Ελεύθερη η Καρόλα Ρακέτε - Τι αποφάσισε το ιταλικό δικαστήριο

Ελεύθερη η Καρόλα Ρακέτε - Τι αποφάσισε το ιταλικό δικαστήριο Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Ελεύθερη είναι η Καρόλα Ρακέτε, η Γερμανίδα πλοίαρχος του διασωστικού σκάφους Sea-Watch 3, καθώς ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα Τρίτη την άρση του κατ' οίκον περιορισμού της. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, η δικαστής Αλεσάντρα Βέλα, αποφάσισε ότι η 31χρονη πλοίαρχος, δεν παραβίασε τον νόμο όταν αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απαγόρευση κατάπλου σε ιταλικό λιμάνι. Οι εισαγγελείς ζήτησαν από το δικαστήριο να διατηρηθεί ο κατ΄οίκον περιορισμός της Ρακέτε, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους υποστηρίζοντας ότι η 31χρονη ενήργησε με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.


Η Καρόλα Ρακέτε δεν υπάκουσε τις εντολές του ιταλικού ναυτικού και κατέπλευσε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα το Σάββατο αποβιβάζοντας 41 μετανάστες που είχε διασώσει, ενώ το Sea-Watch 3 προσέκρουσε σε σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής. 

«Η πλοίαρχός μας είναι ελεύθερη», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter η Sea-Watch International. Προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν λόγοι για να παραταθεί η κράτησή της, η Sea-Watch International υποστήριξε ότι το μόνο «αδίκημα» της πλοιάρχου ήταν η επιβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μεσόγειο και ανάληψη ευθύνης όταν καμία από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν το έκανε. 

Tι υποστήριξε η Κάρολα Ρακέτε

 

Η Καρόλα Ρακέτε, υποστήριξε πως η απόφασή της να καταπλέυσει στο ιταλικό λιμάνι δεν ήταν μια πράξη βίας αλλά μια προσπάθεια να βγάλει στην στεριά εξουθενωμένους και απελπισμένους ανθρώπους. Παράλληλα ανέφερε ότι δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές γιατί κάποιοι από τους επιβαίνοντες είχαν αυτοτραυματιστεί και φοβήθηκε ότι μπορεί να αυτοκτονούσαν. Ακόμη απέδωσε σε λάθος κρίση την πρόσκρουση στο πλοίο της ακτοφυλακής κατά τις διαδικασίες πρόσδεσης, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν ήθελε να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή κανενός.  

Mε πληροφορίες από Deutsche Welle/ΒΒC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ