ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα - Ξεπεράσατε τα όρια

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα - Ξεπεράσατε τα όρια Facebook Twitter
2

«Όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν δεν είναι ξεχασμένα, αλλά είναι περασμένα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την «εκρηκτική» αρχή της συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχεδόν έναν χρόνο μετά το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι.

«Πραγματικά χαιρόμαστε που είστε εδώ μαζί μας», σχολίασε η Σία Κοσιώνη, υποδεχόμενη τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Πάντως θα έχετε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης σήμερα», σχολίασε ο κ. Τσίπρας και αμέσως ξεκίνησε ένα «ευγενικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως με την παρουσία του στο στούντιο του Φαλήρου «δίνεται μια ευκαιρία στον σταθμό». «Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ», είπε.

«Ήταν μία οριακή απόφαση που δεν βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τσίπρας για το εμπάργκο, και σχολίασε ότι ούτε ο ΣΚΑΪ άλλαξε την στάση του μετά το εμπάργκο. «Βρίσκομαι απέναντι σε δύο δημοσιογράφους που εκτιμώ (...) υπάρχουν όμως και άλλοι που στερούν το κύρος της αντικειμενικότητας» από τον σταθμό. «Θα ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους δημοσιογράφους που κατεβαίνουν με τη Νέα Δημοκρατία, και κυρίως, στον κ. Παπαδημητρίου και στον κ. Μπογδάνο» που είναι πιο λογικό να εκφράζονται υπέρ της Νέας Δημοκρατία από τη θέση του βουλευτή παρά από τη θέση του δημοσιογράφου», πρόσθεσε. 

«Υπερβήκατε τα όρια», σχολίασε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε και στο τρομοκρατικό χτύπημα στον σταθμό. «Το σημείο που είπα "δεν θα αγιάσω" ήταν όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση στον σταθμό σας και βγάλατε ανακοίνωση εναντίον μου και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας μας πως φταίγαμε εμείς», είπε στη συνέχεια.

Οι δύο δημοσιογράφοι του υπενθύμισαν σε αυτό το σημείο δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά του ΣΚΑΪ, με τον κ. Τσίπρα να απαντά πως δεν θυμάται τις επίμαχες δηλώσεις αλλά «αν τις έχει κάνει είναι κατακριτέες». 

 

«Εν πάση περιπτώσει είμαι εδώ διότι θέλω να εξαντλήσω κάθε δημόσια συχνότητα και γιατί πιστεύω ότι η παρουσία μου εδώ μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην πραγματικότητα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απετέλεσε μια πολιτική δύναμη που δημιουργούσε ανασφάλεια, όχι σε δημοσιογράφους, αλλά σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που σήμερα πληρώνουν για την κατοχή δημόσιας συχνότητας, σε αντίθεση με το παρελθόν που «δεν πλήρωναν μια».

Πολιτική
2

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΑΣΟΚ ΕΛΑΣ

Πολιτική / Υπέρ της συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ η Λούκα Κατσέλη: «Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ανάγκη μίας συνεργασίας»

«Δεν προλαμβάνουμε καταστάσεις και διαχειριζόμαστε τις κρίσεις όταν ξεσπάνε. Γιατί να μην προετοιμαστεί αυτή η προσέγγιση νωρίς;», σχολίασε σε δηλώσεις της η πρώην υπουργός
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΝΔ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ, στο 14,2% η ΕΛ.Α.Σ. - Πώς αξιολογούν οι πολίτες την υπόθεση Γιωτόπουλου

και το 51% των πολιτών δηλώνει αντίθετο με την αποφυλάκιση του Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της, η ΕΛ.Α.Σ. εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέες απώλειες
THE LIFO TEAM
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΣΤΙΓΜΑ ΤΑΜΠΟΥ

Πολιτική / Ειρήνη Αγαπηδάκη: Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές

Υποστήριξε, στο πλαίσιο του The Upfront Initiative, ότι «η ψυχική υγεία δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται ως ατομική υπόθεση, αλλά ως ζήτημα δημόσιας υγείας και δημόσιας πολιτικής»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Παρακολουθώ ζωντανά την συνέντευξη.Μου σχηματίσθηκε η εντύπωση μέχρι τώρα, ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι επαρκώς έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Τσίπρα, κυρίως στην ικανότητά του να θολώνει τα νερά και να "χειραγωγεί" την συζήτηση εκεί που θέλει..Και - έστω και αν ένα ερώτημά τους είναι καίριο -, δεν θα έπρεπε να τον διακόπτουν για να το υποβάλουν. Αυτό εξυπηρετεί τον Τσίπρα, που εμφανίζεται σαν "αμυνόμενος".