Μία σύλληψη για τη φωτιά στην Εύβοια - Τι λέει η Πυροσβεστική

Μία σύλληψη για τη φωτιά στην Εύβοια - Τι λέει η Πυροσβεστική Facebook Twitter
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ/EUROKINISSI
5

Σε μία σύλληψη ενός ατόμου έχει προχωρήσει η αστυνομία για τη μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη από χτες στην Εύβοια.

Πρόκειται για έναν 64χρονο, κάτοικο της περιοχής Μανίκια στην Εύβοια, ο οποίος σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έκαιγε ξερά χόρτα έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε από τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη χθες, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κύμης, 64χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης αγροτοδασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Μανίκια Εύβοιας, η οποία εκδηλώθηκε χθες, στις 14:15.

Ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του. Θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται στην περιοχή της Εύβοιας, προς διερεύνηση των αιτιών, για τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στον Άγιο Γεώργιο και στο Πυργί.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Υποτίθεται πως όλοι ξέρουν ότι η καύση ξερών χόρτων κλπ απαγορεύεται αυστηρά από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου. Καλό θα ήταν να υπάρχει συνεχείς ενημέρωση από τηλεόραση, ραδιόφωνο και τύπο αλλά κανεις δεν ασχολείται. Επίσης, πόσες φορές γυρίζοντας από Εύβοια βλέπω οδηγούς να πετούν αναμμένα τσιγάρα από το παράθυρο με μια άνεση αδιανόητη. Εγκληματική αδιαφορία!
Στις περισσότερες περιπτώσεις ,όπου υπάρχει πυρκαγιά ,υπάρχει πίσω κι ένας ξεροκέφαλος παππούς που επιλέγει ,ενώ έχει αέρα να κάψει ξερόχορτα.Θα το κάνει γιατί "ξέρει αυτός" και δεν θα του πεις εσύ τι να κάνει. Και δυστυχώς τα χρόνια δεν φέρνουν και την φρόνηση και να αποτελέσματα.
Τι θα γίνει με αυτό το χάλι? έχουμε συνειδητοποιήσει πόσες φωτιές με καταστροφικά αποτελέσματα έχουν ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο? δεν θα έπρεπε να μας βομβαρδίζουν με μηνύματα (μέσω τηλεόρασης ή άλλων μέσων που παρακολουθούν οι ηλικιωμένοι κυρίως) , στα οποία θα τονίζεται ότι είναι παράνομο να ανάβεις φωτιές και θα συλλαμβάνεσαι όταν το κάνεις, ώστε να σταματήσει αυτή η πρακτική??? εκ των υστέρων τι να το κάνεις που συνελήφθη??