Σεισμός

Μητσοτάκης για εργατική νομοθεσία: «Θα πέσει βούρδουλας»

Μητσοτάκης για εργατική νομοθεσία: «Θα πέσει βούρδουλας» Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Και οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία της επιχείρησης περνάει μέσα από χαρούμενους εργαζόμενους. Θέλω οι επιχειρηματίες να δίνουν και μετοχές στους εργαζόμενους. Θα τους δώσω κίνητρα να το κάνουν, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Θα είμαστε αυστηροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, θα πέσει βούρδουλας, υπογράμμισε. 

Ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική οικονομία. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι πολλές καλές νέες δουλειές, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα. Δεν αρκεί να δημιουργήσουμε μόνο νέες θέσεις, αλλά να έχουμε και προγράμματα κατάρτισης. Το ζήτημα των δεξιοτήτων είναι κομβικής σημασίας. Για όλα αυτά μόνο η ΝΔ μιλάει, επισήμανε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της ασφάλισης, τόνισε ότι ο ίδιος εγγυάται τις κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των συνταξιούχων και πρόσθεσε: Ο ιδιωτικός χαρακτήρας αφορά μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, εποπτευόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μιλάμε για αυστηρά εποπτευόμενη αγορά και μεγαλύτερο έλεγχο του νέου ασφαλισμένου ως προς τον δικό του ατομικό κουμπαρά. Οι παλιές συντάξεις είναι εγγυημένες. Θα υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις να χρηματοδοτήσουμε πλήρως τις υφιστάμενες συντάξεις. Οι τεχνοκράτες αυτό το έχουν λύσει.

Τόνισε ότι πρέπει να μειώσουμε τους στόχους για το πλεόνασμα. Καλούμαστε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας και πρόσθεσε:

Ήδη οι αγορές μας εμπιστεύονται. Το χρέος μας θα αποπληρωθεί από την ανάπτυξη, όχι από την υπερφορολόγηση. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να πείσω τους εταίρους μας για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ανοχής και θα κινηθούμε πολύ γρήγορα την επόμενη ημέρα. Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια νέα ευημερία, ευημερία για όλους.

Σχετικά με το debate ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «οι πολίτες θέλουν να ακούσουν το σχέδιό μου για την επόμενη ημέρα. Αυτό προσπάθησα να κάνω. Να εξηγήσω πως θα κάνω τις ζωές τους καλύτερες. Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με τον κ. Τσίπρα σε ένα επίπεδο που έχει κουράσει».

Σημείωσε ότι «το ντιμπέιτ έπρεπε να γίνει. Ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε το ντιμπέιτ με όλους. Εγώ επιμένω ότι αυτό είναι το σωστό ντιμπέιτ γιατί είμαστε κοινοβουλευτική δημοκρατία. 'Εχω αντιπαρατεθεί 42 φορές συνολικά με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή».

Πολιτική
5

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πολύ σωστό αυτό που λέει πάντως για την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας. Οι κανόνες είναι για να τηρουνται, μήπως και γίνουμε κανονικό κράτος κάποια στιγμή. Και είναι και συμφέρον για εμάς τους εργοδότες που ήδη τους τηρούμε (γιατί οι ανταγωνιστές που δεν τους τηρούν έχουν άδικα χαμηλότερο κόστος λειτουργίας). Πάντως πολύ έξυπνο από τον Κυριακο να δηλώσει κάτι τέτοιο πολύ εμφατικά. Γιατί και εκείνοι που θέλουν να κάνει τα στραβά μάτια σε ελέγχους κλπ, δεν έχουν άλλη επιλογή ποιον να ψηφίσουν (τι, θα ψηφίσουν σύριζα?), οπότε δεν χάνει ψήφους.