Πειραιώς: «Δεν θα χρηματοδοτούμε επιχειρήσεις με ανασφάλιστους»

Πειραιώς: «Δεν θα χρηματοδοτούμε επιχειρήσεις με ανασφάλιστους» Facebook Twitter
3

Την απόφαση της να μη χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις εργασιακές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους τους, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από ψήφισμα της γενικής συνέλευσης.  

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι, «η γενική συνέλευση εξουσιοδοτεί αλλά και εντέλει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας να μην χρηματοδοτεί καμία επιχείρηση ή οικονομική μονάδα που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς την προστασία των εργαζομένων της από την ανασφάλιστη ή αδήλωτη εργασία».

Αναλυτικά το ψήφισμα της Τράπεζας Πειραιώς:

«Η συνεδρίαση της σημερινής, ιδιαίτερα σημαντικής Γενικής Συνέλευσης (της ιστορικότερης ίσως στην πορεία της Τράπεζας Πειραιώς), θα πρέπει να επισφραγιστεί με τη σύντομη διακήρυξη των βασικών αρχών που θα διέπουν τη συναλλακτική της δραστηριότητα και θα αποτελούν το Κοινωνικό της Συμβόλαιο και τον Καταστατικό της Χάρτη.

Η Τράπεζα Πειραιώς διακρίθηκε στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, όχι μόνο επειδή διαχειρίστηκε σωστά τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά και επειδή είναι από τους πρώτους Οργανισμούς που υιοθέτησε και πιστά τήρησε τις αρχές του Οικονομικού Συμφώνου του ΟΗΕ για την υπεράσπιση, μεταξύ των άλλων, της εργασίας και του εργαζόμενου.

Στο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, απασχολώντας περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους.

Από το ξεκίνημά της και σταθερά μέχρι σήμερα έχει αποκηρύξει, σε θεσμικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο κάθε μορφή παράνομης εργασίας, έχοντας δείξει έμπρακτα ότι ο σεβασμός στην εργασία είναι το πρώτο δείγμα πολιτισμού, ο ακρογωνιαίος λίθος της υγιούς και μακρόπνοης ανάπτυξης. Η διεθνής αναγνώριση για την θετική της πορεία αποτελεί την επιβράβευση για τη διαχρονική προσήλωσή της στις ανθρώπινες αξίες και ιδίως στην εργασία, ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες.

Σήμερα παρά ποτέ η Τράπεζα θεωρεί επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστεί αυτήν την πάγια αρχή της, που συνοψίζεται στη λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην εργασία και στις σχέσεις με το συναλλακτικό της κοινό. Θα εντάξει στις προϋποθέσεις στήριξης και χρηματοδότησης κάθε είδους επιχειρηματικότητας, σε ατομική ή εταιρική βάση, όχι μόνο τα λογιστικά μεγέθη, αλλά και την πιστή προσήλωση σε μία βασική αρχή : Καμία οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα πρέπει να θίγει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για το λόγο αυτό η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί αλλά και εντέλει το Δ.Σ. της Τράπεζας να μην χρηματοδοτεί καμία επιχείρηση ή οικονομική μονάδα που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς την προστασία των εργαζομένων της από την ανασφάλιστη ή αδήλωτη εργασία».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σε βαρύγδουπες δηλώσεις εκπροσώπων τραπεζών όταν έχουν προηγηθεί άλλες όπως:...τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση μας θα διοχετευθούν στην αγορά για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ( δεν συνέβη ποτέ)...Οι καταθέσεις εώς 100000 ευρώ είναι εξασφαλισμένες (ξεχνούν να αναφέρουν από ποιον)Επίσης πολυδιαφημίζουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους που μάλλον θα μειωθεί αρκετά, εκτός αν είναι σκοπός τους να έχουν 4 υποκαταστήματα το ένα δίπλα στο άλλο σε κάθε συνοικία...
Ενώ χρηματοδοτούν επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά ενήμερες; Οι μόνες επιχειρήσεις που γνωρίζω ότι πήραν δάνειο επί μνημονίου είναι ο ΔΟΛ και ο Τηλέτυπος!