Τσίπρας: Δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά

Τσίπρας: Δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά Facebook Twitter
5

Ανέβασε τους πολιτικούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αποψινή προεκλογική ομιλία του στη Δραπετσώνα, από όπου διαμήνυσε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα ξεμπερδέψουνε έτσι εύκολα με την Αριστερά». 

«Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Κοκκινιά, Κορυδαλλός, Ρέντης, είναι για μας οι γειτονιές της περηφάνειας μας. Είναι το πρόσωπο της Ελλάδας που επιμένει, αντιστέκεται, και προχωρά μπροστά, στις πιο δύσκολες συνθήκες», είπε ο πρωθυπουργός. «Είναι βέβαιο, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά, με την προοδευτική παράταξη».

  

Με σαφείς αιχμές προς τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι πλέον ανησυχούν, παρότι μετά τις ευρωεκλογές πανηγύριζαν τη «βέβαιη νίκη τους» στις εθνικές: «τώρα τους έχουν ζώσει τα φίδια (...) αρχίζουν και τα γυρνάνε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης «άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι είναι διαφορετική η λογική της ψήφου των πολιτών στις εθνικές κάλπες όπου «αποφασίζουν για τη ζωή τους». «Βλέπουν ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη προθυμία στην κοινωνία να παραδώσει τη ζωή της στα πολιτική τζάκια, και στις πολιτικές δυνάμεις που την οδήγησαν στο γκρεμό. Γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν αρκεί για να κερδίσεις εθνικές εκλογές μόνο φτιάχνοντας αρνητικό αφήγημα για τον αντίπαλο, αν δε μπορείς να φτιάξεις θετικό αφήγημα για σένα», πρόσθεσε. 

Μάλιστα, κλείνοντας, υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα κόμματα γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει τη δυνατότητα να καλύψει τη διαφορά των 500.000 που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές και να κάνει μια μεγάλη εκλογική και πολιτική ανατροπή». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης ανησυχεί και γι' αυτό έσπευσε να ανασύρει «από τα συρτάρια του άλλο έναν εκβιασμό, ένα παραμύθι με Δράκο, μπας και εκβιάσει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν», δηλαδή ότι αν δεν λάβει, όχι τη νίκη, αλλά τη «λευκή επιταγή», θα έχουμε και άλλες εκλογές, με απλή αναλογική, μέσα στο Δεκαπενταύγουστο. «Η Παναγιά μαζί μας, δηλαδή», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Τα περίφημα όμορφα λόγια περί ενότητας και συνεργασίας και ομοψυχίας, αντικαταστάθηκαν τώρα από λόγια αλαζονείας και βουλιμίας. Καμία ενότητα, καμία συνεργασία». «Κυρία Γεννηματά λυπάμαι, όσο απλόχερα κι αν σπεύσατε να τον στηρίξετε, αποτύχατε», σχολίασε.

Πρόσθεσε δε ότι ενώ ο ίδιος προκήρυξε πρόωρες εκλογές «βάζοντας πάνω από τους κομματικούς σχεδιασμούς, το συμφέρον της χώρας, να μην έχουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αλλά να έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή να συνεχίσει η χώρα την πορεία της προς τη κανονικότητα», ο κ. Μητσοτάκης «αποδεικνύει ότι μόνο που τον απασχολεί είναι η πάρτη του και εκβιάζει με τζούφιους Δράκους στο όνομα δήθεν της ομαλότητας και της σταθερότητας, για την οποία όμως δε του καίγεται καρφάκι».

«Την πορεία προς τα εμπρός μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Νίκη έστω και με μια ψήφο», ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας που φάνηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης αφού πρόσθεσε: «Και την επόμενη μέρα να είστε σίγουροι ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Με προοδευτικό πρόσημο και προοδευτικό πρόγραμμα για να συνεχίσει η χώρα τη πορεία προς τα εμπρός. Την επόμενη μέρα θα σχηματιστεί κυβέρνηση με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εμείς δε ζητάμε από κανέναν λευκή επιταγή. Γιατί εμείς έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη της συνεργασίας όχι της αλαζονείας».

Επίθεση στη ΝΔ

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για «ανατριχιαστική προσκόλληση στις συνταγές που βάζουν τα κέρδη λίγων, πάνω από την κοινωνία» καθώς, κατά τον ίδιο, η Πειραιώς «ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με πολυεθνικούς ασφαλιστικούς ομίλους, για να τους παραδώσει την επικουρική ασφάλιση (...) Δηλαδή τις συντάξεις. Την ίδια τη ζωή, δηλαδή, των σημερινών και των αυριανών απόμαχων της δουλειάς».

Επιπλέον, επέρριψε στη ΝΔ ευθύνες ότι «ήδη προετοιμάζει, με μια πρωτοφανή εκστρατεία δυσφήμισης και απαξίωσης της ΔΕΗ, το ξεπούλημά της σε συγκεκριμένους εκπροσώπους της ολιγαρχίας, που δεν κρατιούνται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 26 Μάη».

Συνεχίζοντας τους πολιτικούς μύδρους προς την Πειραιώς, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η ΝΔ «ήδη ετοιμάζει αντικατάσταση της σύμβασης του Ελληνικού, μιας σύμβασης που προστατεύει σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα του Δημοσίου, και με μεγάλο αγώνα καταφέραμε, με άλλη σύμβαση, πιο «φιλική» προς τους επενδυτές, και απολύτως εχθρική προς τους κατοίκους της Αττικής (...) ήδη έχει εξαγγείλει ότι θα περάσει σαν οδοστρωτήρας από τις Σκουριές στη Χαλκιδική, για να ισοπεδώσει όλα τα εμπόδια στην καταστροφή του περιβάλλοντος (...) ήδη έχει έρθει σε συμφωνία με μεγαλοϊδιοκτήτες Διαγνωστικών κέντρων για να τους παραδώσει μέρος του προσωπικού αλλά και των υποδομών του ΕΣΥ, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες των Ελλήνων φορολογούμενων».

«Πάει κι αυτό το παραμύθι», σχολίασε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τη μείωση της φορολογίας που εξαγγέλλει η ΝΔ. «Καμία μείωση της φορολογίας λένε τώρα, ούτε το 2019 ούτε το 2020. Από το 21 και βλέπουμε, αν και εφόσον δελεάσουμε τους δανειστές με κύμα μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε, εκφράζοντας τον φόβο του ότι αυτό το κύμα «θα είναι "τσουνάμι" για τους αδύναμους, τη μεσαία τάξη για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Ο δικός μας ο σχεδιασμός, το δικό μας το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελαφρύνσεις χωρίς να περιλαμβάνει ταυτόχρονα και περικοπές δαπανών υποστήριξε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι «αυτός είναι ο λόγος που ούτε δεμένος δεν θα έρθει ο κ. Μητσοτάκης» σε τηλεοπτικό διάλογο μαζί του «γιατί φοβάται ότι θα ακουστούν αλήθειες».

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ο Τσίπρας προσπαθεί να θυματοποιήσει και στη συνέχεια ηρωοποιήσει την Αριστερά, στοχεύοντας στα αντανακλαστικά και στην ψήφο όσων αριστερών είχαν πράγματι βιώσει διώξεις (των παιδιών τους πιθανότατα πια).Ελπίζουμε μετά την κυβερνοθητεία ΣΥΡΙΖΑ αλαμπρατσέτα με τον ...πούρο αριστερό Καμένο, να μην τσιμπάνε. Αν δεν έχουν βγάλει φλύκταινες...Αλλά Τσίπρας είναι αυτός. Ρίχνει ως γνωστόν δόλωμα παντού και ό, τι πιάσει.
Χμμμ... ΔΕΝ είμαι και τόσο σίγουρος... Αν νομίζει ο Αλέξης πως θα του συμπεριφερθούν με το γάντι όπως έπραξε ο ίδιος, πολύ φοβάμαι πως θα απογοητευτεί οικτρά.Πιστεύω πως το πρώτο που θα κάνει ο Κούλης είναι να ξεκινήσει χρονοβόρες διώξεις εναντίον όποιου στελέχους του ΣύΡιζΑ βρεθεί μπροστά του με οποιαδήποτε αιτία/ αφορμή, υπαρκτή ή ανύπαρκτη.Θα γελάσω ΠΟΛΥ αν όσοι μπορούσαν να στείλουν σωρηδόν στη Δικαιοσύνη τους υπεύθυνους της σημερινής κατάντιας της χώρας, καταλήξουν στο σκαμνί για ..."πταίσματα" μπροστά στα εγκλήματα των άλλων. Ας πρόσεχαν...
Το να μιλάει ο Τσίπρας για την Αριστερά ως την προοδευτική παράταξη είναι σαν να μιλάει ο Μιχαλολιακος για την ΧΑ και την φιλομεταναστευτικη πολιτική της.Ήμαρτον με το να βαφτίζουμε ο,τι νάναι όπως θέμε.