Αντετοκούνμπο: Τι έχει συμβεί με το έγγραφο που φέρεται να τον καλεί για εφορευτική επιτροπή στις εκλογές την Κυριακή

Αντετοκούνμπο: Τι έχει συμβεί με το έγγραφο που φέρεται να τον καλεί για εφορευτική επιτροπή στις εκλογές την Κυριακή Facebook Twitter
1

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως ο MVP Γιάννης Αντετοκούνμπο, έλαβε κλήση να είναι εφορευτική επιτροπή για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου την προσεχή Κυριακή.

Την είδηση για τον ορισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία από το σχετικό έγγραφο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καλείται να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωματικού μέλους στην επιτροπή του 199ου τμήματος, στου Ζωγράφου. Το Πρωτοδικείο Αθηνών καλεί τον αθλητή να βρίσκεται στην θέση του από τις 6:00 το πρωί της ημέρας των εκλογών, δηλαδή μία ώρα προτού ανοίξουν οι κάλπες.

Προειδοποιεί μάλιστα τον Γιάννη πως η τέλεση των καθηκόντων του είναι υποχρεωτική και τυχόν αμέλεια ή απείθεια τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών έως δύο ετών.

Αντετοκούνμπο: Τι έχει συμβεί με το έγγραφο που φέρεται να τον καλεί για εφορευτική επιτροπή στις εκλογές την Κυριακή Facebook Twitter

Καθώς το έγγραφο δεν εμφανίζεται ολόκληρο είναι λογικό και δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω ενημέρωση είναι λογικό να υπάρχουν αμφιβολίες για την γνησιότητά του. Είναι επίσης απορίας άξιο πώς σε επίσημο έγγραφο αναγράφεται ως «Γιάννης» και όχι «Ιωάννης».

Ωστόσο η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος υποστηρίζει πως το έγγραφο δεν είναι fake news. Kατά το ρεπορτάζ τους, το έγγραφο που κυκλοφόρησε ευρέως είναι γνήσιο. Ωστόσο όταν βεβαιώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι κάτοικος εξωτερικού, καθώς μένει στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών τον αντικατέστησε με τοποθέτηση άλλου προσώπου στη θέση του αναπληρωματικού μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές.

Αν τα παραπάνω ισχύουν, τότε όσοι ψηφίζουν στο τμήμα του Ζωγράφου και πίστεψαν πως ίσως δουν τον σταρ του μπάσκετ να τους δίνει ψηφοδέλτια, θα απογοητευθούν. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Fake news και καλά, χαμός στα media, σχόλια για το πόσο ξεφτίλα είναι το κράτος που τον καλεί και πάει λέγοντας. Και όλα επειδή κάποιοι δεν σκέφτονται πιο πριν λίγο. Χαμός υποτίθεται την στιγμή που:- αυτά βγαίνουν αυτόματα τυχαία και σημασία έχει νάσαι στον εκλογικό κατάλογο, όχι η κατοικία. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούν κατοίκους εξωτερικού και δεν εμφανίζονται μένοντας ξεκρέμαστοι (δεν ισχυε στον Γιάννη καθώς όλοι ξέρουν που μένει). Παλαιότερα ρωτούσαν ποιος ήθελε και πληρωνόταν. Τώρα δεν παίρνεις ΤΙΠΟΤΑ. Τζάμπα εργασία. Σαν τους φαντάρους. - δεν υπάρχει τιμωρία για την μη προσέλευση. Προβλέπεται απ τον Νόμο, δεν εφαρμόζεται όμως. Σαν την ψήφο που είναι υποχρεωτική αλλά κυρώσεις δεν επιβάλλονται ποτέ εάν απέχεις αδικαιολόγητα. Και δεν αναφέρεται σαυτό και κανένας πολιτικός. - σιγά μην πήγαινε ο Γιάννης. Ελλάδα είναι τώρα και θα κάνει διακοπές, σιγά μην κλεινόταν σε ένα Εκλογικό Τμήμα. - όντας ξένης καταγωγής δεν είναι περίεργη η αναγραφή ως "Γιάννης". Έτσι τον δηλώσαν τότε στις Υπηρεσίες οι γονείς του που δεν ξέραν καλά ελληνικά. Προξενεί όμως εντύπωση, όντως. ΥΓ: Τα απίστευτα σαϊνια του ΣΚΑΙ βγάλανε που βγάλανε στη φόρα - χωρίς λόγο - την είδηση αυτή, το κάνανε και όπως νάναι. ΔΕΝ ΣΒΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (της μητέρας προφανώς). Με τόσα που γίνονται πλέον! Άριστοι δημοσιογράφοι. Απλά να την πουν κάπως στο κράτος, σημασία δεν έχει τίποτα άλλο. Νομίζω είναι και παράνομο αυτό που έκαναν. Αλλά ποιος θα τους πειράξει, ειδικά τώρα...