως οι καραμπινιέροι, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του θηριοδαμαστή. Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες, μία ώρα πριν την έναρξη του θεάματος ο θηριοδαμαστής θέλησε να εκπαιδεύσει τα ζώα του και να τελειοποιήσει το νούμερό του, λίγο πριν την έξοδό του στη σκηνή, μία διαδικασία που συνήθιζε.

Ξαφνικά, όμως, η μία τίγρης εξαγριώθηκε και κινήθηκε εναντίον του, με τον θηριοδαμαστή να προσπαθεί να διαφύγει, χωρίς επιτυχία καθώς τότε του επιτέθηκαν οι υπόλοιπες τρεις τίγρεις. Ο Βέμπερ δεν κατόρθωσε να απελευθερωθεί και να βγει από το κλουβί, με αποτέλεσμα οι τίγρεις να τον καταβάλουν. Τα λεπτά που επακολούθησαν ήταν ατέλειωτα, με το προσωπικό του τσίρκου να προσπαθεί να σώσει το θύμα, χρησιμοποιώντας έως και τους πυροσβεστήρες. Την ίδια στιγμή κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες, όταν, όμως, έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά.

Ο κόσμος του τσίρκου δηλώνει συγκλονισμένος από το γεγονός και πολλοί δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν αυτό που συνέβη σε έναν έμπειρο θηριοδαμαστή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Corriere della Sera/La Repubblica

Διεθνή
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
οσο και αν σας φανει περιργο, στην ελλαδα αυτο απαγορυεται, τα ζωα σε τσιρκο δηλαδη.. αν καποιο τσιρκο εχει ζωα, η εισοδος του απαγορευεται στην χωρα. επισης απαγορευονται ακρωτηριασμενα ζωα (π.χ. σκυλοι) η κομμενα μελη ζωων σε εκθεσεις.. αυτο ηταν ανεκαθεν ενα σημειο τριβης αναμεσα στις κυνολογικες οργανωσεις (ο θεος να τις κανει) και το υπουργειο αγροτικης αναπτυξης. μαλιστα η εφαρμογη αυτου του μετρου ηταν πρωτια για την χωρα στην ευρωπη και δευτερη στον κοσμο.. τωρα το κατα ποσον αυτο τηρειται στο γραμμα, ειναι αλλο θεματακι.. https://www.kathimerini.gr/450152/article/epikairothta/ellada/h-ellada-prwth-sthn-eyrwph-apagoreyei-ta-tsirko-me-zwa